Ziemniaki są popularnym dodatkiem do obiadu. Jednak ja przyrządzam je w sposób, który zachwyca całą rodzinę. Takie ziemniaki każdy zajada ze smakiem i to bez wymyślnych dodatków. Zrób je według tego przepisu, bo efekt jest znakomity.
Śniadanie na lotnisku? Czasem zmusza nas do tego życie. Jednak, ile trzeba zapłacić za kanapkę i butelkę wody? Kwota dosłownie zwala z nóg. Dlaczego jest aż tak drogo?
Wielkanoc coraz bliżej a wraz z nią zagoszczą pyszności na naszych świątecznych stołach. Do nich śmiało mogę zaliczyć znakomitą sałatkę chrzanową. Wędliny smakują z nią, że palce lizać, dlatego każdemu polecam ten przepis.
Zastosuj ten patent, a twoje kluski leniwe nigdy nie będą twarde. Zdradziła mi go moja babcia, w jej wykonaniu zawsze wychodzą idealne. Trik nie jest skomplikowany, wystarczy zastosować go podczas przygotowania ciasta.
Jedzenie w szpitalu przeważnie pozostawia wiele do życzenia. Dużo tłuszczu, zbyt mało białka i posiłki, którym brak urozmaicenia. To często kulinarna rzeczywistość, na którą skarży się wielu pacjentów. Jednak jest szpital, w którym karmią, że aż ciężko uwierzyć własnym oczom.
Jeśli lubisz próbować nowych przepisów, to koniecznie wypróbuj ten patent w swojej kuchni. Jest prosty, ale bardzo efektowny. Wystarczy wsypać mąkę do miski, potem dodać majonez i wymieszać składniki. W kilka chwil poznasz smak ciekawego dania.
Jeśli marzą ci się racuchy puszyste jak obłok, to jest na nie sprawdzony sposób. Ma go Michał Korkosz, czyli Rozkoszny. Popularny bloger te apetyczne danie przyrządza na bazie składnika, które kochały nasze babcie. Racuchy dzięki temu wychodzą delikatne, puszyste i pyszne, że palce lizać.
Naleśniki bez mąki? Jak najbardziej! Od dawna przyrządzam właśnie w taki sposób to danie. Mąkę zastępuję innym tanim składnikiem, który wielu smakoszy ma swojej kuchni. Naleśniki wychodzą lepsze od tych tradycyjnych.
Czy fast food może być zdrowy i pyszny? Tak, ale tylko ten z przepisu Tomasza Strzelczyka. Znany kucharz przyrządza nie hot dogi, ale czosnogi pełne znakomitych dodatków. Teraz zrobisz je w swoim domu i zachwycisz tym smakiem swoich bliskich.
Jajka faszerowane, które robię, przyprawiają o zawrót głowy. Bajecznie prezentują się na stole, a do tego nadzienie też zaskakuje. Dodaję do niego smaczny i zdrowy produkt. Danie cieszy się powodzeniem podczas śniadania wielkanocnego, dlatego każdemu polecam ten przepis.
Wędliny i wyroby mięsne zajmują ważne miejsce w diecie wielu osób. Jednak pewnych wyrób powinniśmy unikać jak ognia. Ich zjedzenie może być fatalne w skutkach i skończyć się nawet tragicznie. Śmiertelny przypadek po zjedzeniu galarety wieprzowej z targowiska w Nowej Dębie jest tego przykładem.
Co zje strudzony turysta w schronisku nad Morskim Okiem? Może zamówić zapiekankę, ale doświadczenie znanego youtubera pokazuje, że nie warto sięgać po to szybkie danie w tym kultowym już miejscu. Zawartość zapiekanki może przyprawiać o mdłości.
Już niedługo przygotuję koszyczek wielkanocny pełne smakołyków. Włożę do niego chlebki z jajkiem, które urzekają swoją formą i są pyszne. Polecam każdemu przepis na taki wypiek do święconki. Chlebki z jajkiem będą też efektowną ozdobą wielkanocnego stołu.
Wielkanoc coraz bliżej, więc jajek na świątecznych stołach nie może zabraknąć. W tym roku podam grzybki z jajek, które prezentują się niezwykle efektownie i będą doskonałą ozdobą wielkanocnego stołu. Jednak, co najważniejsze smakują tak, że palce lizać.
