Wsyp groszek konserwowy i wrzuć 2 jajka. W głowie się nie mieści, co z tego wyjdzie
Weź groszek, jajka i parę składników, a zrobisz niesamowite danie, które zachwyci wszystkich smakoszy. Potrawa składa się głównie z warzyw, co gwarantuje, że jej koszt będzie bardzo niski. Zrób to danie na najbliższy obiad i zaskocz swoją rodzinę. Będą myśleli, że to mięso.
Danie inne niż wszystkie
Jeżeli lubisz eksperymentować w kuchni, to z całą pewnością to danie jest dla ciebie. Robi się je bardzo łatwo, a smak, jaki osiągniesz, jest fantastyczny. Na pewno będzie smakowało twojej rodzinie. Moja prosi o to danie bardzo często.
Tę potrawę warto zrobić także ze względu na niski koszt produktów. Co jest istotne szczególnie dzisiaj, kiedy każdy z nas szuka oszczędności. Zrób to danie na obiad z przepisu poniżej, a na pewno wyjdzie pyszne.
Zwykły żurek może się schować. W tym roku na Wielkanoc zrobię taką zupę, jest gotowa w 30 minut Ile kosztuje organizacja I komunii w Polsce? Ceny zaczynają się od 10 tys. złCo z tego wyjdzie?
Daniem, o którym tyle opowiadałem na początku, są kotlety z groszku konserwowego. Aby się udały i smakowały wybornie, będziesz potrzebowała składników z listy poniżej. Podobny przepis znajdziesz na kanale Nur'un Yemek Tarifleri 2, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 2 ziemniaki
- 2 jajka
- 1 puszka groszku
- 1 cebula
- 150 g bułki tartej
- natka pietruszki
- mielona słodka papryka
- pieprz
- sól
Przepis na kotlety z groszku
Zacznij od obrania i umycia ziemniaków. Następnie ugotuj je i rozbij na gładką masę. Groszek odcedź i przesyp do miski. Wbij dwa jajka i wymieszaj za pomocą blendera.
Do ziemniaków przełóż masę z groszku. Wsyp posiekaną w drobną kostkę cebulę. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Przypraw mieloną czerwoną papryką, pieprzem oraz solą. Wsyp bułkę tartą.
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Ma powstać jednolita i gładka masa. Utwórz z niej niewielkie płaskie kotleciki. Możesz zasugerować się zdjęcie poniżej. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni do momentu zarumienienia. Gotowe kotlety podawaj na obiad z ziemniakami i dobrą surówką. Zobaczysz, że znikną błyskawicznie.