Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

ciasto czekoladowe
Rodzina prosi mnie o to ciasto raz w tygodniu. Jest tak dobre, że robię od razu 2 blaszki
Grzyby leśne i okładka książki
Nie depcz, są cenne jak złoto. Z tej książki dowiesz się jak wykorzystać w kuchni chwasty
knedliki i Dino
Do Dino właśnie trafiły knedliki śliwkowe. Możesz zjeść na obiad, możesz zjeść na deser
pieczona kapusta
Pokrój młodą kapustę i włóż ją do pieca. Tylko 2 dodatki i oszalejesz z zachwytu
kolorowe pierogi
Pierogi w trzech kolorach to hit u mnie w domu. Goście podziwiają i błagają o przepis
ziemniaki gratin
Te ziemniaki są tak dobre, że wystarczą za całe danie. Rodzina błaga, żebym je zrobił, decyduje 1 składnik
biały chleb ze skórką i Piotr Kucharski
Odkąd sam robię w domu ulubiony chleb Piotra Kucharskiego, obok piekarni przechodzę obojętnie
pieczona ryba
Jeśli dziś piątek, to pieczemy rybę. Aromatyczną i soczystą
Agnieszka Kręglicka i program festiwalu
Poznaj Białe Czerwone – przekonuje znana restauratorka. Agnieszka Kręglicka zaprasza na festiwal polskiego wina
plaster cukinii obtaczany w bułce tartej
Pokrój cukinię na plastry i obtocz w tej panierce. Przy obiedzie każdy zajada, aż się uszy trzęsą
gotowanie młodych ziemniaków
Zrób tak podczas gotowania młodych ziemniaków. Będą 100 razy smaczniejsze
kotlety mielone na patelni i Magda Gessler
Gessler zdradziła, po czym poznać idealne kotlety mielone. Najważniejsze są te proporcje
zupa gulaszowa
Moja babcia robiła najlepszą zupę gulaszową. Cały sekret tkwi w mięsie, mało kto go używa
jabłka zalane masą
Kroję jabłka, wrzucam do foremki i zalewam tą masą. To ciasto mógłbym robić codziennie
sos z makaronem
Zrób sos na patelni i wsyp surowy makaron. Za ten przepis ktoś powinien dostać nagrodę
młoda kapusta
Siekam młodą kapustę i mieszam z kilkoma dodatkami. Mój mąż mógłby to jeść codziennie
racuchy
Bez drożdży, bez proszku do pieczenia. Ostatnio zrobiłam racuchy zupełnie inaczej, wyszły idealnie
kluski ryżowe
Żadne kopytka, żadne leniwe. Te kluski biją je na głowę, nie uwierzysz z czego są zrobione
Kruche ciasto z rabarbarem i truskawkami
Biorę truskawki, rabarbar i szybciutko robię kruche ciasto z kruszonką. Tak smakuje tylko w maju
blanquette de veau i Rozkoszny
W niedzielę zrobię leciutką potrawkę cielęcą z przepisu Rozkosznego. To wymarzone danie na tę porę roku
truskawki ze śmietaną
Strzelczyk przypomniał słodkie danie z dzieciństwa. Jak mogłem o nim zapomnieć
półka z przyprawami
Nie uwierzysz, jakiej przyprawy najchętniej używają Europejczycy. Ich gust doskonale pokrywa się z polskim
kotlety mielone bez mięsa
Wyglądają jak mielone, a są bez grama mięsa. Jak dla mnie to najlepszy obiad na piątek
chłodnik z truskawek
Ten chłodnik z truskawek robię według przepisu sprzed 170 lat. Jest ozdobą stołu
sałatka z ogórka
Co roku czekam na maj, żeby robić tę sałatkę z ogórka. Mizeria niech się schowa
biszkopt
Mieszam 5 składników i wlewam do foremki. To najlepszy przepis na biszkopt, zawsze się udaje
pierogi
Pamiętaj o tym przed mrożeniem pierogów. Inaczej się posklejają i będą do niczego
deser
Pokrój banana, dodaj jajka i rozgnieć widelcem. Ten deser to hit w moim domu
ciasto czekoladowe
Przemysław Bociąga Rodzina prosi mnie o to ciasto raz w tygodniu. Jest tak dobre, że robię od razu 2 blaszki
Czytaj więcej >
Grzyby leśne i okładka książki
Monika Dec Nie depcz, są cenne jak złoto. Z tej książki dowiesz się jak wykorzystać w kuchni chwasty
