Smakosze.pl Przepisy Kroję ogórki kiszone i mieszam je z tymi składnikami. Ta banalna surówka smakuje lepiej, niż w restauracji
Fot. Canva/GRESLAURENTIU

Kroję ogórki kiszone i mieszam je z tymi składnikami. Ta banalna surówka smakuje lepiej, niż w restauracji

1 kwietnia 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

To najlepsza surówka do obiadu. Robi się ją łatwo, a połączenie składników tworzy wyśmienity smak, który zachwyci każdego. Według niektórych smakoszy jest lepsza niż w niejednej restauracji. Poznaj przepis i podaj ją na obiad. Na pewno zachwyci całą rodzinę.

Surówka lepsza niż restauracji

Surówka to nieodłączny dodatek każdego obiadu. Jeżeli jest smaczna, potrafi nawet przebić smak pozostałych dań. Taką surówką jest właśnie ta z przepisu poniżej. Niektórzy twierdzą, że smakuje lepiej niż te z restauracji.

Nie dziwne, bo składniki użyte do jej przygotowania, tworzą niezwykle smaczne połączenie. Ogórki kiszone i reszta produktów to smaki, które zachwycą całą twoją rodzinę. Zrób ją i przekonaj się sama.

tarcie.jpg
Fot. Canva/AlexKosev
Biorę młode buraki, twaróg i lepię wiosenne pierogi. Żałuję, że wcześniej ich nie znałem

Nie tylko ogórki kiszone

Do przygotowania tej surówki będziesz potrzebować nie tylko wspomnianych ogórków kiszonych, ale też składników, które znajdują się na liście poniżej. Sprawdź, co będzie ci potrzebne, a ja pokażę ci, jak przygotować tę surówkę.

Składniki:

  • 6 dużych ogórków kiszonych
  • 1 czerwona cebula
  • 1 marchew
  • 2 ząbki czosnku
  • biała część pora
  • koperek
  • oliwa
  • pieprz
  • sól

Przepis na surówkę

Ogórki pokrój w cienkie plasterki. Białą część pora umyj, a następnie przekrój wzdłuż na pół. Drobno ją posiekaj i razem z ogórkami przełóż do miski. Obraną cebulę pokrój w małą kostkę i dodaj do miski.

Marchew obierz, umyj i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Przełóż ją razem z drobno posiekanym czosnkiem. Wlej odrobinę oliwy i przypraw pieprzem oraz solą. Wymieszaj wszystkie składniki i gotowe. Podawaj do obiadu i patrz, jak szybko znika.

czerwona cebula.jpg
Fot. Canva/HandmadePictures
Wachowicz ma genialny sposób na resztki świątecznych wędlin
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy