Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Przepis Magdy Gessler na hitową sałatkę szwabską
Adam Moskal
Adam Moskal 30.07.2021 02:00

Przepis Magdy Gessler na hitową sałatkę szwabską

Sałatka Magdy Gessler
Jakub Kaminski/East News; screen z filmu na kanale PAPU DE ŻER na YouTube

Sałatka szwabska Magdy Gessler jest przepisem idealnie sprawdzającym się na czas imprezy. Sycąca, łatwa w przygotowaniu i doskonale smakująca, podbija podniebienia Polaków. Gdy jej spróbujesz, natychmiast zechcesz dokładki.

Sałatka szwabska jest doskonałym rozwiązaniem, gdy chce się podać smaczne u sycące jedzenie, lecz przy okazji brakuje ochoty na długie gotowanie. Przepis Magdy Gessler może uratować w takiej sytuacji.

Sałatka ta ma bardzo intensywny smak i jest ciężka, więc ciężko znaleźć lepszą recepturę na emocjonujący wieczór. Kilka kęsów tej przystawki da mnóstwo energii, która starczy na całą zabawę.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepis na sałatkę szwabską Magdy Gessler

Chcesz poznać więcej kulinarnych ciekawostek? Sprawdź nasze inne newsy, w których zdradzamy mnóstwo smacznych informacji. W tym artykule wyjawiamy recepturę na prosty i przepyszny dżem z brzoskwiń. Jeśli zastanawiasz się co zrobić w kuchni z dojrzałymi bananami, ten tekst wszystko wyjaśnia.

Składniki:

  • 350 g mortadeli

  • dwa pomidory

  • 100 g cebuli czosnkowej (białej)

  • korniszony wedle uznania

  • kilka ziemniaków

  • papryka konserwowa wedle uznania

  • szczypiorek wedle uznania

  • ząbek czosnku

  • cztery łyżki musztardy

  • dwie łyżki soku z cytryny

  • dwie łyżki oliwy

  • szczypta cukru

  • sól, pieprz

Zacznij od umycia i obrania ziemniaków. Ugotuj je w wodzie na pół twardo - podczas mieszania nie mogą rozpaść się w sałatce. Cebulę pokrój w piórka, posyp je solą i odstaw na kilka chwil.

Paprykę, kartofle, pomidory i ogórki pokrój w kostkę, a mortadelę w paseczki. Wszystkie składniki umieść w dużej misce i zamieszaj nimi, aby rozłożyły się równomiernie.

W osobnej miseczce połącz przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, sok z cytryny, oliwę, cukier, sól i pieprz. Polej sosem sałatkę, zamieszaj i posyp świeżo siekanym koperkiem. Smacznego.

Magda Gessler
undefined

Źródło: Jakub Kaminski/East News Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: haps.pl

Zapraszamy na nasz Instagram