Anna Mucha komentuje ceny pączków od Magdy Gessler
Media często komentują działania Anny Muchy. Aspirująca do roli krytyczki kulinarnej aktorka, podzieliła się ostatnio swoją opinią na temat cen pączków Magdy Gessler. Czy jej smakowały? Czy warto ich spróbować? Znamy odpowiedzi na te pytania.
Wysokie ceny wypieków i dań w lokalach Magdy Gessler już nie raz były przedmiotem dyskusji. Wystarczy wspomnieć recenzję lokalu u Fukiera autora kanału Sprawdzam Jak czy planowane podwyżki cen słodkości wprowadzone na początku tego roku.
Anna Mucha komentuje ceny pączków u Magdy Gessler
Specjał, po który wielu smakoszy sięgnie już niebawem, u Gessler kosztuje niemało, bo aż 13 złotych. Celebrytka taki koszt tłumaczy jakością produktów wykorzystywanych do ich przyrządzenia.
Anna Mucha — która jakiś czas temu narzekała na niesmaczne i drogie ostrygi, na które skusiła się w eleganckiej restauracji — skomentowała nowe ceny słodkich specjałów wprost od gwiazdy Kuchennych Rewolucji:
„Ja rozumiem, dlaczego one tyle kosztują. One kosztują dużo, natomiast one są wypełnione miłością, maliną i smakiem. Tam jest prawdziwe masło, to się czuje." - powiedziała w rozmowie z redakcją portalu Pudelek.pl
Jakość to nie wszystko
Choć wiadomo, że u Gessler do tradycyjnego tłustoczwartkowego specjału używane są najlepszej klasy jaja, mąka i smalec, a także świeże owoce, Mucha uważa, że są również inne czynniki, które powodują, że cena jest wyższa niż u konkurencji.
Zdaniem aktorki, nie bez znaczenia jest lokalizacja specjalizującej się w wypiekach restauracji Słodki Słony:
„Czego się spodziewać, jeżeli to jest Magda Gessler, ulica Mokotowska w Warszawie [...] pewne rzeczy mogą kosztować.” - podsumowała gwiazda.
Z pewnością koszty utrzymania biznesu w centrum stolicy nie są niskie. Pytanie, czy na pewno uzasadniają dyktowane przez Gessler ceny.
Źródło zdjęcia: canva/wideonet
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: plejada