Smaruję serkiem ciasto francuskie i kładę na nim te owoce. Nie ma lepszego deseru
Ciasteczka z tego przepisu to najlepsza propozycja na deser. Robi się je niezwykle łatwo i szybko. A to wszystko dzięki nieskomplikowanym składnikom. Koszt ciasteczek również nie jest wysoki. Warto wypróbować ten przepis, ma same zalety.
Najlepszy deser z ciasta francuskiego
Uwielbiam robić ciasteczka z przepisu poniżej. Smakują pysznie, ale nie są zbyt słodkie. Smak idealny! Kiedyś moi bliscy myśleli, że kupiłem je w pobliskiej cukierni. Kiedy dowiedzieli się, że zrobiłem je sam, wpadli w jeszcze większy zachwyt. Jak na dobrych smakoszy przystało, kochają wszystko, co domowe.
Ciasteczka zrób na deser po obiedzie z przepisu poniżej. Nie zawiedziesz się, bo będą smakowały wszystkim. Wychodzą zawsze, wystarczy dokładnie trzymać się przepisu.
Domownicy zjedli to ciasto w jeden dzień. Jest pyszne, łatwe do zrobienia i kolorowe Wsyp groszek konserwowy i wrzuć 2 jajka. W głowie się nie mieści, co z tego wyjdziePotrzebne składniki
Najważniejszym składnikiem jest oczywiście ciasto francuskie. Oprócz niego będziesz potrzebować składników z listy poniżej. Jest ich kilka i nie są drogie, dzięki czemu ten pyszny deser też nie będzie kosztowny. Podobny przepis znajdziesz na włoskim kanale Ricette dolce facili, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 1 rolka ciasta francuskiego
- 20 g skrobi (mąki) kukurydzianej
- 25 g cukru
- 1 jajko
- 10 g cukru waniliowego
- 300 ml mleka
- 1 puszka brzoskwiń w syropie
Przepis na pyszny deser
Do garnka wbij jajko. Wsyp skrobię kukurydzianą, cukier oraz cukier waniliowy. Za pomocą trzepaczki połącz ze sobą składniki na jednolitą masę. Wlej mleko i ponownie wymieszaj.
Podgrzewaj na średnim ogniu, cały czas mieszając. Kiedy zgęstnieje, wyłącz kuchenkę. Dodaj odrobinę masła i ponownie wymieszaj. Masę odstaw do wystygnięcia.
Brzoskwinie odsącz. Ciasto francuskie rozwiń. Następnie podziel je na 8 równych prostokątów. Natnij narożniki każdego prostokąta jak na zdjęciu poniżej.
Na środek każdego prostokąta ułóż ugotowaną wcześniej masę. Narożniki ciasteczek zawiń do środka. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na środek ciastek ułóż połówki odsączonych brzoskwiń. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Na koniec ciastka posyp cukrem pudrem i gotowe. Są tak dobre, że nadadzą się także na słodkie śniadanie.