Czytaj więcej >
knedliki i Dino
Przemysław Bociąga Do Dino właśnie trafiły knedliki śliwkowe. Możesz zjeść na obiad, możesz zjeść na deser
Czytaj więcej >
pieczona kapusta
Przemysław Bociąga Pokrój młodą kapustę i włóż ją do pieca. Tylko 2 dodatki i oszalejesz z zachwytu
Czytaj więcej >
kolorowe pierogi
Przemysław Bociąga Pierogi w trzech kolorach to hit u mnie w domu. Goście podziwiają i błagają o przepis
Czytaj więcej >
ziemniaki gratin
Przemysław Bociąga Te ziemniaki są tak dobre, że wystarczą za całe danie. Rodzina błaga, żebym je zrobił, decyduje 1 składnik
Czytaj więcej >
biały chleb ze skórką i Piotr Kucharski
Przemysław Bociąga Odkąd sam robię w domu ulubiony chleb Piotra Kucharskiego, obok piekarni przechodzę obojętnie
Czytaj więcej >
pieczona ryba
Przemysław Bociąga Jeśli dziś piątek, to pieczemy rybę. Aromatyczną i soczystą
Czytaj więcej >
Agnieszka Kręglicka i program festiwalu
Łukasz Modelski Poznaj Białe Czerwone – przekonuje znana restauratorka. Agnieszka Kręglicka zaprasza na festiwal polskiego wina
Czytaj więcej >
plaster cukinii obtaczany w bułce tartej
Maciej Jurczyk Pokrój cukinię na plastry i obtocz w tej panierce. Przy obiedzie każdy zajada, aż się uszy trzęsą
Czytaj więcej >
gotowanie młodych ziemniaków
Maciej Jurczyk Zrób tak podczas gotowania młodych ziemniaków. Będą 100 razy smaczniejsze
Czytaj więcej >
kotlety mielone na patelni i Magda Gessler
Maciej Jurczyk Gessler zdradziła, po czym poznać idealne kotlety mielone. Najważniejsze są te proporcje
Czytaj więcej >
zupa gulaszowa
Maciej Jurczyk Moja babcia robiła najlepszą zupę gulaszową. Cały sekret tkwi w mięsie, mało kto go używa
Czytaj więcej >
jabłka zalane masą
Maciej Jurczyk Kroję jabłka, wrzucam do foremki i zalewam tą masą. To ciasto mógłbym robić codziennie
Czytaj więcej >
sos z makaronem
Maciej Jurczyk Zrób sos na patelni i wsyp surowy makaron. Za ten przepis ktoś powinien dostać nagrodę
Czytaj więcej >
młoda kapusta
Katarzyna Rachańska Siekam młodą kapustę i mieszam z kilkoma dodatkami. Mój mąż mógłby to jeść codziennie
Czytaj więcej >
racuchy
Katarzyna Rachańska Bez drożdży, bez proszku do pieczenia. Ostatnio zrobiłam racuchy zupełnie inaczej, wyszły idealnie
Czytaj więcej >
kluski ryżowe
Przemysław Bociąga Żadne kopytka, żadne leniwe. Te kluski biją je na głowę, nie uwierzysz z czego są zrobione
Czytaj więcej >
Kruche ciasto z rabarbarem i truskawkami
Przemysław Bociąga Biorę truskawki, rabarbar i szybciutko robię kruche ciasto z kruszonką. Tak smakuje tylko w maju
Czytaj więcej >
blanquette de veau i Rozkoszny
Przemysław Bociąga W niedzielę zrobię leciutką potrawkę cielęcą z przepisu Rozkosznego. To wymarzone danie na tę porę roku
Czytaj więcej >
truskawki ze śmietaną
Przemysław Bociąga Strzelczyk przypomniał słodkie danie z dzieciństwa. Jak mogłem o nim zapomnieć
Czytaj więcej >
półka z przyprawami
Przemysław Bociąga Nie uwierzysz, jakiej przyprawy najchętniej używają Europejczycy. Ich gust doskonale pokrywa się z polskim
Czytaj więcej >
kotlety mielone bez mięsa
Przemysław Bociąga Wyglądają jak mielone, a są bez grama mięsa. Jak dla mnie to najlepszy obiad na piątek
Czytaj więcej >
chłodnik z truskawek
Przemysław Bociąga Ten chłodnik z truskawek robię według przepisu sprzed 170 lat. Jest ozdobą stołu
Czytaj więcej >
sałatka z ogórka
Przemysław Bociąga Co roku czekam na maj, żeby robić tę sałatkę z ogórka. Mizeria niech się schowa
Czytaj więcej >
biszkopt
