Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

surówka
Strzelczyk zalał surówkę sosem z kiszonych ogórków. Po prostu poezja smaku
karkówka na grillu
To najlepsza marynata do karkówki z grilla. Używam jej od zawsze, każdy mnie prosi o przepis
mielone mięso
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Z tym kotlety będą jeszcze bardziej soczyste
zapiekanka gołąbkowa
Ten przepis znalazłem w internecie. Zapiekanka gołąbkowa wyszła pysznie, starcza na kilka dni
logo sklepu Lidl
Lidl poszedł na całość, w sobotę uwielbiane produkty dostaniesz za bezcen. Taniej nawet o 60%
smażenie kotleta
Posmaruj tym schab, obtocz panierką i usmaż. Nigdy nie jadłem tak dobrych schabowych
obrane ziemniaki w misce
Wstaw ugotowane ziemniaki na 1 dzień do lodówki. Nawet nie wiesz, ile dzięki temu zyskasz
menemen
Żadna jajecznica, turecka wersja smakuje 100 razy lepiej. To moje ulubione śniadanie
szybki sernik
To najprostszy przepis na sernik, jest puszysty i nie opada. Najważniejszy jest 1 składnik
zupa
To ostatnio moja ulubiona zupa. Dzięki temu składnikowi syci na wiele godzin
Robert Makłowicz
Makłowicz wskazał największy błąd Polaków w kuchni. „Brak wyobraźni”
miód z mniszka
Ten przepis na miód z mniszka dostałem od babci. Jest w mojej rodzinie od pokoleń
dżem z sodą
Wsyp sodę do dżemu. Żałuję, że tak późno poznałem ten ciekawy patent
mizeria
Dodaję to warzywo do mizerii zamiast cebuli. Jest 100 razy lepsza
kawałki ciasta na talerzu
Rodzina ciągle mówi o tym cieście. Upiekłem je na święta i zrobiło furorę
pokrojone kiwi
Wystarczy jedno kiwi dziennie, a zmiany są nieuniknione. Nie każdy ma świadomość
kotlety rybne
W każdy piątek smażę takie kotlety rybne. Smakują 100 razy lepiej od zwykłych mielonych
gotujący się w garnku rosół
Polacy pomijają to mięso, a ugotowany na nim rosół smakuje jak marzenie. Jeden z najlepszych wyborów
wylewanie masy na biszkopty
Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Ostatnio to mój ulubiony deser
smażenie naleśników
Z tym dodatkiem zrobisz najlepsze naleśniki, kremowe i przepyszne. Wychodzą za każdym razem
placki z ciasta
Ulep kulki z ciasta i przygnieć tłuczkiem do ziemniaków. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Łukasz Smoliński, prezes Deseo
Jak się robi czekoladę? „Większość z nas nie wie, jak powinna smakować”
rolada z mięsa mielonego
Tę roladę robię na obiad praktycznie w każdy weekend. W moim domu to absolutny hit
gotowanie makaronu
To największy błąd przy gotowaniu makaronu, przez niego wychodzi mdły. Polacy ciągle tak robią
sałatka z kaszy jaglanej
Tę sałatkę z kaszy jaglanej mógłbym jeść codziennie. Dzięki 1 składnikowi syci na długie godziny
tort komunijny
Kolejny wydatek na przyjęcie z okazji Pierwszej Komunii? „Obowiązuje przedpłata 200 zł"
ogórki małosolne
Przepis na te ogórki znalazłem w internecie. 2 dodatki do zalewy to strzał w dziesiątkę
Magda Gessler
Gessler w ostrych słowach o polskiej gastronomii. „Kasa, kasa, a potem dno"
surówka
Katarzyna Rachańska Strzelczyk zalał surówkę sosem z kiszonych ogórków. Po prostu poezja smaku
Czytaj więcej >
karkówka na grillu
Maciej Jurczyk To najlepsza marynata do karkówki z grilla. Używam jej od zawsze, każdy mnie prosi o przepis
Czytaj więcej >
mielone mięso
Maciej Jurczyk Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Z tym kotlety będą jeszcze bardziej soczyste
Czytaj więcej >
zapiekanka gołąbkowa
Maciej Jurczyk Ten przepis znalazłem w internecie. Zapiekanka gołąbkowa wyszła pysznie, starcza na kilka dni
Czytaj więcej >
logo sklepu Lidl
Maciej Jurczyk Lidl poszedł na całość, w sobotę uwielbiane produkty dostaniesz za bezcen. Taniej nawet o 60%
Czytaj więcej >
smażenie kotleta
Maciej Jurczyk Posmaruj tym schab, obtocz panierką i usmaż. Nigdy nie jadłem tak dobrych schabowych
Czytaj więcej >
obrane ziemniaki w misce
Maciej Jurczyk Wstaw ugotowane ziemniaki na 1 dzień do lodówki. Nawet nie wiesz, ile dzięki temu zyskasz
Czytaj więcej >
menemen
Maciej Jurczyk Żadna jajecznica, turecka wersja smakuje 100 razy lepiej. To moje ulubione śniadanie
Czytaj więcej >
szybki sernik
Przemysław Bociąga To najprostszy przepis na sernik, jest puszysty i nie opada. Najważniejszy jest 1 składnik
Czytaj więcej >
zupa
Katarzyna Rachańska To ostatnio moja ulubiona zupa. Dzięki temu składnikowi syci na wiele godzin
Czytaj więcej >
Robert Makłowicz
Maciej Jurczyk Makłowicz wskazał największy błąd Polaków w kuchni. „Brak wyobraźni”
Czytaj więcej >
miód z mniszka
Maciej Jurczyk Ten przepis na miód z mniszka dostałem od babci. Jest w mojej rodzinie od pokoleń
Czytaj więcej >
dżem z sodą
Maciej Jurczyk Wsyp sodę do dżemu. Żałuję, że tak późno poznałem ten ciekawy patent
Czytaj więcej >
mizeria
Maciej Jurczyk Dodaję to warzywo do mizerii zamiast cebuli. Jest 100 razy lepsza
Czytaj więcej >
kawałki ciasta na talerzu
Maciej Jurczyk Rodzina ciągle mówi o tym cieście. Upiekłem je na święta i zrobiło furorę
Czytaj więcej >
pokrojone kiwi
Maciej Jurczyk Wystarczy jedno kiwi dziennie, a zmiany są nieuniknione. Nie każdy ma świadomość
Czytaj więcej >
kotlety rybne
Przemysław Bociąga W każdy piątek smażę takie kotlety rybne. Smakują 100 razy lepiej od zwykłych mielonych
Czytaj więcej >
gotujący się w garnku rosół
Maciej Jurczyk Polacy pomijają to mięso, a ugotowany na nim rosół smakuje jak marzenie. Jeden z najlepszych wyborów
Czytaj więcej >
wylewanie masy na biszkopty
Przemysław Bociąga Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Ostatnio to mój ulubiony deser
Czytaj więcej >
smażenie naleśników
Przemysław Bociąga Z tym dodatkiem zrobisz najlepsze naleśniki, kremowe i przepyszne. Wychodzą za każdym razem
Czytaj więcej >
placki z ciasta
Przemysław Bociąga Ulep kulki z ciasta i przygnieć tłuczkiem do ziemniaków. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
Łukasz Smoliński, prezes Deseo
Przemysław Bociąga Jak się robi czekoladę? „Większość z nas nie wie, jak powinna smakować”
Czytaj więcej >
rolada z mięsa mielonego
Przemysław Bociąga Tę roladę robię na obiad praktycznie w każdy weekend. W moim domu to absolutny hit
Czytaj więcej >
gotowanie makaronu
Przemysław Bociąga To największy błąd przy gotowaniu makaronu, przez niego wychodzi mdły. Polacy ciągle tak robią
Czytaj więcej >
sałatka z kaszy jaglanej
Maciej Jurczyk Tę sałatkę z kaszy jaglanej mógłbym jeść codziennie. Dzięki 1 składnikowi syci na długie godziny
Czytaj więcej >
tort komunijny
Przemysław Bociąga Kolejny wydatek na przyjęcie z okazji Pierwszej Komunii? „Obowiązuje przedpłata 200 zł"
Czytaj więcej >
ogórki małosolne
Przemysław Bociąga Przepis na te ogórki znalazłem w internecie. 2 dodatki do zalewy to strzał w dziesiątkę
Czytaj więcej >
Magda Gessler
Przemysław Bociąga Gessler w ostrych słowach o polskiej gastronomii. „Kasa, kasa, a potem dno"
Czytaj więcej >
surówka
Strzelczyk zalał surówkę sosem z kiszonych ogórków. Po prostu poezja smaku
karkówka na grillu
To najlepsza marynata do karkówki z grilla. Używam jej od zawsze, każdy mnie prosi o przepis
mielone mięso
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Z tym kotlety będą jeszcze bardziej soczyste
zapiekanka gołąbkowa
Ten przepis znalazłem w internecie. Zapiekanka gołąbkowa wyszła pysznie, starcza na kilka dni
logo sklepu Lidl
Lidl poszedł na całość, w sobotę uwielbiane produkty dostaniesz za bezcen. Taniej nawet o 60%
smażenie kotleta
Posmaruj tym schab, obtocz panierką i usmaż. Nigdy nie jadłem tak dobrych schabowych
obrane ziemniaki w misce
Wstaw ugotowane ziemniaki na 1 dzień do lodówki. Nawet nie wiesz, ile dzięki temu zyskasz
menemen
Żadna jajecznica, turecka wersja smakuje 100 razy lepiej. To moje ulubione śniadanie
szybki sernik
To najprostszy przepis na sernik, jest puszysty i nie opada. Najważniejszy jest 1 składnik
zupa
To ostatnio moja ulubiona zupa. Dzięki temu składnikowi syci na wiele godzin
Robert Makłowicz
Makłowicz wskazał największy błąd Polaków w kuchni. „Brak wyobraźni”
miód z mniszka
Ten przepis na miód z mniszka dostałem od babci. Jest w mojej rodzinie od pokoleń
dżem z sodą
Wsyp sodę do dżemu. Żałuję, że tak późno poznałem ten ciekawy patent
mizeria
Dodaję to warzywo do mizerii zamiast cebuli. Jest 100 razy lepsza
kawałki ciasta na talerzu
Rodzina ciągle mówi o tym cieście. Upiekłem je na święta i zrobiło furorę
pokrojone kiwi
Wystarczy jedno kiwi dziennie, a zmiany są nieuniknione. Nie każdy ma świadomość
kotlety rybne
W każdy piątek smażę takie kotlety rybne. Smakują 100 razy lepiej od zwykłych mielonych
gotujący się w garnku rosół
Polacy pomijają to mięso, a ugotowany na nim rosół smakuje jak marzenie. Jeden z najlepszych wyborów
wylewanie masy na biszkopty
Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Ostatnio to mój ulubiony deser
smażenie naleśników
Z tym dodatkiem zrobisz najlepsze naleśniki, kremowe i przepyszne. Wychodzą za każdym razem
placki z ciasta
Ulep kulki z ciasta i przygnieć tłuczkiem do ziemniaków. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Łukasz Smoliński, prezes Deseo
Jak się robi czekoladę? „Większość z nas nie wie, jak powinna smakować”
rolada z mięsa mielonego
Tę roladę robię na obiad praktycznie w każdy weekend. W moim domu to absolutny hit
gotowanie makaronu
To największy błąd przy gotowaniu makaronu, przez niego wychodzi mdły. Polacy ciągle tak robią
sałatka z kaszy jaglanej
Tę sałatkę z kaszy jaglanej mógłbym jeść codziennie. Dzięki 1 składnikowi syci na długie godziny
tort komunijny
Kolejny wydatek na przyjęcie z okazji Pierwszej Komunii? „Obowiązuje przedpłata 200 zł"
ogórki małosolne
Przepis na te ogórki znalazłem w internecie. 2 dodatki do zalewy to strzał w dziesiątkę
Magda Gessler
Gessler w ostrych słowach o polskiej gastronomii. „Kasa, kasa, a potem dno"