Smakosze.pl Przepisy Niezwykle kremowa jajecznica z dodatkiem serka
canva/PeteerS, Getty Images Pro)

Niezwykle kremowa jajecznica z dodatkiem serka

28 sierpnia 2021
Autor tekstu: Adam Moskal

Jajecznica to jedna z tych potraw, którą chętnie przyrządzamy na nasze śniadania. Jest sycąca, pożywna i łatwa w przygotowaniu. Poniższy przepis pozwala ugotować ją w taki sposób, aby była wyjątkowo kremowa i puszysta.

Jajecznica najczęściej kojarzy nam się z jajkami z dodatkiem szynki oraz szczypiorku. Wystarczy jednak pokusić się o wymieszanie innych składników, a śniadanie staje się zupełnym zaskoczeniem.

W każdej postaci zachwyca miłośników jajecznych potraw i jest szybka w przygotowaniu, dlatego sięgamy po nią nawet kilka razy w tygodniu. Jeśli chcesz sprawdzić, jak łatwo można robić pyszne rzeczy w kuchni, ten przepis jest dla ciebie idealny.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepis na kremową jajecznicę

Składniki:

  • 6 jajek

  • 80 g serka kremowego do kanapek

  • 2 łyżki masła

  • szczypiorek

Wbij jajka do miseczki i rozbełtaj je, aż uzyskasz delikatną konsystencję. Dopraw je świeżo mielonym pieprzem, a także solą. Na patelni rozgrzej masło i wylej na nią wymieszane jajka.

Podsmażaj je na średnim ogniu, cały czas intensywnie mieszając. Gdy te odpowiednio dobrze się zetną, zmniejsz ogień i wrzuć przygotowany serek kremowy. Energicznie mieszaj.

Gdy jajecznica osiągnie oczekiwaną kremową konsystencje, podaj ją ze świeżą bagietką posmarowaną masłem, a także garścią świeżo siekanego szczypiorku. Smacznego.

Jajecznica

Źródło: canva/BarrySeward, Getty Images

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Zapraszamy na nasz Instagram

Źródło: picantecooking.com

Obserwuj nas w
autor
Adam Moskal

Wydawca serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad cztery lata, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

 

 

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy