Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

restauracja
Poszedł do restauracji po Kuchennych Rewolucjach, nagle to usłyszał. „Nie bał się pan tu przyjść?”
mięso na kotlety mielone
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Te kotlety smakują obłędnie, musisz ich spróbować
Biedronka
W Biedronce kompletnie powariowali. Tylko dziś uwielbiane mięsa dostaniesz nawet 50% taniej
makaron
Ten makaron nie ma cholesterolu i jest praktycznie bez kalorii. Mało kto o nim słyszał
zupa szczawiowa
Zawsze gotuję zupę szczawiową z przepisu babci. Cały sekret tkwi w tym mięsie
deser
Kroję truskawki, kładę na cieście i zawijam w rulon. Nie mogę się doczekać, aż znów zrobię ten deser
zupa dziadówka
Kiedyś zajadano się tą zupą na każdej wsi, dziś nikt jej nie pamięta. Jest tania i przepyszna
śniadanie
Posiekaj szczypiorek i dodaj jajka. Za ten patent na śniadanie ktoś powinien dostać medal
mizeria
W życiu nie jadłem lepszej surówki. Mizeria po szwedzku smakuje jak marzenie
sałatka
Żadna jarzynowa i gyros. Na majówkę zaskoczę bliskich sałatką „Tajemnica”
napar z pokrzywy i dietetetk Bartek Kulczyński
Zerwij w lesie i zalej wodą. Ten napar ma potężne działanie, poleca go znany dietetyk
pierogi
Pierogi kresowe robi się w moim domu od pokoleń. Wszyscy się dziwią, czego do nich się nie dodaje
kapusta w misce
Zalewam nimi kapustę i wrzucam na patelnię. Taki obiad robię co najmniej raz na tydzień
szakszuka i karol okrasa
Żadna jajecznica. Okrasa stawia na egzotyczną szakszukę, nie ma lepszego śniadania
biszkopty na cieście
Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty. Ten deser to hit w moim domu
kanapki na śniadanie
Przy tym zwykły chleb w jajku może się schować. Podziękujesz za ten patent
naleśniki na talerzu
Żaden kefir i maślanka. Naleśniki najlepiej wychodzą na tym napoju
kotlety z jakiem
Na niedzielny obiad podam jajka po szkocku. Moja rodzina za nimi przepada
ciasto bananowe i rozkoszny
Nikt nie robi ciasta bananowego jak Rozkoszny. Ten przepis to po prostu ideał
smażenie ryby
W każdy piątek smażę taką rybę. Cały sekret tkwi w panierce, każdy ją uwielbia
młode ziemniaki na targu
Na targach są już pierwsze młode ziemniaki? „Ktoś albo prowokuje, albo się w ogóle nie zna”
obiad
Zawijam mięso mielone w plastry boczku i zapiekam. Mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
ciasto
Ostatnio to moje ulubione ciasto czekoladowe. Nie uwierzysz, z czego jest zrobione
polepione pierogi
To najlepszy przepis na ciasto na pierogi. Oprócz odpowiedniej mąki ważny jest 1 dodatek
serek do smarowania
Nikt mi nie wierzy, że robię ten serek sam. Idealną konsystencję zawdzięcza 1 czynności
nadziewanie czosnku na widelec
Weź czosnek i wbij w niego widelec. Szkoda, że nie poznałem tego patentu wcześniej
surówka
Kroję 3 składniki i zalewam sosem. Moja wiosenna surówka smakuje lepiej, niż w restauracji
domowa kiełbasa
Mieszam mięso z przyprawami i robię drobiową kiełbasę. Z tym banalnym przepisem poradzi sobie każdy
restauracja
Katarzyna Rachańska Poszedł do restauracji po Kuchennych Rewolucjach, nagle to usłyszał. „Nie bał się pan tu przyjść?”
Czytaj więcej >
mięso na kotlety mielone
Katarzyna Rachańska Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Te kotlety smakują obłędnie, musisz ich spróbować
Czytaj więcej >
Biedronka
Katarzyna Rachańska W Biedronce kompletnie powariowali. Tylko dziś uwielbiane mięsa dostaniesz nawet 50% taniej
Czytaj więcej >
makaron
Katarzyna Rachańska Ten makaron nie ma cholesterolu i jest praktycznie bez kalorii. Mało kto o nim słyszał
Czytaj więcej >
zupa szczawiowa
Katarzyna Rachańska Zawsze gotuję zupę szczawiową z przepisu babci. Cały sekret tkwi w tym mięsie
Czytaj więcej >
deser
Katarzyna Rachańska Kroję truskawki, kładę na cieście i zawijam w rulon. Nie mogę się doczekać, aż znów zrobię ten deser
Czytaj więcej >
zupa dziadówka
Maciej Jurczyk Kiedyś zajadano się tą zupą na każdej wsi, dziś nikt jej nie pamięta. Jest tania i przepyszna
Czytaj więcej >
śniadanie
Katarzyna Rachańska Posiekaj szczypiorek i dodaj jajka. Za ten patent na śniadanie ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
mizeria
Maciej Jurczyk W życiu nie jadłem lepszej surówki. Mizeria po szwedzku smakuje jak marzenie
Czytaj więcej >
sałatka
Maciej Jurczyk Żadna jarzynowa i gyros. Na majówkę zaskoczę bliskich sałatką „Tajemnica”
Czytaj więcej >
napar z pokrzywy i dietetetk Bartek Kulczyński
Maciej Jurczyk Zerwij w lesie i zalej wodą. Ten napar ma potężne działanie, poleca go znany dietetyk
Czytaj więcej >
pierogi
Maciej Jurczyk Pierogi kresowe robi się w moim domu od pokoleń. Wszyscy się dziwią, czego do nich się nie dodaje
Czytaj więcej >
kapusta w misce
Przemysław Bociąga Zalewam nimi kapustę i wrzucam na patelnię. Taki obiad robię co najmniej raz na tydzień
Czytaj więcej >
szakszuka i karol okrasa
Przemysław Bociąga Żadna jajecznica. Okrasa stawia na egzotyczną szakszukę, nie ma lepszego śniadania
Czytaj więcej >
biszkopty na cieście
Maciej Jurczyk Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty. Ten deser to hit w moim domu
Czytaj więcej >
kanapki na śniadanie
Maciej Jurczyk Przy tym zwykły chleb w jajku może się schować. Podziękujesz za ten patent
Czytaj więcej >
naleśniki na talerzu
Przemysław Bociąga Żaden kefir i maślanka. Naleśniki najlepiej wychodzą na tym napoju
Czytaj więcej >
kotlety z jakiem
Maciej Jurczyk Na niedzielny obiad podam jajka po szkocku. Moja rodzina za nimi przepada
Czytaj więcej >
ciasto bananowe i rozkoszny
Przemysław Bociąga Nikt nie robi ciasta bananowego jak Rozkoszny. Ten przepis to po prostu ideał
Czytaj więcej >
smażenie ryby
Maciej Jurczyk W każdy piątek smażę taką rybę. Cały sekret tkwi w panierce, każdy ją uwielbia
Czytaj więcej >
młode ziemniaki na targu
Przemysław Bociąga Na targach są już pierwsze młode ziemniaki? „Ktoś albo prowokuje, albo się w ogóle nie zna”
Czytaj więcej >
obiad
Katarzyna Rachańska Zawijam mięso mielone w plastry boczku i zapiekam. Mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Ostatnio to moje ulubione ciasto czekoladowe. Nie uwierzysz, z czego jest zrobione
Czytaj więcej >
polepione pierogi
Przemysław Bociąga To najlepszy przepis na ciasto na pierogi. Oprócz odpowiedniej mąki ważny jest 1 dodatek
Czytaj więcej >
serek do smarowania
Maciej Jurczyk Nikt mi nie wierzy, że robię ten serek sam. Idealną konsystencję zawdzięcza 1 czynności
Czytaj więcej >
nadziewanie czosnku na widelec
Przemysław Bociąga Weź czosnek i wbij w niego widelec. Szkoda, że nie poznałem tego patentu wcześniej
Czytaj więcej >
surówka
Katarzyna Rachańska Kroję 3 składniki i zalewam sosem. Moja wiosenna surówka smakuje lepiej, niż w restauracji
Czytaj więcej >
domowa kiełbasa
Przemysław Bociąga Mieszam mięso z przyprawami i robię drobiową kiełbasę. Z tym banalnym przepisem poradzi sobie każdy
Czytaj więcej >
restauracja
Poszedł do restauracji po Kuchennych Rewolucjach, nagle to usłyszał. „Nie bał się pan tu przyjść?”