Sałatka Mimoza czaruje smakiem i apetycznymi warstwami. Prezentuje się też niezwykle okazale, dlatego przyrządzę ją na Wielkanoc. Moi gości będą zachwyceni takim kulinarnym arcydziełem, z którego zrobieniem poradzi sobie każdy smakosz.
Zrazy są daniem, które uwielbiają smakosze. Do nich zalicza się też Zenek Martyniuk, który nie potrafi sobie odmówić tej potrawy. Przepis jego żony stał się już prawdziwym hitem w sieci.
Zwykle na Wielkanoc przyrządzałam sałatkę jarzynową, ale teraz zrobię sałatkę warstwową. Przypomina ona torcik i efektownie prezentuje się na stole. Jest do tego wyjątkowo smaczna i stała się hitem w moim domu.
Tradycyjny żurek jest zupą, za którą przepadają Polacy. Też nie potrafię sobie jej odmówić, a tę znakomitą potrawę gotuję z przepisu babci. Seniorka dawała mięso, które sprawiało, że żurek smakował i pięknie pachniał.
Potrzebujesz szybkiej i smacznej surówki do obiadu? Takiej na pewno jeszcze nie robiłaś. Pomysłowe połączenie będzie pasować fantastycznie do wielu rozmaitych potraw. Na sobotni i niedzielny obiad będzie w sam raz.
Placki zawsze sprawdzają się na obiad. Ostatnio robię je ze składnika, którego nikt się nie spodziewał. Danie wychodzi dużo lepsze od tradycyjnych placków ziemniaczanych. Poznaj mój patent na znakomite placki, które polubi cała rodzina.
To najzwyklejszy, a jednocześnie niezwykły dodatek do zupy. Dla jednych to wariant bezpieczeństwa na wypadek braku makaronu, dla innych – ulubiony składnik, po którego dokładki wracają bez przerwy. Przeważnie nazywamy go lanymi kluskami.
Zwykle do naleśników dodajemy jajka i mleko. Natomiast ten przepis wyklucza te produkty. Receptura na te delikatne naleśniki jest wprost stworzona dla osób, które muszą wykluczyć ze swojej diety jajka i mleko. Dzięki tej recepturze te lubiane danie wychodzi po prostu idealnie.
Ziemniak może zaskakiwać i zachwycać smakiem. Wszystko dzięki dodatkom, które wypełniają jego wnętrze. Pieczony kumpir możesz nadziać właściwie wszystkim tym, co masz w lodówce. Moja rodzina cały tydzień czeka na to apetyczne danie.
Pieczony schab jest dostępny i łatwy w przygotowaniu. Niestety, choćbym bardzo się starała, zazwyczaj wychodzi z pieca suchy. Jednak schab zapiekany z serem i śmietaną wychodzi soczysty i mięciutki. Taki obiad po prostu rozpływa się w ustach i szybko znika z talerzy. Właśnie nauczyłam się tego przepisu.
Tę zapiekankę przyrządzisz z zaledwie 4 składników i zrobisz to błyskawicznie. Efekt przejdzie najśmielsze oczekiwania, bo danie zachwyci smakiem, zapachem i wyglądem. Sekret wyśmienitego smaku tej potrawy tkwi w pewnym dodatku, który na pewno masz w swojej kuchni.
Jedna osoba zmarła po zjedzeniu zatrutego mięsa, a druga walczy o życie. Wyroby garmażeryjne sprzedawano na targowisku w Nowej Dębie w powiecie tarnobrzeskim na Podkarpaciu. Rządowe Centrum Bezpieczeństwa wydało alert. Ostrzega w nim przed spożyciem mięsa z podkarpackiego targowiska.
Za oknem coraz cieplej, więc pora sięgnąć po apetyczną zimową sałatkę, która smakuje już wiosennie. Zrobisz ją z zaledwie kilku składników, a orzeźwiający smak mandarynki sprawi, że nie odmówisz sobie kolejnej porcji tego przysmaku. Tę sałatkę przyrządzisz w kilka chwil i równie szybko zniknie ona z talerzy.
Czy to samo danie możemy podać na śniadanie, obiad i kolację? Jak najbardziej! Świetnie smakuje na gorąco, jest idealne jako wędlina do chleba, tak samo lubi się z ziemniakami, jak i z zimnymi sosami. Fałszywy zając sprawdza się dosłownie w każdej kulinarnej sytuacji.