Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

por i Jamie Oliver
Najpyszniejsze młode pory robię według przepisu Jamiego Olivera
omlet z ciasta bananowego
Robię omlet z ciasta bananowego. Wszyscy błagają o to słodkie śniadanie
lody z grillowanym ananasem
To najlepszy sposób na ananasa. Świetnie pasuje i do lodów, i do mięsa
szczypior
Jak mrozić szczypiorek? Ta zasada to podstawa, inaczej warzywo zmieni się w bryłę lodu
zupa
Przepis na tę zupę dostałem od babci. Taką jadała w swoim dzieciństwie
racuchy
W życiu nie jadłem tak puszystych racuchów. Sekretem ich smaku jest ten składnik
ciasto marcinek
Ten przepis na ciasto dostałem na Podlasiu. Marcinek to idealne ciasto na majówkę
kebab i Książulo
Książulo ocenił kebab Filipa Chajzera. Werdykt nie pozostawia złudzeń
miód z mniszkiem
Dodaj kilka plasterków do miodu z mniszka. Wzmocnisz jego działanie o stokroć
zbieranie pędów
Polacy myślą, że to chwast, a na zachodzie płacą za nie krocie. Sezon właśnie trwa
krojenie pora na surówkę
Pokrój pora i wymieszaj z tymi dodatkami. Ta surówka smakuje lepiej niż z restauracji
placki ziemniaczane
Zapomnij o tarciu ziemniaków, placki zrobisz znacznie prościej. Musisz tego spróbować
ciasto z rabarbarem
Ostatnio to mój ulubiony przepis na ciasto z rabarbarem. Smakuje cudownie i zawsze się udaje
mięso w zamrażalniku
To najlepszy sposób na rozmrażanie mięsa. Używam go od lat i polecam każdemu
gar rosołu
Rosół wyszedł za słodki? Tym go uratujesz, patent od najlepszych kucharek
domowy chleb
Już nie kupuję chleba w sklepie. Z tym przepisem wychodzi lepiej niż z piekarni
makaron na patelni
Wrzuć na patelnię makaron, cukinię, szynkę i zalej tą masą. Podziękujesz za ten przepis
smażenie kotletów schabowych
Natrzyj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. To mój ulubiony sposób na kotlety schabowe
śniadanie
Żadna jajecznica, śląska wersja bije ją na głowę. Takie śniadanie mogłabym jeść codziennie
wiosenna zupa
Ta zupa to prawdziwy hit wiosny. Cała rodzina na nią czeka
pieczona rzodkiewka
Rzodkiewka na ciepło to moje nowe odkrycie. Wszyscy się dziwią i proszą o więcej
kelner robota serwuje jedzenie
Nie znalazł kelnerów, zatrudnił roboty. Niedługo będą w każdej restauracji
pieczona cykoria
Koleżanka przywiozła ten przepis z Francji. Młoda cykoria pieczona z szynką to hit tej wiosny
szczypiorek ze śmietaną
To najprostsza sałatka na wiosnę. Jej przygotowanie trwa 1 minutę
młoda kapusta
Żaden boczek, żadna cebula, żadne smażenie. To najprostszy patent na młodą kapustę
zupa ze szparagów
Przenigdy nie wyrzucaj końcówek łodyg szparagów. Zrobisz z nich co najmniej 3 pyszne potrawy
restauracja
Poszedł do restauracji po Kuchennych Rewolucjach, nagle to usłyszał. „Nie bał się pan tu przyjść?”
