Smakosze.pl Przepisy Ulep kulki z ciasta i połóż na nich widelec. Ten patent wymyślił jakiś geniusz
Fot. Anna Zyśk

Ulep kulki z ciasta i połóż na nich widelec. Ten patent wymyślił jakiś geniusz

16 stycznia 2025

Wiadomo nie od dziś, że domowe pieczywo jest najsmaczniejsze. Dlatego, jeśli marzą Ci się pyszne, chrupiące bułki, to zerknij na przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Dzięki niemu upieczesz nie tylko smaczne, ale też efektowne bułki. Ten patent na każdym zrobi wrażenie.

Domowe pieczywo pełne smaku

Lubisz chleb ? Nie potrafisz odmówić sobie bułek? W takim razie poznaj przepis na najlepsze domowe pieczywo od Ani Zyśk . Popularna blogerka kulinarna znalazła doskonały patent na apetyczne bułki. Upieczesz je w prosty sposób we własnym piekarniku.

Te smaczne domowe pieczywo będzie wyglądać też niezwykle ciekawie. Wszystko przez pomysł Ani Zyśk. Kładzie ona widelec na uformowane bułki i obficie posypuje całość cukrem pudrem. W ten sposób bułki zyskują wzór widelca, który zdobi wierzch ciasta .

Wymieszaj z wodą i wypij na czczo. Nadęty jak balon brzuch zniknie w mgnieniu oka

Bułki, jakich nie jadłeś

Przepisy Ani Zyśk zyskały ogromną popularność wśród internautów. Blogerka kulinarna wyznaje zasadę, by gotować w prosty sposób . Przygotowuje domowe jedzenie, które jest dostępne dla każdego. Receptury Ani Zyśk można śledzić na Instagramie jedz.pysznie .

Teraz ta ceniona blogerka kulinarna pokazuje w kilku krokach sposób na najlepsze domowe pieczywo . Mięciutkie bułki z motywem widelca będą ciekawie wyglądać na stole.  Pyszne domowe pieczywo można podać z ulubioną konfiturą .

Składniki:

  • 150 ml ciepłej wody
  • 5 g drożdży instant
  • 50 g jogurtu
  • 80 g cukru
  • 350 g mąki
  • mąka do posypania
  • 45 ml oleju
  • szczypta soli
  • cukier puder

Jak upiec bułki z przepisu Ani Zyśk?

Krok 1. Do misy miksera dodaj mąkę, cukier, drożdże, sól, jogurt, olej i wodę. Składniki wyrabiaj mikserem przez 10 minut . Po upływie tego czasu ciasto odstaw na godzinę do wyrośnięcia

mieszanie składników.jpg
Fot. Anna Zyśk

Krok 2. Gotowe ciasto podziel na 6 części. Z każdej uformuj bułeczki. Przykryj je i odstaw na 15 minut do wyrośnięcia

surowe ciasto.jpg
Fot. Anna Zyśk

Krok 3. Na bułeczkach ułóż widelec i oprósz je obficie cukrem pudrem. Bułeczki piecz w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół przez 30 minut. Smacznego!

upieczona bułeczka.jpg
Fot. Anna Zyśk

Uwielbiany produkt wycofany ze sprzedaży. Nie kupisz go już w żadnym sklepie
Wlej do ciasta drożdżowego. Urośnie błyskawicznie i będzie puszyste jak chmurka
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy