Zetrzyj na tarce i dodaj do mielonych. Te kotlety będą hitem w twoim domu
Kotlety mielone są zawsze świetnym pomysłem na obiad. Soczysty i doprawiony środek, a także chrupiąca, złocista skórka to połączenie, które po prostu rozpływa się w ustach. Przepisów na kotlety mielone jest wiele, jednak mało kto przyrządza je tak, jak Ania Zyśk. Zachwyty gwarantowane.
Kotlety mielone z pysznym dodatkiem polecają się na obiad
Do przygotowania kotletów mielonych wykorzystaj swoje ulubione mięso. Gorąco polecamy łopatkę, karkówkę lub szynkę wieprzową. Mięso ma przerosty tłuszczu i dzięki niemu kotlety są smaczniejsze, a po usmażeniu nie będą suche.
Przepis na kotlety mielone od Ani Zyśk są rewelacyjne w smaku i soczyste, jak nigdy. Vlogerka kulinarna do masy dodaje musztardę. Zamiast jajka dodaje również uwielbiane warzywo Polaków. Mało kto wie jednak, że można wykorzystać je w tej potrawie. Rodzina będzie zachwycona!
Jeśli szukasz kulinarnych inspiracji, polecamy kanał vlogerki na Instagramie, jedz.pysznie. Znajdziesz tam wiele przepisów i porad, które odmienią twoją kuchnię.
Zrobiłem na obiad krokiety z przepisu koleżanki. Farsz zaskoczył całą rodzinęPrzepis na kotlety mielone z pysznym dodatkiem
Sekretem niezwykłej soczystości kotletów mielonych są ogórki kiszone. Wystarczy zetrzeć je na tarce i dodać do masy, by uzyskać danie o zachwycającym wręcz smaku. W tym przepisie nie jest potrzebne jajko.
Składniki:
- 1 kajzerka + mleko do zalania
- 500 g ulubionego mięsa mielonego
- 140 g ogórków kiszonych
- 80 g cebuli
- 20 g musztardy
- sól i pieprz
- bułka tarta do obtoczenia kotletów
- olej do smażenia
Jak przygotować kotlety mielone z ogórkiem kiszonym?
Krok 1: Kajzerkę namocz w mleku, a następnie dokładnie odciśnij.
Krok 2: Na tarce zetrzyj ogórki kiszone i cebulę.
Krok 3: Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj musztardę, płaską łyżeczkę soli, pieprz. Dodaj także kajzerkę i przygotowane warzywa.
Krok 4: Masę wyrabiaj przez chwilę, a następnie uformuj z niej kotlety i obtocz w bułce tartej.
Krok 5: Kotlety smaż na mocno rozgrzanym oleju. Podawaj z ulubionymi dodatkami, smacznego!