Ulep kulki z mięsa mielonego i włóż do pieczarek. To danie zasługuje na medal

Czy wiedzieliście, że z mięsa mielonego można zrobić wiele przepysznych potraw, a nie tylko te tradycyjne, które wszyscy znamy? Jeśli nie, to koniecznie musicie spróbować faszerowanych pieczarek, a z pewnością zrobicie je więcej niż jeden raz. Koniecznie sprawdźcie ten przepis.
Co można zrobić z mięsa mielonego?
Mięso mielone to produkt, z którego można przygotować wiele pysznych dań. Wszyscy przecież bardzo dobrze znamy kotlety, które są tradycja polskiej kuchni, a podane z ziemniaczkami i ulubioną surówką w postaci np. buraczków lub mizerii tworzą posiłek, który gości na wielu polskich stołach w niedzielne popołudnie. Do tego dochodzi oczywiście włoski przysmak, który zwie się spaghetti. Oprócz tego istnieje wiele różnorodnych zapiekanek i przekąsek, które stale podbijają podniebienia.
Co powiecie jednak na połączenie takiego mięsa z pieczarkami? Faszerowane grzyby to świetny wybór na przekąskę lub obiad, który może zachwycić Was na tyle, że ta potrawa zostanie w Waszej pamięci na dłużej. Przedstawiamy Wam przepis na ten rarytas.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Taki obiad z mięsa mielonego i pieczarek zrobicie w mgnieniu oka. Do jego przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 500 g grzybów
- sól
- olej
- 300 g mięsa mielonego
- oregano
- pieprz
- papryka
- natka pietruszki
- 100 g startego sera
Dalsza część tekstu pod filmem.
Jak przygotować faszerowane grzyby?
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym to doskonały wybór na obiad.
W pierwszej kolejności pozbywamy się łodyg z grzybów. W kolejnym kroku smarujemy blachę do pieczenia olejem i układamy na niej pieczarki.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy. Następnie formujemy z niego małe kuleczki, układamy na pieczarkach i smarujemy olejem.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy nasze smakołyki i posypujemy startym serem żółtym. Pieczemy jeszcze przez 5 minut.
Tak przygotowane pieczarki faszerowane mięsem mielonym idealnie nadadzą się na obiad lub imprezową przekąskę.
Sprawdź przepis na pyszne kotlety schabowe. Zobacz, co warto dodać do farszy na gołąbki, aby nie był twardy i suchy.






































