Tania, puszysta i z doskonałym składem. Dietetyk wskazał najlepszą bułkę w Lidlu
Znany dietetyk sprawdził skład bułek w jednym z najczęściej odwiedzanych sklepów przez Polaków. W Lidlu najlepszą bułką jest klasyczna grahamka. Bułka jest tania i ma dobry i krótki skład bez konserwantów.
Michał Wrzosek jest dietetykiem klinicznym, który aktywnie udziela się w mediach społecznościowych. Jego kanały na Instagramie i YouTube zyskały ogromną popularność. Dietetyk dzieli się z fanami swoją wiedzą w zakresie zdrowego odżywiania.
Michał Wrzosek często publikuje również filmiki, na których bierze pod lupę produkty z polskich sklepów i popularnych restauracji typu McDonald's. Niedawno dietetyk odwiedził Lidla i sprawdził skład kilku dostępnych w nim bułek.
Najlepszą bułką w Lidlu jest grahamka
Bułka grahamka w Lidlu jest tania, puszysta i ma najlepszy skład bez chemii, bez konserwantów. Grahamka kosztuje niecałą złotówkę, jest spora i bardzo smaczna.
Bułka zawiera 36,2% mąki pszennej graham, 33,4% mąki pszennej, 4,6% mąki żytniej. Dodatkowo znajdziemy w niej również drożdże, olej rzepakowy, sól, cukier i słód pszenny jasny.
Dietetyk wskazał również, jakiego pieczywa z Lidla powinniśmy unikać
Dietetyk nie zaleca kupowania zwykłych kajzerek. Te bułki są najtańsze, rafinowane i mają wysoki indeks glikemicznym.
Michał Wrzosek odradza zbyt częste spożywanie paluchów bawarskich. Są bardzo kaloryczne, mają dużo sera i bardzo dużo niezdrowych tłuszczy.
GIS ostrzega przed wadliwą sałatką. Pod żadnym pozorem jej nie jedz. Czy wiesz, jaka jest różnica między śmietanką a śmietaną? Nie każdy ma świadomość.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Dlaczego warto dodać jajko do rosołu? Różnicę zobaczysz od razu
Dodaj po 2 łyżki do mielonych. Mistrzowie kuchni właśnie tak robią soczyste kotlety
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama