Rozkoszny robi racuchy puszyste jak obłok. Wlewa do nich składnik, który kochały nasze babcie
Jeśli marzą ci się racuchy puszyste jak obłok, to jest na nie sprawdzony sposób. Ma go Michał Korkosz, czyli Rozkoszny. Popularny bloger te apetyczne danie przyrządza na bazie składnika, które kochały nasze babcie. Racuchy dzięki temu wychodzą delikatne, puszyste i pyszne, że palce lizać.
Racuchy puszyste jak obłok
Nie znam osoby, która nie lubiłaby racuchów. Tego smakowitego dania chyba po prostu nie da się nie lubić. Wszystko przez puszystość, delikatność i obłędny smak. Jak uzyskać to pierwsze, czyli racuchy puszyste jak obłok? Popularny bloger Rozkoszny ma na to doskonały patent.
Podczas przyrządzania racuchów sięga po składnik, który wybierały też nasze babcie. Mowa o maślance, która racuchom dodaje obłędnej puszystości, lekkości jak piórko i sprawia, że to apetyczne danie błyskawicznie znika z talerzy. Wysmażone na złoto racuchy, które czarują puszystością, zrób tak, jak Rozkoszny.
Domownicy zjedli to ciasto w jeden dzień. Jest pyszne, łatwe do zrobienia i koloroweJak zrobić puszyste racuchy na maślance z przepisu Rozkosznego?
Składniki:
- 1 ½ szklanki mąki
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 1 szklanka maślanki
- 2 jajka
- 3 łyżki roztopionego masła
Przygotowanie racuchów zacznij od wymieszania w misce mąki, cukru, sody oczyszczonej, proszku do pieczenia i soli. Wlej maślankę, masło i wbij jajka. Następnie rozgrzej olej na patelni, nalewaj ciasto i smaż z każdej strony 3 minuty.
Gdy racuchy będą miały złoty kolor, wyłóż je na talerz z ręcznikiem papierowym. To sprawi, że pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu. Puszyste racuchy podawaj z miodem i ulubionymi owocami.
Przepis Rozkosznego gwarantuje puszystość
Tak przyrządzone racuchy cieszą oczy złocistym kolorem i wyjątkową puszystością. Receptura Michała Korkosza, który w sieci znany jest jako Rozkoszny, zapewnia nie tylko pyszny smak, ale i puszystość. To osiągniesz dzięki dolaniu maślanki do ciasta na racuchy.
Kilka minut pracy, potem smażenia i zanim się obejrzysz, puszyste i apetyczne racuchy trafia na twój talerz. Każdy zje to danie ze smakiem. Dokładek nie będzie końca, bo puszystym racuchom naprawdę jest się trudno oprzeć. Pisaliśmy o tym, czego pod żadnym pozorem nie dodawać do kawy. Podawaliśmy też wyśmienity przepis na dżem bananowo- cytrynowy.
Źródło: rozkoszny.pl