mięso na kotlety mielone
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Te kotlety smakują obłędnie, musisz ich spróbować
por i Jamie Oliver
Maciej Jurczyk Najpyszniejsze młode pory robię według przepisu Jamiego Olivera
Czytaj więcej >
omlet z ciasta bananowego
Maciej Jurczyk Robię omlet z ciasta bananowego. Wszyscy błagają o to słodkie śniadanie
Czytaj więcej >
lody z grillowanym ananasem
Maciej Jurczyk To najlepszy sposób na ananasa. Świetnie pasuje i do lodów, i do mięsa
Czytaj więcej >
szczypior
Maciej Jurczyk Jak mrozić szczypiorek? Ta zasada to podstawa, inaczej warzywo zmieni się w bryłę lodu
Czytaj więcej >
zupa
Maciej Jurczyk Przepis na tę zupę dostałem od babci. Taką jadała w swoim dzieciństwie
Czytaj więcej >
racuchy
Maciej Jurczyk W życiu nie jadłem tak puszystych racuchów. Sekretem ich smaku jest ten składnik
Czytaj więcej >
ciasto marcinek
Maciej Jurczyk Ten przepis na ciasto dostałem na Podlasiu. Marcinek to idealne ciasto na majówkę
Czytaj więcej >
kebab i Książulo
Maciej Jurczyk Książulo ocenił kebab Filipa Chajzera. Werdykt nie pozostawia złudzeń
Czytaj więcej >
miód z mniszkiem
Maciej Jurczyk Dodaj kilka plasterków do miodu z mniszka. Wzmocnisz jego działanie o stokroć
Czytaj więcej >
zbieranie pędów
Maciej Jurczyk Polacy myślą, że to chwast, a na zachodzie płacą za nie krocie. Sezon właśnie trwa
Czytaj więcej >
krojenie pora na surówkę
Przemysław Bociąga Pokrój pora i wymieszaj z tymi dodatkami. Ta surówka smakuje lepiej niż z restauracji
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Przemysław Bociąga Zapomnij o tarciu ziemniaków, placki zrobisz znacznie prościej. Musisz tego spróbować
Czytaj więcej >
ciasto z rabarbarem
Przemysław Bociąga Ostatnio to mój ulubiony przepis na ciasto z rabarbarem. Smakuje cudownie i zawsze się udaje
Czytaj więcej >
mięso w zamrażalniku
Przemysław Bociąga To najlepszy sposób na rozmrażanie mięsa. Używam go od lat i polecam każdemu
Czytaj więcej >
gar rosołu
Przemysław Bociąga Rosół wyszedł za słodki? Tym go uratujesz, patent od najlepszych kucharek
Czytaj więcej >
domowy chleb
Przemysław Bociąga Już nie kupuję chleba w sklepie. Z tym przepisem wychodzi lepiej niż z piekarni
Czytaj więcej >
makaron na patelni
Przemysław Bociąga Wrzuć na patelnię makaron, cukinię, szynkę i zalej tą masą. Podziękujesz za ten przepis
Czytaj więcej >
smażenie kotletów schabowych
Przemysław Bociąga Natrzyj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. To mój ulubiony sposób na kotlety schabowe
Czytaj więcej >
śniadanie
Katarzyna Rachańska Żadna jajecznica, śląska wersja bije ją na głowę. Takie śniadanie mogłabym jeść codziennie
Czytaj więcej >
wiosenna zupa
Maciej Jurczyk Ta zupa to prawdziwy hit wiosny. Cała rodzina na nią czeka
Czytaj więcej >
pieczona rzodkiewka
Maciej Jurczyk Rzodkiewka na ciepło to moje nowe odkrycie. Wszyscy się dziwią i proszą o więcej
Czytaj więcej >
kelner robota serwuje jedzenie
Maciej Jurczyk Nie znalazł kelnerów, zatrudnił roboty. Niedługo będą w każdej restauracji
Czytaj więcej >
pieczona cykoria
Maciej Jurczyk Koleżanka przywiozła ten przepis z Francji. Młoda cykoria pieczona z szynką to hit tej wiosny
Czytaj więcej >
szczypiorek ze śmietaną
Maciej Jurczyk To najprostsza sałatka na wiosnę. Jej przygotowanie trwa 1 minutę
Czytaj więcej >
młoda kapusta
Maciej Jurczyk Żaden boczek, żadna cebula, żadne smażenie. To najprostszy patent na młodą kapustę
Czytaj więcej >
zupa ze szparagów
Maciej Jurczyk Przenigdy nie wyrzucaj końcówek łodyg szparagów. Zrobisz z nich co najmniej 3 pyszne potrawy
Czytaj więcej >
restauracja
Katarzyna Rachańska Poszedł do restauracji po Kuchennych Rewolucjach, nagle to usłyszał. „Nie bał się pan tu przyjść?”
