Smakosze.pl Przepisy Obłędnie pyszna pasta z ogórki kiszonych. Zmiksowane z chrupiącym dodatkiem smakują najlepiej
canva/rezkrr

Obłędnie pyszna pasta z ogórki kiszonych. Zmiksowane z chrupiącym dodatkiem smakują najlepiej

3 września 2022

Pasta z ogórków kiszonych jest pełnym smaku smarowidłem do chleba. Przygotujcie ją z dodatkiem pestek słonecznika, a przysmak będzie niezwykle soczysty i jednocześnie przyjemnie chrupiący. Sprawdźcie nasz przepis — pasta spodoba się całej rodzinie.

Jeśli nie jeszcze nie próbowaliście pasty z ogórka kiszonego, warto to zmienić. Lekkie i niezwykle aromatyczny dodatek do pieczywa smakuje wspaniale i urozmaici wasze śniadanie. Sprawdzi się zwłaszcza wtedy, gdy w lodówce ciężko znaleźć inne produkty, które pasują do chleba.

Przepis na pastę kanapkową z ogórkiem kiszonym

Składniki:

  • 2 szklanki pestek słonecznika bez łupinek

  • 6 średnich ogórków kiszonych

  • trochę zalewy z kiszonych ogórków

  • posiekany koperek

  • 2 ząbki czosnku

  • 4-5 łyżek oleju rzepakowego

Jak zrobić pastę kanapkową z ogórka kiszonego? Prosty przepis odmieni wasze śniadanie

Ziarna słonecznika wsypujemy do miski i zalewamy je wodą. Naczynie przykrywamy i odstawiamy na całą noc. Rano zlewamy płyn i płuczemy ziarna. Wrzucamy je do pojemnika blendera.

Ogórki kiszone ścieramy na tarce i dodajemy do słonecznika. Podobnie postępujemy z czosnkiem. Wlewamy jeszcze olej oraz nieco zalewy i starannie miksujemy.

Płynu wlewamy tylko tyle, by uzyskać odpowiednią konsystencję wyrobu - dość gęstą, ale na tyle rzadką, by możliwe było rozsmarowanie jej bez wysiłku. Na koniec pastę z ogórka kiszonego łączymy z koperkiem. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Na naszej stronie znajdziecie przepisy na przysmaki z ogórkiem kiszonym. Sprawdźcie koniecznie prosty patent na kotlety mielone z ich dodatkiem. Być może spodoba wam się też receptura na placki z ogórków kiszonych .

Pasta z ogórków kiszonych jest pyszna
canva/gresei

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy