Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Porady

Porady

polepione pierogi
To najlepszy przepis na ciasto na pierogi. Oprócz odpowiedniej mąki ważny jest 1 dodatek
nadziewanie czosnku na widelec
Weź czosnek i wbij w niego widelec. Szkoda, że nie poznałem tego patentu wcześniej
zamrażalnik
Jakich produktów nie należy mrozić? Lista zaskoczy niemal każdego
cebula
Przekrój cebulę na pół i wbij w nią 2 widelce. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
placki ziemniaczane
Żaden olej, placki ziemniaczane smażę na innym tłuszczu. Spróbujesz i podziękujesz
kalafior
Dosyp jedną łyżeczkę do wrzątku z kalafiorem. Gdy zobaczysz efekt, przetrzesz oczy ze zdumienia
szparagi
Czy szparagi można jeść na surowo? Jak najbardziej, ale trzeba uważać
koszyk lidla
Lidl testuje w swoich placówkach nowy rodzaj automatów. Klienci już teraz zgłaszają wątpliwości
placki ziemniaczane
Zapomnij o smażeniu placków ziemniaczanych. Ten patent jest 100 razy lepszy
kaszanka na grillu
Jak grillować kaszankę, żeby nie pękała? Ten trick w mig rozwiąże problem
rosół
Moja mama nie zbiera szumowin podczas gotowania rosołu. Gdy dowiedziałam się dlaczego, też przestałam to robić
szparagi
Większość ludzi nie wie, jak przechowywać szparagi. Ważna jest 1 czynność, błąd może sporo kosztować
kopytka
Mieszam z wodą i gotuję w nich kopytka. Wychodzą idealnie mięciutkie
mielone mięso
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Z tym kotlety będą jeszcze bardziej soczyste
gotujący się w garnku rosół
Polacy pomijają to mięso, a ugotowany na nim rosół smakuje jak marzenie. Jeden z najlepszych wyborów
smażenie naleśników
Z tym dodatkiem zrobisz najlepsze naleśniki, kremowe i przepyszne. Wychodzą za każdym razem
gotowanie makaronu
To największy błąd przy gotowaniu makaronu, przez niego wychodzi mdły. Polacy ciągle tak robią
gotowanie jajek
Zrób to od razu po gotowaniu jajek na miękko. Ta czynność jest najważniejsza
ogórki w słoikach
W warzywniaku podsłuchałem, jak wybrać ogórki do kiszenia. Już nigdy nie wyjdą miękkie i niesmaczne
szczypior w butelce
Wujek pokazał mi sposób na pędzenie szczypioru w mieszkaniu. Wystarczy plastikowa butelka po wodzie
cytryna z goździkami
Pokrój cytrynę w plastry i wbij w nią goździki. Pożegnasz powszechny problem, zanim pojawi się na dobre
kluski śląskie
Zrób to od razu po ugotowaniu klusków śląskich. Z tą sztuczką nie ma szans, że się posklejają
naleśniki
Jak zrobić ciasto na naleśniki bez grudek? Mnóstwo osób zapomina o ważnej zasadzie
tatar wołowy z dodatkami
Dodasz do tatara i zepsujesz jego smak. Ten składnik omijaj szerokim łukiem
pierogi
Jakie jest najlepsze mięso do pierogów z mięsem? Kucharze odradzają jeden rodzaj
koperek
Jak przechowywać koperek? Pudełko po lodach nie jest najlepszą opcją
ogórki kiszone w słoikach
Ogórki kiszone już nigdy nie wyjadą puste w środku. Wszystko przez ten trick
kawiarnia
Kawiarnia z Poznania mówi "dość" i wprowadza zaskakujący zakaz. Wszystko przez ten incydent
polepione pierogi
Przemysław Bociąga To najlepszy przepis na ciasto na pierogi. Oprócz odpowiedniej mąki ważny jest 1 dodatek
Czytaj więcej >
nadziewanie czosnku na widelec
Przemysław Bociąga Weź czosnek i wbij w niego widelec. Szkoda, że nie poznałem tego patentu wcześniej
Czytaj więcej >
zamrażalnik
Maciej Jurczyk Jakich produktów nie należy mrozić? Lista zaskoczy niemal każdego
Czytaj więcej >
cebula
Katarzyna Rachańska Przekrój cebulę na pół i wbij w nią 2 widelce. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Przemysław Bociąga Żaden olej, placki ziemniaczane smażę na innym tłuszczu. Spróbujesz i podziękujesz
Czytaj więcej >
kalafior
Katarzyna Rachańska Dosyp jedną łyżeczkę do wrzątku z kalafiorem. Gdy zobaczysz efekt, przetrzesz oczy ze zdumienia
Czytaj więcej >
szparagi
Katarzyna Rachańska Czy szparagi można jeść na surowo? Jak najbardziej, ale trzeba uważać
Czytaj więcej >
koszyk lidla
Przemysław Bociąga Lidl testuje w swoich placówkach nowy rodzaj automatów. Klienci już teraz zgłaszają wątpliwości
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Maciej Jurczyk Zapomnij o smażeniu placków ziemniaczanych. Ten patent jest 100 razy lepszy
Czytaj więcej >
kaszanka na grillu
Maciej Jurczyk Jak grillować kaszankę, żeby nie pękała? Ten trick w mig rozwiąże problem
Czytaj więcej >
rosół
Katarzyna Rachańska Moja mama nie zbiera szumowin podczas gotowania rosołu. Gdy dowiedziałam się dlaczego, też przestałam to robić
Czytaj więcej >
szparagi
Maciej Jurczyk Większość ludzi nie wie, jak przechowywać szparagi. Ważna jest 1 czynność, błąd może sporo kosztować
Czytaj więcej >
kopytka
Katarzyna Rachańska Mieszam z wodą i gotuję w nich kopytka. Wychodzą idealnie mięciutkie
Czytaj więcej >
mielone mięso
Maciej Jurczyk Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Z tym kotlety będą jeszcze bardziej soczyste
Czytaj więcej >
gotujący się w garnku rosół
Maciej Jurczyk Polacy pomijają to mięso, a ugotowany na nim rosół smakuje jak marzenie. Jeden z najlepszych wyborów
Czytaj więcej >
smażenie naleśników
Przemysław Bociąga Z tym dodatkiem zrobisz najlepsze naleśniki, kremowe i przepyszne. Wychodzą za każdym razem
Czytaj więcej >
gotowanie makaronu
Przemysław Bociąga To największy błąd przy gotowaniu makaronu, przez niego wychodzi mdły. Polacy ciągle tak robią
Czytaj więcej >
gotowanie jajek
Katarzyna Rachańska Zrób to od razu po gotowaniu jajek na miękko. Ta czynność jest najważniejsza
Czytaj więcej >
ogórki w słoikach
Maciej Jurczyk W warzywniaku podsłuchałem, jak wybrać ogórki do kiszenia. Już nigdy nie wyjdą miękkie i niesmaczne
Czytaj więcej >
szczypior w butelce
Maciej Jurczyk Wujek pokazał mi sposób na pędzenie szczypioru w mieszkaniu. Wystarczy plastikowa butelka po wodzie
Czytaj więcej >
cytryna z goździkami
Maciej Jurczyk Pokrój cytrynę w plastry i wbij w nią goździki. Pożegnasz powszechny problem, zanim pojawi się na dobre
Czytaj więcej >
kluski śląskie
Przemysław Bociąga Zrób to od razu po ugotowaniu klusków śląskich. Z tą sztuczką nie ma szans, że się posklejają
Czytaj więcej >
naleśniki
Maciej Jurczyk Jak zrobić ciasto na naleśniki bez grudek? Mnóstwo osób zapomina o ważnej zasadzie
Czytaj więcej >
tatar wołowy z dodatkami
Maciej Jurczyk Dodasz do tatara i zepsujesz jego smak. Ten składnik omijaj szerokim łukiem
Czytaj więcej >
pierogi
Maciej Jurczyk Jakie jest najlepsze mięso do pierogów z mięsem? Kucharze odradzają jeden rodzaj
Czytaj więcej >
koperek
