Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Porady > Wrzucam do gotującej się wody i piję co rano. Odporność rośnie, a waga leci w dół
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 02.12.2024 22:00

Wrzucam do gotującej się wody i piję co rano. Odporność rośnie, a waga leci w dół

woda
Fot. Canva/Kameleon007

Odkryłam skuteczny sposób na podniesienie odporności i schudnięcie. Teraz każdemu polecam miksturę, którą robi się szybko i która doskonale działa. Ten dodatek do wody kupisz w każdym warzywniaku i supermarkecie. 

Jak zadbać o zdrowie w prosty sposób?

Jesień i zima to niełatwy czas dla organizmu. Niewiele słońca, za to dużo chłodu, deszczu i śniegu. Choroba nie czeka i atakuje w najmniej spodziewanym momencie. Kaszel i katar potrafią zepsuć humor i osłabić. Do tego kilogramy, które wpadają nie wiadomo skąd

To wszystko potrafi przygnębić w te jesienno-zimowe dni. Jednak odkąd odkryłam miksturę na poprawę odporności i zrzucenie zbędnych kilogramów, czuję się lepiej. Prosty sposób polecam każdemu. Wystarczy wrzucić pewien dodatek do gotującej się wody. 

imbir
Fot. Canva/gate74
Wyciskam i przecieram lodówkę. Trik na medal, pachnie przecudownie

Wodę imbirową pij na zdrowie

Woda z dodatkiem imbiru ma działanie przeciwzapalne i podkręca metabolizm. Picie wody imbirowej dobrze wpływa na stan stawów i pozbycie się obrzęków. Imbir zawiera gingerole, które pobudzają trawienie, regulują poziom cukru we krwi, co zapobiega napadom głodu. 

Oprócz tego picie wody imbirowej poprawia odporność. Substancje aktywne zawarte w imbirze zwalczają wolne rodniki. Działają antyoksydacyjnie i zwalczają infekcje. Imbir wykazuje też działanie oczyszczające na organizm. Picie wody imbirowej sprawia, że pozbędziemy się toksyn z organizmu.

Jak przygotować wodę imbirową?

Składniki:

  • 1 litr wody
  • 3 cm korzenia imbiru
  • opcjonalnie sok z ½ cytryny

Przygotowanie wody z imbirem zaczniemy od dokładnego umycia, obrania korzenia imbiru i pokrojenia go w cienkie plasterki. W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy imbir i gotujemy przez 10 minut. Po tym czasie odstawiamy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia.

 Możemy dodać sok z cytryny. Następnie przelewamy do butelki i przechowujemy w lodówce 3 dni. Wodę imbirową pijemy na czczo, by pobudzić metabolizm. Możemy też sięgać po nią w ciągu dnia. Dla smaku i zdrowia. Pisaliśmy o promocjach na mięso w Dino. Radziliśmy, jak rozpoznać prawdziwe masło w sklepie. 

woda imbirowa
Fot. Canva

Źródło: beszamel.se.pl