Katarzyna Rachańska Mieszam 5 składników i wlewam do foremki. To najlepszy przepis na biszkopt, zawsze się udaje
Czytaj więcej >
pierogi
Katarzyna Rachańska Pamiętaj o tym przed mrożeniem pierogów. Inaczej się posklejają i będą do niczego
Czytaj więcej >
deser
Katarzyna Rachańska Pokrój banana, dodaj jajka i rozgnieć widelcem. Ten deser to hit w moim domu
Czytaj więcej >
ciasto czekoladowe
Rodzina prosi mnie o to ciasto raz w tygodniu. Jest tak dobre, że robię od razu 2 blaszki
Grzyby leśne i okładka książki
Nie depcz, są cenne jak złoto. Z tej książki dowiesz się jak wykorzystać w kuchni chwasty
knedliki i Dino
Do Dino właśnie trafiły knedliki śliwkowe. Możesz zjeść na obiad, możesz zjeść na deser
pieczona kapusta
Pokrój młodą kapustę i włóż ją do pieca. Tylko 2 dodatki i oszalejesz z zachwytu
kolorowe pierogi
Pierogi w trzech kolorach to hit u mnie w domu. Goście podziwiają i błagają o przepis
ziemniaki gratin
Te ziemniaki są tak dobre, że wystarczą za całe danie. Rodzina błaga, żebym je zrobił, decyduje 1 składnik
biały chleb ze skórką i Piotr Kucharski
Odkąd sam robię w domu ulubiony chleb Piotra Kucharskiego, obok piekarni przechodzę obojętnie
pieczona ryba
Jeśli dziś piątek, to pieczemy rybę. Aromatyczną i soczystą
Agnieszka Kręglicka i program festiwalu
Poznaj Białe Czerwone – przekonuje znana restauratorka. Agnieszka Kręglicka zaprasza na festiwal polskiego wina
plaster cukinii obtaczany w bułce tartej
Pokrój cukinię na plastry i obtocz w tej panierce. Przy obiedzie każdy zajada, aż się uszy trzęsą
gotowanie młodych ziemniaków
Zrób tak podczas gotowania młodych ziemniaków. Będą 100 razy smaczniejsze
kotlety mielone na patelni i Magda Gessler
Gessler zdradziła, po czym poznać idealne kotlety mielone. Najważniejsze są te proporcje
zupa gulaszowa
Moja babcia robiła najlepszą zupę gulaszową. Cały sekret tkwi w mięsie, mało kto go używa
jabłka zalane masą
Kroję jabłka, wrzucam do foremki i zalewam tą masą. To ciasto mógłbym robić codziennie
sos z makaronem
Zrób sos na patelni i wsyp surowy makaron. Za ten przepis ktoś powinien dostać nagrodę
młoda kapusta
Siekam młodą kapustę i mieszam z kilkoma dodatkami. Mój mąż mógłby to jeść codziennie
racuchy
Bez drożdży, bez proszku do pieczenia. Ostatnio zrobiłam racuchy zupełnie inaczej, wyszły idealnie
kluski ryżowe
Żadne kopytka, żadne leniwe. Te kluski biją je na głowę, nie uwierzysz z czego są zrobione
Kruche ciasto z rabarbarem i truskawkami
Biorę truskawki, rabarbar i szybciutko robię kruche ciasto z kruszonką. Tak smakuje tylko w maju
blanquette de veau i Rozkoszny
W niedzielę zrobię leciutką potrawkę cielęcą z przepisu Rozkosznego. To wymarzone danie na tę porę roku
truskawki ze śmietaną
Strzelczyk przypomniał słodkie danie z dzieciństwa. Jak mogłem o nim zapomnieć
półka z przyprawami
Nie uwierzysz, jakiej przyprawy najchętniej używają Europejczycy. Ich gust doskonale pokrywa się z polskim
kotlety mielone bez mięsa
Wyglądają jak mielone, a są bez grama mięsa. Jak dla mnie to najlepszy obiad na piątek
chłodnik z truskawek
Ten chłodnik z truskawek robię według przepisu sprzed 170 lat. Jest ozdobą stołu
sałatka z ogórka
Co roku czekam na maj, żeby robić tę sałatkę z ogórka. Mizeria niech się schowa
biszkopt
Mieszam 5 składników i wlewam do foremki. To najlepszy przepis na biszkopt, zawsze się udaje
pierogi
Pamiętaj o tym przed mrożeniem pierogów. Inaczej się posklejają i będą do niczego
deser
Pokrój banana, dodaj jajka i rozgnieć widelcem. Ten deser to hit w moim domu