Za pączka u Gessler zapłacisz grubo ponad 10 zł. Takich cen nikt się nie spodziewał
Wiemy, ile zapłacimy za pączki Magdy Gessler w tłusty czwartek. W lokalach znanej i lubianej restauratorki zawsze było drożej niż w innych cukierniach i restauracjach. W tym roku za pączka od Gessler zapłacimy 18 zł.
Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami. W tym roku dzień, w którym w imię tradycji będzie my zajadać się pączkami i faworkami przypada 16 lutego. Ile zapłacimy za pączki Magdy Gessler? Pączki w innych cukierniach, piekarnikach i pączkarniach też będą wyższe.
Pączki Magdy Gessler zawsze były droższe niż w innych cukierniach i piekarnikach. Znana restauratorka tak wysokie ceny tłumaczy najlepszymi produktami i przygotowywaniem dań i wypieków z najwyższą starannością. Inflacja i wzrost cen jedzenia spowodowały, że pączki będą kosztować więcej, niż w ubiegłym roku.
Nie tylko u Gessler będzie o wiele drożej. Za pączka w piekarni, cukierni, czy pączkarni zapłacimy około 5- 7 zł. W marketach ceny będą niższe, jednak jeśli za pączka zapłacimy 2- 3 zł, to nie będzie on ani smaczny, ani pozbawiony chemii i konserwantów.
Ile będą kosztować pączki Magdy Gessler w tłusty czwartek?
Ceny pączków Magdy Gessler poszybowały w górę. Każdy pączek będzie droższy o około 3 zł. Wybór pączków jest przeogromny. Kupimy między innymi pączki z różą, malinami, czekoladą, śliwkami.
W warszawskiej cukierni Słodki Słony za pączka w tłusty czwartek zapłacimy 18 zł. Nieco taniej będzie w restauracji U Fukiera. Tam na drożdżowy przysmak z nadzieniem zapłacimy 15 zł.
Dlaczego ceny pączków Gessler są tak wysokie?
Już w poprzednim roku ceny pączków Magdy Gessler zwalały z nóg. Restauratorka tłumaczyła ceny tradycyjnych wypieków podwyżkami cen produktów spożywczych. Już wtedy ceny mąki, masła i jajek zaczęły wzrastać.
W tym roku będzie jeszcze drożej. Gessler uważa, że za pączka dobrej jakości trzeba zapłacić. Taki pączek będzie świeży, smaczny i przygotowany z najwyższej jakości produktów.
Pączki możesz przygotować samodzielnie. Tu poznasz przepis na wyśmienite pączki według przepisu babci Danusi. Wychodzą za każdym razem. Czy wiesz, co oznacza pękający lukier na pączkach? Nie każdy ma świadomość.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Gospodyni z Ziemi Dobrzyńskiej pokazała, jak robi szare kluchy. Czysta tradycja i natura
Anna Lewandowska robi domowe mleko za grosze. Jest zdrowsze i dużo pyszniejsze niż ze sklepu
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama