Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

rosół
Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
bigos
Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
kopytka i siostra Anastazja
Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
blendowaniu mięty z cukrem
Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
zupa z botwinki
Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
wyrabianie mięsa mielonego
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Magda Gessler
Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
zupa gulaszowa
Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
ciasto bez pieczenia
Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
logotyp dino
W Dino powariowali, zaczęło się właśnie dziś. Lepiej się pośpiesz, jest mało czasu
zawinięte w papier danie
Biorę kilka składników, zawijam w papier i wrzucam na patelnię. Po chwili mam pyszny obiad
jajecznica na patelni
Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
kotlety z indyka
Strzelczyk pokroił indyka i pokazał najlepszy patent na panierkę. Tych kotletów trzeba spróbować
czekolada na cieście francuskim
Tabliczkę czekolady zawijam w ciasto francuskie. Ten deser przygotowuję w 1 minutę, ale znika znacznie szybciej
quesadilla
Gotowe placki kupuję w dyskoncie i w 10 minut mam danie dla niespodziewanych gości. W domu zawsze jest zapas
makaron
Biorę żółtka, ser, szparagi i robię taki wiosenny makaron, że znajomi wydzierają sobie przepis
warkocz z wieprzowiny
Biorę polędwiczki wieprzowe, boczek i zaplatam z nich warkocz. Ten genialny trik zachwyca rodzinę i gości
Victor Arguinzoniz przed swoją restauracją
Ten drwal grilluje najlepiej na świecie. Nam zdradza, co jest w grillowaniu najważniejsze
Wurstsalat
Kroję w paski resztki wędlin, ogórka, cebulę i robię pyszną sałatkę. Przepis przywiozła ciocia z Niemiec
naczynie do bagna cauda
Surówki niech się schowają. Do surowych warzyw robię ten prosty sos, a goście wylizują talerze
siekanie kapusty
Siekam młodą kapustę, ścieram marchewkę i dodaję rzodkiewkę. Ta surówka pasuje do wszystkiego
Przepis na ser z twarogu
Włóż twaróg do miski, posyp sodą i rozgnieć widelcem. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
leczo na talerzu
To mój ulubiony przepis na leczo. Najważniejszy jest jeden dodatek, mało kto go używa
paseczki z ziemniaków
Pokrój ziemniaki na paseczki i ulep kulki. Przy tym placki ziemniaczane mogą się schować
aluminiowe tacki na grilla
Używasz takich tacek do grillowania? Poważny błąd, przez nie jedzenie będzie do niczego
zalewanie biszkoptów masą
Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto
mizeria
Żadna śmietana. Zalewam mizerię tym składnikiem i smakuje jak marzenie
mrożony rabarbar
Jak należy mrozić rabarbar? Warto pamiętać o 1 zasadzie
rosół
Maciej Jurczyk Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
Czytaj więcej >
bigos
Maciej Jurczyk Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
Czytaj więcej >
kopytka i siostra Anastazja
Maciej Jurczyk Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
Czytaj więcej >
blendowaniu mięty z cukrem
Maciej Jurczyk Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
Czytaj więcej >
zupa z botwinki
Maciej Jurczyk Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
Czytaj więcej >
wyrabianie mięsa mielonego
Przemysław Bociąga Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Czytaj więcej >
Magda Gessler
Przemysław Bociąga Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
Czytaj więcej >
zupa gulaszowa
Przemysław Bociąga Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Przemysław Bociąga Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
Czytaj więcej >
logotyp dino
Przemysław Bociąga W Dino powariowali, zaczęło się właśnie dziś. Lepiej się pośpiesz, jest mało czasu
Czytaj więcej >
zawinięte w papier danie
Przemysław Bociąga Biorę kilka składników, zawijam w papier i wrzucam na patelnię. Po chwili mam pyszny obiad
Czytaj więcej >
jajecznica na patelni
Przemysław Bociąga Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
Czytaj więcej >
kotlety z indyka
Katarzyna Rachańska Strzelczyk pokroił indyka i pokazał najlepszy patent na panierkę. Tych kotletów trzeba spróbować
Czytaj więcej >
czekolada na cieście francuskim
Przemysław Bociąga Tabliczkę czekolady zawijam w ciasto francuskie. Ten deser przygotowuję w 1 minutę, ale znika znacznie szybciej
Czytaj więcej >
quesadilla
Katarzyna Rachańska Gotowe placki kupuję w dyskoncie i w 10 minut mam danie dla niespodziewanych gości. W domu zawsze jest zapas
Czytaj więcej >
makaron
