Smakosze.pl
Projekt bez tytułu (17)

canva/Mykola Lunov

Ile kosztują suszone grzyby w Delikatesach Magdy Gessler?

6 Listopada 2021

Autor tekstu:

Emilia Maciejewska-Latosińska

Udostępnij:

Niedługo będziemy gotować świąteczne potrawy. Do ich przyrządzenia często sięgamy po suszone grzyby. By pomóc wam zaplanować zakupy, sprawdziliśmy, w jakiej cenie można je dostać w delikatesach Magdy Gessler. Koszt was bardzo zaskoczy.

Suszone grzyby do świątecznych potraw zdecydowanie warto kupić wcześniej. Taka strategia daje nam gwarancję, że będziemy je mieli na czas oraz umożliwia porównanie cen. W delikatesach Magdy Gessler niestety nie będzie najtaniej.

Przygotowanie gołąbków

Piorunująco skuteczny sposób na zmiękczenie kapusty na gołąbki bez garnka i wody

CZYTAJ DALEJ

Ile kosztują suszone grzyby u Magdy Gessler?

Ceny suszonych grzybów w delikatesach restauratorki są zatrważające. Za 25 g suszonego w całości borowika trzeba zapłacić aż 29 zł. I choć może na pierwszy rzut oka produkt nie wydaje się bardzo drogi — w końcu mniej więcej tyle tych grzybów będziemy potrzebować np. do bigosu — to w przeliczeniu na kilogram jest to produkt naprawdę drogi.

Gdybyśmy zdecydowali się na zakup takiej właśnie ilości borowików, kosztowałyby nas aż 1160 zł. To dużo więcej niż kosztuje kilogram borowików ekologicznych z certyfikatem. W sieci bez problemu znaleźliśmy sklep, w którym kupić je można za niecałe 400 złotych za kilogram.

Warto zaznaczyć, że na stronie delikatesów u Fukiera nie ma informacji o tym, czy produkt z takich właśnie upraw pochodzi. Borowiki bez certyfikatów w sieci są jeszcze tańsze, co dodatkowo pokazuje, że w sklepie Magdy Gessler ceny są naprawdę wysokie.

Podobnie drogie jak borowiki są podgrzybki. Cena za kilogram u Fukiera to aż 760 zł. W internecie podobny produkt dostać można, płacąc około 180 złotych. To ponad 4-krotnie niższy koszt niż w sklepie celebrytki kulinarnej.

Nie lepiej jest w przypadku grzybów marynowanych. Za marynowane w occie podgrzybki u Gessler zapłacimy prawie 69 złotych za kilogram. Podobny produkt kupiony u konkurencji to koszt około 47 zł. Różnica nadal jest spora.

Sprawdziliśmy jeszcze, czy może opłaca się u Fukiera zamówić kiszonki. Kiszona rzodkiewka w delikatesach kosztuje 18,50 zł. W przeliczeniu na litr wyrób kosztuje aż 53 złote. Podobna kiszonka w wersji BIO, u konkurencji kosztuje 27 zł/litr, czyli jest prawie o połowę taniej. A w delikatesach i w tym przypadku, brak jest informacji o pochodzeniu składników.

Z naszej analizy wynika, że lepiej będzie zaopatrzyć się w niezbędne produkty w innych sklepach internetowych. Najlepiej natomiast jest przygotowywać tego typu wyroby w domu. Szczególnie polecamy przyrządzenie marynowanej dyni i zdrowego kiszonego czosnku.

Suszone grzyby w misce

Suszone grzyby przydają się do świątecznych potraw. Warto kupić je wcześniej.

Źródło zdjęcia: canva/pixelshot

Niemal wszyscy Polacy popełniają fatalny błąd robiąc kurczaka. 7 zdjęcie wszystko Ci wyjaśni

Slajd 1 z 7

ćwiartki kurczaka

Każdy lubi kurczaka

W wielu domach kurczak jest jednym z podstawowych mięs.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: delikatesy.ufukiera

Zapraszamy na nasz Instagram

Emilia Maciejewska-Latosińska Autor

Redaktorka serwisu Smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Produkty

Szczegóły najnowszej oferty Biedronki

Czytaj więcej >
kawa

Produkty

Kawa staje się coraz droższa, nie każdego będzie na nią stać

Czytaj więcej >

Produkty

Dlaczego warto jeść mandarynki?

Czytaj więcej >
Ogórki kiszone i konserwowe

Produkty

Ogórki kiszone czy konserwowe, które z nich są najzdrowsze?

Czytaj więcej >
ogórki w folii

Produkty

Dlaczego ogórki pakowane są w folię?

Czytaj więcej >
Mięsne podkładki chronią nasze zdrowie

Produkty

Do czego służą podkładki pod mięso?

Czytaj więcej >