Maciej Jurczyk Jak przechowywać koperek? Pudełko po lodach nie jest najlepszą opcją
Czytaj więcej >
ogórki kiszone w słoikach
Maciej Jurczyk Ogórki kiszone już nigdy nie wyjadą puste w środku. Wszystko przez ten trick
Czytaj więcej >
kawiarnia
Maciej Jurczyk Kawiarnia z Poznania mówi "dość" i wprowadza zaskakujący zakaz. Wszystko przez ten incydent
Czytaj więcej >
polepione pierogi
To najlepszy przepis na ciasto na pierogi. Oprócz odpowiedniej mąki ważny jest 1 dodatek
nadziewanie czosnku na widelec
Weź czosnek i wbij w niego widelec. Szkoda, że nie poznałem tego patentu wcześniej
zamrażalnik
Jakich produktów nie należy mrozić? Lista zaskoczy niemal każdego
cebula
Przekrój cebulę na pół i wbij w nią 2 widelce. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
placki ziemniaczane
Żaden olej, placki ziemniaczane smażę na innym tłuszczu. Spróbujesz i podziękujesz
kalafior
Dosyp jedną łyżeczkę do wrzątku z kalafiorem. Gdy zobaczysz efekt, przetrzesz oczy ze zdumienia
szparagi
Czy szparagi można jeść na surowo? Jak najbardziej, ale trzeba uważać
koszyk lidla
Lidl testuje w swoich placówkach nowy rodzaj automatów. Klienci już teraz zgłaszają wątpliwości
placki ziemniaczane
Zapomnij o smażeniu placków ziemniaczanych. Ten patent jest 100 razy lepszy
kaszanka na grillu
Jak grillować kaszankę, żeby nie pękała? Ten trick w mig rozwiąże problem
rosół
Moja mama nie zbiera szumowin podczas gotowania rosołu. Gdy dowiedziałam się dlaczego, też przestałam to robić
szparagi
Większość ludzi nie wie, jak przechowywać szparagi. Ważna jest 1 czynność, błąd może sporo kosztować
kopytka
Mieszam z wodą i gotuję w nich kopytka. Wychodzą idealnie mięciutkie
mielone mięso
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Z tym kotlety będą jeszcze bardziej soczyste
gotujący się w garnku rosół
Polacy pomijają to mięso, a ugotowany na nim rosół smakuje jak marzenie. Jeden z najlepszych wyborów
smażenie naleśników
Z tym dodatkiem zrobisz najlepsze naleśniki, kremowe i przepyszne. Wychodzą za każdym razem
gotowanie makaronu
To największy błąd przy gotowaniu makaronu, przez niego wychodzi mdły. Polacy ciągle tak robią
gotowanie jajek
Zrób to od razu po gotowaniu jajek na miękko. Ta czynność jest najważniejsza
ogórki w słoikach
W warzywniaku podsłuchałem, jak wybrać ogórki do kiszenia. Już nigdy nie wyjdą miękkie i niesmaczne
szczypior w butelce
Wujek pokazał mi sposób na pędzenie szczypioru w mieszkaniu. Wystarczy plastikowa butelka po wodzie
cytryna z goździkami
Pokrój cytrynę w plastry i wbij w nią goździki. Pożegnasz powszechny problem, zanim pojawi się na dobre
kluski śląskie
Zrób to od razu po ugotowaniu klusków śląskich. Z tą sztuczką nie ma szans, że się posklejają
naleśniki
Jak zrobić ciasto na naleśniki bez grudek? Mnóstwo osób zapomina o ważnej zasadzie
tatar wołowy z dodatkami
Dodasz do tatara i zepsujesz jego smak. Ten składnik omijaj szerokim łukiem
pierogi
Jakie jest najlepsze mięso do pierogów z mięsem? Kucharze odradzają jeden rodzaj
koperek
Jak przechowywać koperek? Pudełko po lodach nie jest najlepszą opcją
ogórki kiszone w słoikach
Ogórki kiszone już nigdy nie wyjadą puste w środku. Wszystko przez ten trick
kawiarnia
Kawiarnia z Poznania mówi "dość" i wprowadza zaskakujący zakaz. Wszystko przez ten incydent