mięso na kotlety mielone
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Te kotlety smakują obłędnie, musisz ich spróbować
Biedronka
W Biedronce kompletnie powariowali. Tylko dziś uwielbiane mięsa dostaniesz nawet 50% taniej
makaron
Ten makaron nie ma cholesterolu i jest praktycznie bez kalorii. Mało kto o nim słyszał
zupa szczawiowa
Zawsze gotuję zupę szczawiową z przepisu babci. Cały sekret tkwi w tym mięsie
deser
Kroję truskawki, kładę na cieście i zawijam w rulon. Nie mogę się doczekać, aż znów zrobię ten deser
zupa dziadówka
Kiedyś zajadano się tą zupą na każdej wsi, dziś nikt jej nie pamięta. Jest tania i przepyszna
śniadanie
Posiekaj szczypiorek i dodaj jajka. Za ten patent na śniadanie ktoś powinien dostać medal
mizeria
W życiu nie jadłem lepszej surówki. Mizeria po szwedzku smakuje jak marzenie
sałatka
Żadna jarzynowa i gyros. Na majówkę zaskoczę bliskich sałatką „Tajemnica”
napar z pokrzywy i dietetetk Bartek Kulczyński
Zerwij w lesie i zalej wodą. Ten napar ma potężne działanie, poleca go znany dietetyk
pierogi
Pierogi kresowe robi się w moim domu od pokoleń. Wszyscy się dziwią, czego do nich się nie dodaje
kapusta w misce
Zalewam nimi kapustę i wrzucam na patelnię. Taki obiad robię co najmniej raz na tydzień
szakszuka i karol okrasa
Żadna jajecznica. Okrasa stawia na egzotyczną szakszukę, nie ma lepszego śniadania
biszkopty na cieście
Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty. Ten deser to hit w moim domu
kanapki na śniadanie
Przy tym zwykły chleb w jajku może się schować. Podziękujesz za ten patent
naleśniki na talerzu
Żaden kefir i maślanka. Naleśniki najlepiej wychodzą na tym napoju
kotlety z jakiem
Na niedzielny obiad podam jajka po szkocku. Moja rodzina za nimi przepada
ciasto bananowe i rozkoszny
Nikt nie robi ciasta bananowego jak Rozkoszny. Ten przepis to po prostu ideał
smażenie ryby
W każdy piątek smażę taką rybę. Cały sekret tkwi w panierce, każdy ją uwielbia
młode ziemniaki na targu
Na targach są już pierwsze młode ziemniaki? „Ktoś albo prowokuje, albo się w ogóle nie zna”
obiad
Zawijam mięso mielone w plastry boczku i zapiekam. Mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
ciasto
Ostatnio to moje ulubione ciasto czekoladowe. Nie uwierzysz, z czego jest zrobione
polepione pierogi
To najlepszy przepis na ciasto na pierogi. Oprócz odpowiedniej mąki ważny jest 1 dodatek
serek do smarowania
Nikt mi nie wierzy, że robię ten serek sam. Idealną konsystencję zawdzięcza 1 czynności
nadziewanie czosnku na widelec
Weź czosnek i wbij w niego widelec. Szkoda, że nie poznałem tego patentu wcześniej
surówka
Kroję 3 składniki i zalewam sosem. Moja wiosenna surówka smakuje lepiej, niż w restauracji
domowa kiełbasa
Mieszam mięso z przyprawami i robię drobiową kiełbasę. Z tym banalnym przepisem poradzi sobie każdy