Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

kalafior
Weź kalafiora i zetrzyj na tarce. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk ostrzega wszystkich przed oszustem. „Udostępniajcie dla własnego bezpieczeństwa”
ciasto na naleśniki
Posyp nią patelnię tuż przed smażeniem naleśników. Nie będą się do niej przyklejały
syrop sosnowy
Co roku w maju zbieram je w lesie, a potem robię z nich syrop. Lista jego zalet nie mieści się w jednym zdaniu
kotlety schabowe
Rozdrobnij w moździerzu, a potem natrzyj nimi kotlety schabowe. Będą lepsze niż od Gessler
Marchewa i zupa z chwastów
Tik tokerka ugotowała obiad za 3.36 zł. Internauci biją brawo, ale mają 1 wątpliwość
przyprawianie rosołu
Największy błąd jaki można popełnić gotując rosół. Eksperci mówią “nie” popularnej w Polsce metodzie
siekany koperek
Koperek będzie świeży nawet przez 3 miesiące, jak zaczniesz przechowywać go w ten sposób. Mało kto go zna
masa na zapiekankę
Kładę ugotowany makaron na patelnię i zalewam tą mieszanką. Ten obiad jeszcze mi się nie znudził
chleb
Odkąd mam ten przepis nie kupuję już chleba i bułek. O jednym dodatku nikt by nie pomyślał
Tomasz Strzelczyk i surówka z młodej kapusty
Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
szparagi zawinięte w ciasto francuskie i boczek
Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobrego
rosół
Wsyp to do rosołu 30 minut przed końcem gotowania. Ta zasada jest najważniejsza
gotujące się pierogi
Zapomnij o pierogach ruskich. W maju zawsze robię taki farsz, każdy prosi o dokładki
makaron zawinięty w mięso mielone
Owiń makaron mięsem mielonym i podsmaż na patelni. Za ten przepis ktoś powinien dostać medal
ogórki w słoikach
Dodaj to do słoika oprócz czosnku i soli. Z tą przyprawą ogórki kiszone wyjdą 100 razy lepiej
logo sklepu dino
W Dino kompletnie powariowali. Te ceny zwalają z nóg, trzeba się śpieszyć
rabarbar w dzbanku
Wymieszałem rabarbar z tymi składnikami i wstawiłem do piekarnika. Rezultat przeszedł moje najśmielsze oczekiwania
zupa buraczkowa
Moja mama robi najlepszą buraczkową. Cały smak zupy tkwi w 1 prostej czynności
ciastka w formie zalane masą
Układam herbatniki w formie i zalewam tą masą. To mój ulubiony przepis na ciasto bez pieczenia
Anita Sokołowska
Tak wyglądała walka Sokołowskiej ze zbędnymi kilogramami. Dopiero ta prosta zmiana pozwoliła jej schudnąć
obiad z ciasta francuskiego
Łączę ciasto francuskie z mięsem i wstawiam do piekarnika. Nie znam szybszego sposobu na obiad
chrupiące krokiety z marchewką
Moje krokiety cudownie chrupią i są proste w przygotowaniu. Zawsze dodaję ten składnik, robi wielką różnicę
czereśnie w hurtowni
Sadownicy nie mają najmniejszych wątpliwości. Za czereśnie w tym roku zapłacimy krocie
ryż na patelnię
Zagotuj mleko z oliwą i dodaj do niego ryż. Gdy zobaczysz efekt, przetrzesz oczy ze zdumienia
racuchy twarogowe
Przepis na te racuchy twarogowe dostałem od babci. Żadne inne nie smakują tak dobrze
mięso i właścicielka restauracji
Wegańska restauracja wprowadza do oferty mięso. Tłumaczenia właścicielki wywołały wściekłość
zapiekana cukinia
Kroję cukinię w plastry i zapiekam z tym nadzieniem. Wszyscy znajomi chcą ode mnie przepis
kalafior
Katarzyna Rachańska Weź kalafiora i zetrzyj na tarce. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Czytaj więcej >
Tomasz Strzelczyk
Katarzyna Rachańska Strzelczyk ostrzega wszystkich przed oszustem. „Udostępniajcie dla własnego bezpieczeństwa”
Czytaj więcej >
ciasto na naleśniki
Przemysław Bociąga Posyp nią patelnię tuż przed smażeniem naleśników. Nie będą się do niej przyklejały
Czytaj więcej >
syrop sosnowy
Przemysław Bociąga Co roku w maju zbieram je w lesie, a potem robię z nich syrop. Lista jego zalet nie mieści się w jednym zdaniu
Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Przemysław Bociąga Rozdrobnij w moździerzu, a potem natrzyj nimi kotlety schabowe. Będą lepsze niż od Gessler
Czytaj więcej >
Marchewa i zupa z chwastów
Przemysław Bociąga Tik tokerka ugotowała obiad za 3.36 zł. Internauci biją brawo, ale mają 1 wątpliwość
Czytaj więcej >
przyprawianie rosołu
Przemysław Bociąga Największy błąd jaki można popełnić gotując rosół. Eksperci mówią “nie” popularnej w Polsce metodzie
Czytaj więcej >
siekany koperek
Przemysław Bociąga Koperek będzie świeży nawet przez 3 miesiące, jak zaczniesz przechowywać go w ten sposób. Mało kto go zna
Czytaj więcej >
masa na zapiekankę
Przemysław Bociąga Kładę ugotowany makaron na patelnię i zalewam tą mieszanką. Ten obiad jeszcze mi się nie znudził
Czytaj więcej >
chleb
Maciej Jurczyk Odkąd mam ten przepis nie kupuję już chleba i bułek. O jednym dodatku nikt by nie pomyślał
Czytaj więcej >
Tomasz Strzelczyk i surówka z młodej kapusty
Maciej Jurczyk Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
Czytaj więcej >
szparagi zawinięte w ciasto francuskie i boczek
Maciej Jurczyk Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobrego
Czytaj więcej >
rosół
Maciej Jurczyk Wsyp to do rosołu 30 minut przed końcem gotowania. Ta zasada jest najważniejsza
Czytaj więcej >
gotujące się pierogi
Maciej Jurczyk Zapomnij o pierogach ruskich. W maju zawsze robię taki farsz, każdy prosi o dokładki
Czytaj więcej >
makaron zawinięty w mięso mielone
Maciej Jurczyk Owiń makaron mięsem mielonym i podsmaż na patelni. Za ten przepis ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
ogórki w słoikach
Maciej Jurczyk Dodaj to do słoika oprócz czosnku i soli. Z tą przyprawą ogórki kiszone wyjdą 100 razy lepiej
Czytaj więcej >
logo sklepu dino
Maciej Jurczyk W Dino kompletnie powariowali. Te ceny zwalają z nóg, trzeba się śpieszyć
Czytaj więcej >
rabarbar w dzbanku
Przemysław Bociąga Wymieszałem rabarbar z tymi składnikami i wstawiłem do piekarnika. Rezultat przeszedł moje najśmielsze oczekiwania
Czytaj więcej >
zupa buraczkowa
Przemysław Bociąga Moja mama robi najlepszą buraczkową. Cały smak zupy tkwi w 1 prostej czynności
Czytaj więcej >
ciastka w formie zalane masą
Maciej Jurczyk Układam herbatniki w formie i zalewam tą masą. To mój ulubiony przepis na ciasto bez pieczenia
Czytaj więcej >
Anita Sokołowska
Przemysław Bociąga Tak wyglądała walka Sokołowskiej ze zbędnymi kilogramami. Dopiero ta prosta zmiana pozwoliła jej schudnąć
Czytaj więcej >
obiad z ciasta francuskiego
Przemysław Bociąga Łączę ciasto francuskie z mięsem i wstawiam do piekarnika. Nie znam szybszego sposobu na obiad
Czytaj więcej >
chrupiące krokiety z marchewką
Maciej Jurczyk Moje krokiety cudownie chrupią i są proste w przygotowaniu. Zawsze dodaję ten składnik, robi wielką różnicę
Czytaj więcej >
czereśnie w hurtowni
Przemysław Bociąga Sadownicy nie mają najmniejszych wątpliwości. Za czereśnie w tym roku zapłacimy krocie
Czytaj więcej >
ryż na patelnię
Przemysław Bociąga Zagotuj mleko z oliwą i dodaj do niego ryż. Gdy zobaczysz efekt, przetrzesz oczy ze zdumienia
Czytaj więcej >
racuchy twarogowe
Maciej Jurczyk Przepis na te racuchy twarogowe dostałem od babci. Żadne inne nie smakują tak dobrze
