Smakosze.pl
magda gessler

PAWEL SKRABA/East News

Najbardziej nieudana rewolucja w historii "Kuchennych rewolucji"

29 Czerwca 2021

Autor tekstu:

Adam Moskal

Udostępnij:

Magda Gessler jest popularną restauratorką, która z powodzeniem prowadzi kilka bardzo dobrze prosperujących lokali. Jej program Kuchenne Rewolucje pozwala uzyskać pomoc właścicielom knajp, które nie radzą sobie w wyjątkowo trudnej branży gastronomicznej. 

Jednym z odcinków Rewolucji, którzy przeszedł do historii programu, jest interwencja Magdy Gessler w bistro „Le Papillon Noir”, w którym właścicielka Justyna wykazała się wyjątkowym brakiem profesjonalizmu. Finalnie Gessler zrezygnowała z pracy w tej knajpie, gdyż została zbyt mocno poniżona. 

Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Magda Gessler i jej najgorsza rewolucja

Pani Justyna zapragnęła mieć włoską restaurację, lecz w ostatnim momencie zdecydowała się na kuchnię francuską. Nazwa „Le Papillon Noir” czyli "Czarny Motyl", była tak naprawdę dziełem przypadku - w czasie gdy myślała nad nazwaniem swojej gastronomii, do pomieszczenia wleciał czarny motyl. Justyna uznała go za dobry omen. 

Pomimo doskonałej lokalizacji w centrum Katowic, praktycznie żaden klient nie chciał wejść do „Le Papillon Noir”. Sama załoga lokalu przyznała, że żabie udka, czy duszone ślimaki nie wzbudzają w nich apetytu, a ewentualni goście zamawiali bezpieczne potrawy jak boeuf bourguignon. Dlatego o pomoc została poproszona Magda Gessler.

Projekt bez tytułu - 2021-06-29T162418.894

Czy można grillować na plaży?

CZYTAJ DALEJ

Rewolucja miała być zwykłą reklamą

Właścicielka od samego początku wykazywała się dużą dozą arogancji. Gdy Gessler weszła na kuchnię i skrytykowała brudny sprzęt, pani Justyna po prostu kupiła nowy - wyjaśniła, że nie chciało jej się dłużej borykać z męczącym problemem. Fani programu z pewnością do dziś pamiętają inne wypowiedzi, jakie padły przed kamerami. 

Jeśli masz ochotę na więcej ciekawych informacji, sprawdź inne nasze materiały. Przeczytaj ten artykuł, w którym wyjawiamy, co należy dodać do kapusty, aby po jej jedzeniu nie mieć przykrych wzdęć. W tym tekście zdradzamy najbardziej kontrowersyjne dania z całego świata, które mimo wszystko uznawane są za prawdziwe delikatesy.

- Ja to zrobiłam tylko po to, żeby mieć reklamę. To jest mega promocja za darmo praktycznie. Zaraz nie wytrzymam i jej przypie****, przysięgam! Ona sobie zrobiła moim kosztem takie show, że ja nie wytrzymam - mówiła pani Justyna do ekipy filmowej. 

Gessler nie wytrzymała

Po wielu przytykach i niemiłych odzywkach Gessler zdecydowała się opuścić lokal i zrezygnować z dalszego przeprowadzania rewolucji. Brak zrozumienia, wywyższanie się i nieprzyjmowanie najzwyklejszej krytyki mogą wyczerpać cierpliwość nawet najbardziej spokojnej osoby. 

Fani Kuchennych Rewolucji stanowczo stanęli po stronie Magdy Gessler i praktycznie jednogłośnie orzekli, że była to najgorsza rewolucja w historii show. Restauracja „Le Papillon Noir” została, według redakcji Viva, niedługo po nagraniach zamknięta. 

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: viva.pl; tvn.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Podobne artykuły

Kulinarny Showbiznes

Gessler namawia do jedzenia rękami, powód może zaskoczyć

Czytaj więcej >

Kulinarny Showbiznes

USA: Nie żyje ceniony fotograf kulinarny

Czytaj więcej >
Słynny kucharz za dziecięcych lat

Kulinarny Showbiznes

Niesamowite zdjęcie z dzieciństwa Michela Moran

Czytaj więcej >
Księżniczka Charlotte zdradziła co lubi jadać

Kulinarny Showbiznes

Ulubione jedzenie księżniczki Charlotte

Czytaj więcej >

Kulinarny Showbiznes

Robert Makłowicz zirytowany pytaniem dziennikarki

Czytaj więcej >

Kulinarny Showbiznes

Kim jest żona Michela Morana?

Czytaj więcej >