Czytaj więcej >
mięso na kotlety mielone
Katarzyna Rachańska Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Te kotlety smakują obłędnie, musisz ich spróbować
Czytaj więcej >
por i Jamie Oliver
Najpyszniejsze młode pory robię według przepisu Jamiego Olivera
omlet z ciasta bananowego
Robię omlet z ciasta bananowego. Wszyscy błagają o to słodkie śniadanie
lody z grillowanym ananasem
To najlepszy sposób na ananasa. Świetnie pasuje i do lodów, i do mięsa
szczypior
Jak mrozić szczypiorek? Ta zasada to podstawa, inaczej warzywo zmieni się w bryłę lodu
zupa
Przepis na tę zupę dostałem od babci. Taką jadała w swoim dzieciństwie
racuchy
W życiu nie jadłem tak puszystych racuchów. Sekretem ich smaku jest ten składnik
ciasto marcinek
Ten przepis na ciasto dostałem na Podlasiu. Marcinek to idealne ciasto na majówkę
kebab i Książulo
Książulo ocenił kebab Filipa Chajzera. Werdykt nie pozostawia złudzeń
miód z mniszkiem
Dodaj kilka plasterków do miodu z mniszka. Wzmocnisz jego działanie o stokroć
zbieranie pędów
Polacy myślą, że to chwast, a na zachodzie płacą za nie krocie. Sezon właśnie trwa
krojenie pora na surówkę
Pokrój pora i wymieszaj z tymi dodatkami. Ta surówka smakuje lepiej niż z restauracji
placki ziemniaczane
Zapomnij o tarciu ziemniaków, placki zrobisz znacznie prościej. Musisz tego spróbować
ciasto z rabarbarem
Ostatnio to mój ulubiony przepis na ciasto z rabarbarem. Smakuje cudownie i zawsze się udaje
mięso w zamrażalniku
To najlepszy sposób na rozmrażanie mięsa. Używam go od lat i polecam każdemu
gar rosołu
Rosół wyszedł za słodki? Tym go uratujesz, patent od najlepszych kucharek
domowy chleb
Już nie kupuję chleba w sklepie. Z tym przepisem wychodzi lepiej niż z piekarni
makaron na patelni
Wrzuć na patelnię makaron, cukinię, szynkę i zalej tą masą. Podziękujesz za ten przepis
smażenie kotletów schabowych
Natrzyj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. To mój ulubiony sposób na kotlety schabowe
śniadanie
Żadna jajecznica, śląska wersja bije ją na głowę. Takie śniadanie mogłabym jeść codziennie
wiosenna zupa
Ta zupa to prawdziwy hit wiosny. Cała rodzina na nią czeka
pieczona rzodkiewka
Rzodkiewka na ciepło to moje nowe odkrycie. Wszyscy się dziwią i proszą o więcej
kelner robota serwuje jedzenie
Nie znalazł kelnerów, zatrudnił roboty. Niedługo będą w każdej restauracji
pieczona cykoria
Koleżanka przywiozła ten przepis z Francji. Młoda cykoria pieczona z szynką to hit tej wiosny
szczypiorek ze śmietaną
To najprostsza sałatka na wiosnę. Jej przygotowanie trwa 1 minutę
młoda kapusta
Żaden boczek, żadna cebula, żadne smażenie. To najprostszy patent na młodą kapustę
zupa ze szparagów
Przenigdy nie wyrzucaj końcówek łodyg szparagów. Zrobisz z nich co najmniej 3 pyszne potrawy
restauracja
Poszedł do restauracji po Kuchennych Rewolucjach, nagle to usłyszał. „Nie bał się pan tu przyjść?”
mięso na kotlety mielone
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Te kotlety smakują obłędnie, musisz ich spróbować