Czytaj więcej >
mięso i właścicielka restauracji
Maciej Jurczyk Wegańska restauracja wprowadza do oferty mięso. Tłumaczenia właścicielki wywołały wściekłość
Czytaj więcej >
zapiekana cukinia
Maciej Jurczyk Kroję cukinię w plastry i zapiekam z tym nadzieniem. Wszyscy znajomi chcą ode mnie przepis
Czytaj więcej >
kalafior
Weź kalafiora i zetrzyj na tarce. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk ostrzega wszystkich przed oszustem. „Udostępniajcie dla własnego bezpieczeństwa”
ciasto na naleśniki
Posyp nią patelnię tuż przed smażeniem naleśników. Nie będą się do niej przyklejały
syrop sosnowy
Co roku w maju zbieram je w lesie, a potem robię z nich syrop. Lista jego zalet nie mieści się w jednym zdaniu
kotlety schabowe
Rozdrobnij w moździerzu, a potem natrzyj nimi kotlety schabowe. Będą lepsze niż od Gessler
Marchewa i zupa z chwastów
Tik tokerka ugotowała obiad za 3.36 zł. Internauci biją brawo, ale mają 1 wątpliwość
przyprawianie rosołu
Największy błąd jaki można popełnić gotując rosół. Eksperci mówią “nie” popularnej w Polsce metodzie
siekany koperek
Koperek będzie świeży nawet przez 3 miesiące, jak zaczniesz przechowywać go w ten sposób. Mało kto go zna
masa na zapiekankę
Kładę ugotowany makaron na patelnię i zalewam tą mieszanką. Ten obiad jeszcze mi się nie znudził
chleb
Odkąd mam ten przepis nie kupuję już chleba i bułek. O jednym dodatku nikt by nie pomyślał
Tomasz Strzelczyk i surówka z młodej kapusty
Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
szparagi zawinięte w ciasto francuskie i boczek
Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobrego
rosół
Wsyp to do rosołu 30 minut przed końcem gotowania. Ta zasada jest najważniejsza
gotujące się pierogi
Zapomnij o pierogach ruskich. W maju zawsze robię taki farsz, każdy prosi o dokładki
makaron zawinięty w mięso mielone
Owiń makaron mięsem mielonym i podsmaż na patelni. Za ten przepis ktoś powinien dostać medal
ogórki w słoikach
Dodaj to do słoika oprócz czosnku i soli. Z tą przyprawą ogórki kiszone wyjdą 100 razy lepiej
logo sklepu dino
W Dino kompletnie powariowali. Te ceny zwalają z nóg, trzeba się śpieszyć
rabarbar w dzbanku
Wymieszałem rabarbar z tymi składnikami i wstawiłem do piekarnika. Rezultat przeszedł moje najśmielsze oczekiwania
zupa buraczkowa
Moja mama robi najlepszą buraczkową. Cały smak zupy tkwi w 1 prostej czynności
ciastka w formie zalane masą
Układam herbatniki w formie i zalewam tą masą. To mój ulubiony przepis na ciasto bez pieczenia
Anita Sokołowska
Tak wyglądała walka Sokołowskiej ze zbędnymi kilogramami. Dopiero ta prosta zmiana pozwoliła jej schudnąć
obiad z ciasta francuskiego
Łączę ciasto francuskie z mięsem i wstawiam do piekarnika. Nie znam szybszego sposobu na obiad
chrupiące krokiety z marchewką
Moje krokiety cudownie chrupią i są proste w przygotowaniu. Zawsze dodaję ten składnik, robi wielką różnicę
czereśnie w hurtowni
Sadownicy nie mają najmniejszych wątpliwości. Za czereśnie w tym roku zapłacimy krocie
ryż na patelnię
Zagotuj mleko z oliwą i dodaj do niego ryż. Gdy zobaczysz efekt, przetrzesz oczy ze zdumienia
racuchy twarogowe
Przepis na te racuchy twarogowe dostałem od babci. Żadne inne nie smakują tak dobrze
mięso i właścicielka restauracji
Wegańska restauracja wprowadza do oferty mięso. Tłumaczenia właścicielki wywołały wściekłość
zapiekana cukinia
Kroję cukinię w plastry i zapiekam z tym nadzieniem. Wszyscy znajomi chcą ode mnie przepis