Smakosze.pl Przepisy Koniec ze zwykłym grillowaniem kaszanki. Masarz pokazał 100 razy lepszy patent
canva/CCat82

Koniec ze zwykłym grillowaniem kaszanki. Masarz pokazał 100 razy lepszy patent

20 kwietnia 2023

Kaszanka grillowana może być jeszcze lepsza. Wystarczy, że przyrządzicie ją z dwoma pysznymi dodatkami. Masarz poleca wzbogacić kaszankę o odrobinę jabłka i kapusty kiszonej. Proste dodatki doskonale podkreślą smak mięsnego rarytasu. Musicie spróbować.

Przepis na kaszankę z grilla

Dwa proste dodatki, czyli jabłko oraz kapusta kiszona, doskonale pasują do popularnego wyrobu. Grillowanie w folii aluminiowej z kolei sprawi, że smaki się przenikną, a kaszanka zyska na soczystości.

Składniki:

  • 5 kawałków kaszanki
  • 2 większe jabłka o winnym smaku
  • 400-500 g kapusty kiszone

Bez mleka, śmietanki i cukru. Domowe, zdrowe lody zrobisz z 2 składników

Jak zrobić wyśmienitą kaszankę z grilla? Dwa produkty podkreślą smak

Przygotowanie rozpoczynamy od oczyszczenia kaszanki. Przygotowujemy 5 kawałków folii aluminiowej. Zawiniemy w nie rarytas wraz z dodatkami. Na każdym układamy 80-100 g kapusty kiszonej oraz 2-3 kawałki jabłka bez skórki i bez gniazd nasiennych.

Na takiej konstrukcji umieszczamy kaszankę i dość szczelnie zawijamy folie, tworząc niezbyt ścisłe paczuszki. Układamy na rozgrzanym grillu i przyrządzamy po 15-20 minut z każdej strony.

Jak podać kaszankę z grilla?

Rarytas przyrządzany z dwoma wyrazistymi dodatkami nie wymaga już wiele więcej. Podajcie do niego jeszcze świeże pieczywo i będzie wystarczająco dobrze. Wybierzcie razowe — będzie zdrowsze i uzupełni głęboki smak kaszanki.

Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na przysmaki z grilla. Oprócz kaszanki warto przygotować szparagi . Są chrupiące i niesamowicie zdrowe. Być może skuszą was też pyszne ziemniaki z grilla od Tomasza Strzelczyka .

Źródło: YT/e-masarz

Stosował 2 zasady i schudł 21 kg. Apoloniusza Tajnera trudno wręcz poznać
Co zrobić ze starymi, wyrastającymi ziemniakami? 1 błędu nie można popełnić
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy