Robię ten sernik sam ale nikt mi nie wierzy. Ten przepis to hit, a jest banalnie prosty
Przepis z Internetu na sernik z galaretką jest obłędny. Robi się go bardzo szybko i łatwo. Ciasto podpasuje każdemu smakoszowi.
Najlepszy przepis na sernik
Kiedy raz zrobisz sernik z tego przepisu, nie będziesz chciała robić innego. Ten tradycyjny, a nawet i wersja z rodzynkami przy tym z przepisu wypada słabo.
Sernik z galaretkę z przepisu poniżej zawsze się udaje. A w dodatku zachwyca wyglądem i smakiem. Moja rodzina mogłaby jeść go codziennie. Nie ma się co dziwić, bo smakuje on znacznie bardziej niż ten tradycyjny.
Wsyp do zlewu, zalej go wrzątkiem. Działa 100 razy lepiej niż kret i sodaCo będziesz potrzebować?
Potrzebnych składników jest sporo. Nie martw się, bo nie są one drogie. Wszystkie potrzebne produkty znajdziesz na kanale RITA creative, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 100 ml mleka
- 90 g cukru pudru
- 1 kg twarogu półtłustego
- 60 g żelatyny
- 20 g cukru waniliowego
- 1 opakowanie herbatników
- 1 opakowanie galaretki cytrynowej
- 1 opakowanie galaretki agrestowej
- 1 opakowanie galaretki o smaku owoców leśnych
- 1 opakowanie galaretki jagodowej
- 400 ml śmietany 30%
- 2 opakowania Śmietan-fix
Przepis na sernik z galaretką
Rozpocznij od wsypania każdej galaretki do innej miski. Każdą zalej 230 mililitrami wrzątku i dokładnie wymieszaj do momentu rozpuszczenia się proszku. Odstaw je do lodówki, aby stężały.
Żelatynę wsyp do małego garnka. Wlej mleko i wymieszaj. Podgrzewaj na małym ogniu, ale nie doprowadzaj do zagotowania. Kiedy zacznie gęstnieć, ściągnij z kuchenki i odstaw do wystygnięcia.
Do miski włóż twaróg. Wsyp 60 gramów cukru pudru oraz cukier waniliowy. Wlej mleko z żelatyną i wymieszaj za pomocą blendera. Mieszaj do momentu otrzymania jednolitej i gładkiej konsystencji.
Otrzymaną masę serową rozłóż do przygotowanych wcześniej galaretek. Dokładnie wymieszaj. Do dużej misko przełóż masę z galaretkę o smaku owoców leśnych i rozłóż ją równomiernie. Przykryj ją masą z galaretką cytrynową. Następnie galaretką agrestową, a na koniec jagodową. Wyrównaj warstwy i przykryj je odpowiednio dociętymi herbatnikami namoczonymi w mleku.
Miskę przykryj folią spożywczą i dostaw na 6 godzin do lodówki. Po tym czasie ściągnij folię. Miskę przykryj talerzem i odwróć ją, aby cała zawartość znalazła się na talerzu.
Do miski wlej śmietanę 30%. Wsyp 30 gramów cukru pudru oraz Śmietan-fix. Wymieszaj składniki za pomocą miksera. Ubij na gęsty krem. Ułóż go na cieście z galaretką i gotowe. Krój na kawałki i częstuj rodzinę oraz znajomych. Będzie im smakowało.