Katarzyna Rachańska Biorę żółtka, ser, szparagi i robię taki wiosenny makaron, że znajomi wydzierają sobie przepis
Czytaj więcej >
warkocz z wieprzowiny
Przemysław Bociąga Biorę polędwiczki wieprzowe, boczek i zaplatam z nich warkocz. Ten genialny trik zachwyca rodzinę i gości
Czytaj więcej >
Victor Arguinzoniz przed swoją restauracją
Łukasz Modelski Ten drwal grilluje najlepiej na świecie. Nam zdradza, co jest w grillowaniu najważniejsze
Czytaj więcej >
Wurstsalat
Przemysław Bociąga Kroję w paski resztki wędlin, ogórka, cebulę i robię pyszną sałatkę. Przepis przywiozła ciocia z Niemiec
Czytaj więcej >
naczynie do bagna cauda
Przemysław Bociąga Surówki niech się schowają. Do surowych warzyw robię ten prosty sos, a goście wylizują talerze
Czytaj więcej >
siekanie kapusty
Przemysław Bociąga Siekam młodą kapustę, ścieram marchewkę i dodaję rzodkiewkę. Ta surówka pasuje do wszystkiego
Czytaj więcej >
Przepis na ser z twarogu
Jakub Kossakowski Włóż twaróg do miski, posyp sodą i rozgnieć widelcem. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
Czytaj więcej >
leczo na talerzu
Przemysław Bociąga To mój ulubiony przepis na leczo. Najważniejszy jest jeden dodatek, mało kto go używa
Czytaj więcej >
paseczki z ziemniaków
Przemysław Bociąga Pokrój ziemniaki na paseczki i ulep kulki. Przy tym placki ziemniaczane mogą się schować
Czytaj więcej >
aluminiowe tacki na grilla
Przemysław Bociąga Używasz takich tacek do grillowania? Poważny błąd, przez nie jedzenie będzie do niczego
Czytaj więcej >
zalewanie biszkoptów masą
Przemysław Bociąga Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto
Czytaj więcej >
mizeria
Katarzyna Rachańska Żadna śmietana. Zalewam mizerię tym składnikiem i smakuje jak marzenie
Czytaj więcej >
mrożony rabarbar
Katarzyna Rachańska Jak należy mrozić rabarbar? Warto pamiętać o 1 zasadzie
Czytaj więcej >
rosół
Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
bigos
Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
kopytka i siostra Anastazja
Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
blendowaniu mięty z cukrem
Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
zupa z botwinki
Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
wyrabianie mięsa mielonego
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Magda Gessler
Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
zupa gulaszowa
Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
ciasto bez pieczenia
Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
logotyp dino
W Dino powariowali, zaczęło się właśnie dziś. Lepiej się pośpiesz, jest mało czasu
zawinięte w papier danie
Biorę kilka składników, zawijam w papier i wrzucam na patelnię. Po chwili mam pyszny obiad
jajecznica na patelni
Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
kotlety z indyka
Strzelczyk pokroił indyka i pokazał najlepszy patent na panierkę. Tych kotletów trzeba spróbować
czekolada na cieście francuskim
Tabliczkę czekolady zawijam w ciasto francuskie. Ten deser przygotowuję w 1 minutę, ale znika znacznie szybciej
quesadilla
Gotowe placki kupuję w dyskoncie i w 10 minut mam danie dla niespodziewanych gości. W domu zawsze jest zapas
makaron
Biorę żółtka, ser, szparagi i robię taki wiosenny makaron, że znajomi wydzierają sobie przepis
warkocz z wieprzowiny
Biorę polędwiczki wieprzowe, boczek i zaplatam z nich warkocz. Ten genialny trik zachwyca rodzinę i gości
Victor Arguinzoniz przed swoją restauracją
Ten drwal grilluje najlepiej na świecie. Nam zdradza, co jest w grillowaniu najważniejsze
Wurstsalat
Kroję w paski resztki wędlin, ogórka, cebulę i robię pyszną sałatkę. Przepis przywiozła ciocia z Niemiec
naczynie do bagna cauda
Surówki niech się schowają. Do surowych warzyw robię ten prosty sos, a goście wylizują talerze
siekanie kapusty
Siekam młodą kapustę, ścieram marchewkę i dodaję rzodkiewkę. Ta surówka pasuje do wszystkiego
Przepis na ser z twarogu
Włóż twaróg do miski, posyp sodą i rozgnieć widelcem. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
leczo na talerzu
To mój ulubiony przepis na leczo. Najważniejszy jest jeden dodatek, mało kto go używa
paseczki z ziemniaków
Pokrój ziemniaki na paseczki i ulep kulki. Przy tym placki ziemniaczane mogą się schować
aluminiowe tacki na grilla
Używasz takich tacek do grillowania? Poważny błąd, przez nie jedzenie będzie do niczego
zalewanie biszkoptów masą
Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto
mizeria
Żadna śmietana. Zalewam mizerię tym składnikiem i smakuje jak marzenie
mrożony rabarbar
Jak należy mrozić rabarbar? Warto pamiętać o 1 zasadzie