Ulep kulki z ciasta i połóż na nich widelec. Ten patent wymyślił jakiś geniusz
Wiadomo nie od dziś, że domowe pieczywo jest najsmaczniejsze. Dlatego, jeśli marzą Ci się pyszne, chrupiące bułki, to zerknij na przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Dzięki niemu upieczesz nie tylko smaczne, ale też efektowne bułki. Ten patent na każdym zrobi wrażenie.
Domowe pieczywo pełne smaku
Lubisz chleb ? Nie potrafisz odmówić sobie bułek? W takim razie poznaj przepis na najlepsze domowe pieczywo od Ani Zyśk . Popularna blogerka kulinarna znalazła doskonały patent na apetyczne bułki. Upieczesz je w prosty sposób we własnym piekarniku.
Te smaczne domowe pieczywo będzie wyglądać też niezwykle ciekawie. Wszystko przez pomysł Ani Zyśk. Kładzie ona widelec na uformowane bułki i obficie posypuje całość cukrem pudrem. W ten sposób bułki zyskują wzór widelca, który zdobi wierzch ciasta .
Bułki, jakich nie jadłeś
Przepisy Ani Zyśk zyskały ogromną popularność wśród internautów. Blogerka kulinarna wyznaje zasadę, by gotować w prosty sposób . Przygotowuje domowe jedzenie, które jest dostępne dla każdego. Receptury Ani Zyśk można śledzić na Instagramie jedz.pysznie .
Teraz ta ceniona blogerka kulinarna pokazuje w kilku krokach sposób na najlepsze domowe pieczywo . Mięciutkie bułki z motywem widelca będą ciekawie wyglądać na stole. Pyszne domowe pieczywo można podać z ulubioną konfiturą .
Składniki:
- 150 ml ciepłej wody
- 5 g drożdży instant
- 50 g jogurtu
- 80 g cukru
- 350 g mąki
- mąka do posypania
- 45 ml oleju
- szczypta soli
- cukier puder
Jak upiec bułki z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Do misy miksera dodaj mąkę, cukier, drożdże, sól, jogurt, olej i wodę. Składniki wyrabiaj mikserem przez 10 minut . Po upływie tego czasu ciasto odstaw na godzinę do wyrośnięcia
Krok 2. Gotowe ciasto podziel na 6 części. Z każdej uformuj bułeczki. Przykryj je i odstaw na 15 minut do wyrośnięcia
Krok 3. Na bułeczkach ułóż widelec i oprósz je obficie cukrem pudrem. Bułeczki piecz w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół przez 30 minut. Smacznego!