Najlepszy farsz do pieczarek zrobisz z 4 prostych składników. Wszyscy będą prosić o dokładkę
Szukasz pomysłu na szybką i pyszną przekąskę? Proponujemy niezwykle smaczne pieczarki faszerowane. Nadzienie do nich zrobisz z 4 prostych składników, a efekt przerośnie najśmielsze oczekiwania. Takie małe danie sprawdzi się nawet na domówce. Przygotuj je wcześniej i wstaw do piekarnika na 15 minut.
Pieczarki faszerowane są pyszną przekąską dla całej rodziny, a także dla gości. Możesz podać je również do obiadu, zimnej płyty, sałatki lub potraw z grilla. Pieczarki posmakują każdemu. Są miękkie, pełne smaku i aromatu.
Do przygotowania najlepszego nadzienia na pieczarki faszerowane potrzebujesz trzonków z pieczarek, cebuli, bułki tartej i sera żółtego. To podstawowe składniki, dzięki którym całe danie nabierze fantastycznego smaku.
Kluczowe są również dodatki do farszu, które podkreślają aromat całej potrawy. Czosnek, natka pietruszki i masło są absolutnie niezbędne, aby wydobyć ze składników nadzienia to, co najlepsze . Poznaj przepis na pieczarki faszerowane. Przygotujesz je błyskawicznie.
Pieczarki faszerowane. Nie ma lepszej przekąski
Składniki:
-
10-12 dużych pieczarek
-
duża cebula
-
2 ząbki czosnku
-
pół pęczka natki pietruszki
-
pół szklanki bułki tartej
-
200 g sera żółtego w kostce
-
sól, pieprz
-
2 łyżki masła
Najlepszy patent na pieczarki faszerowane
Z pieczarek odetnij trzonki i zetrzyj je na tarce. Posiekaj bardzo drobno cebulę i natkę pietruszki, zetrzyj na tarce ser. Na maśle zeszklij cebulę, następnie dodaj starte trzony pieczarek, oprósz solą, pieprzem i smaż kilka minut. Dodaj posiekany czosnek, smaż jeszcze chwilę.
Dodaj natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, odstaw. Kapelusze pieczarek poukładaj na blasze z papierem do pieczenia. Nastaw piekarnik na 200 stopni C. Przesmażone trzonki pieczarek wymieszaj z bułką tartą i startym serem.
Farszem napełnij kapelusze pieczarek. Całość wstaw do piekarnika, piecz około 30 minut, smacznego. Pomysł na równie smaczną przekąskę? Frytki z batatów oraz paszteciki z ciasta francuskiego . Nikt im się nie oprze.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Natalia nadziała filet prostym farszem. Jej szybki obiad smakuje lepiej niż z restauracji
-
18 zł za pączka u Gessler to nic. Wojewódzki sprzedaje je jeszcze drożej
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama