Zjedli obiad w barze mlecznym w Zakopanem. Wydali jednoznaczną opinię
Ceny posiłków w restauracjach i karczmach, zwłaszcza w turystycznych miejscowościach, przyprawiają nieraz o zawrót głowy. Klaudia i Michał na swoim kanale na YouTube postanowili zjeść obiad w mlecznym barze w Zakopanem nieopodal Krupówek. Jaki wydali werdykt? Czy jedzenie im smakowało? Na kanale Check In - Klaudia i Michał na YouTube, para zamieszcza filmiki, na których recenzuje jedzenie z restauracji i barów mlecznych. Dzielą się swoją opinią na temat cen i smaku zamówionych dań. To właśnie z tego kanału pochodzą zdjęcia i materiał wykorzystany w artykule.
W jednym z odcinków Klaudia i Michał odwiedzili zakopiański bar mleczny, który znajduje się blisko Krupówek. Para zamówiła między innymi kwaśnicę, żurek, pierogi i oscypka z żurawiną. Ile zapłacili za obiad w mlecznym barze w Zakopanem? Czy dania im smakowały?
Bary mleczne są o wiele tańsze od restauracji i karczm, szczególnie w miejscowościach turystycznych, jak Zakopane. Znana para youtuberów podzieliła się swoimi wrażeniami z wizyty w Regionalnym Barze Mlecznym. Bar ten ma bardzo dobre opinie na stronach kulinarnych.
Klaudia i Michał na początku zamówili zupy i przystawkę
Para w barze mlecznym zamówiła porcję kwaśnicy, żurku i grillowany oscypek z żurawiną. Kwaśnicę jadła Klaudia. Zupa bardzo jej smakowała, jednak była odrobinę za mało kwaśna. Żurkiem natomiast zajadał się Michał. Żurek, zdaniem youtubera był idealnie doprawiony i gęsty.
W porcji zupy było również jajko i kiełbasa. Zarówno kwaśnica jak i żurek kosztowały po 14 zł za porcję. To bardzo atrakcyjna cena. Para zamówiła również oscypek. Porcja sera, na którą składały się 3 duże plastry oscypka i kilka łyżek konfitury z żurawiny kosztowała jedyne 14 zł. Para wychwalała smak przystawki i stosunek ceny do jakości.
Pora na dania główne. Czy obiad w barze mlecznym w Zakopanem był smaczny?
Para zamówiła również porcję pierogów oraz placek ziemniaczany po zbójnicku. Pierogi ruskie ze skwarkami kosztowały 24 zł. W porcji były około 10 pierogów. Klaudia i Michał chwalili delikatne i rozpływające się w ustach ciasto oraz idealnie doprawiony farsz. Zdaniem Michała danie było smaczniejsze, niż w odwiedzonej niedawno, drogiej restauracji.
Placek po zbójnicku zachwycał swoją wielkością. Dwa duże, chrupiące placki zostały przełożone solidną porcją gulaszu, w roli dodatków wystąpiły ogórki kiszone i kwaśna śmietana. Placek po zbójnicku kosztował 29 zł.
Para była niezwykle zadowolona z dań, które zamówili w Regionalnym Barze Mlecznym przy ulicy Hr. Władysława Zamoyskiego 5. Stwierdzili, że nie ma sensu przepłacać w karczmach, skoro można zjeść równie smacznie w mlecznym barze i za niewielkie pieniądze.
Polska restauracja wybrała prestiżowy konkurs. Sprawdź również, ile kosztuje rosół w restauracji Ewy Wachowicz. Takich cen nikt się nie spodziewał.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Dlaczego warto dodać cukier podczas smażenia cebuli? Powód jest bardzo ważny
Siostra Aniela stanęła przed kamerą i zaczęła robić gołąbki. 2 porady są bezcenne
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama