Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Restauracje > Ile trzeba zapłacić za jedzenie w restauracji Magdy Gessler? Ceny zwalają z nóg

Ile trzeba zapłacić za jedzenie w restauracji Magdy Gessler? Ceny zwalają z nóg

Ceny u Magdy Gessler są przytłaczające
canva/pixelshot; Pawel Wodzynski/East News

Restauracje Magdy Gessler słyną z dobrej kuchni, choć opinie o U Fukiera nie są najlepsze. Zaledwie na 3,7 lokal ocenili użytkownicy Map Google. Okazuje się, że duży wpływ na tę notę mają ceny dań. Czy naprawdę jest tam aż tak za drogo? Zdradzamy, ile przyjdzie nam zapłacić za obiad u gwiazdy Kuchennych Rewolucji. Nawet woda kosztuje 23 złote za butelkę o pojemności 700 ml.

Niektóre lokale szokują cenami. Jakiś czas temu sprawdzaliśmy, jak drogo jest u Roberta Lewandowskiego. Przyjrzeliśmy się też wnikliwie ofercie świątecznej delikatesów Magdy Gessler. Teraz, z pomocą dziennikarki Onetu, postaramy się odpowiedzieć na pytanie, czy warto odwiedzić U Fukiera.

Ile może kosztować obiad w restauracji Magdy Gessler?

Odpowiedź jak w wielu przypadkach brzmi: „To zależy". Przede wszystkim od tego, jak bardzo jesteśmy głodni. Same dania główne są co prawda dość kosztowne, bo np. schabowy kosztuje aż 64 złote, ale też nie zawsze porcja, którą się otrzyma, jest mikroskopijna.

Kotletem Gessler mogłyby spokojnie najeść się dwie osoby. Powiedzieć tego niestety nie można o pierogach. Za 5 sztuk nadzianych cielęciną pierogów przyjdzie nam zapłacić aż 41 złotych. Jeszcze bardziej szokuje cena kaczki — połowa przyrządzona w piecu kosztuje aż 99 złotych.

Rozpiętość cenowa menu jest spora. Najdroższe danie — antrykot na kamieniu z masłem czosnkowym — kosztuje 130 zł. Najtańszy jest wspomniany już schabowy. W menu są też dwie pozycje z udziałem ryb, które również sprawdzą się na obiad — sandacz z pieca (79 zł) i łosoś różowy (75 zł).

Przystawki U Fukiera kosztują od 36 zł — tyle zapłacimy za pasztet z dziczyzny — do 68 zł. Najdroższy jest za tatar z łososia. Wersja wołowa tego specjału kosztuje 48 złotych. Na początek menu Fukiera oferuje też ciepłe dania w cenie od 35 zł (kołduny litewskie) do 69 zł (krewetki).

Zupy w lokalu Gessler to wydatek rzędu 30 złotych. Za najtańszą sałatkę z karty z kolei — Sałatę Provence z kozim serem — zapłacimy 47 złotych. Jeżeli chcemy skusić się na deser, nasz portfel też to odczuje. Najtańsza pozycja — szarlotka na ciepło — kosztuje aż 28 złotych.

Ceny przytłaczają, a z jakością dań bywa różnie. Przed wizytą na pewno warto zapoznać się z opiniami osób, które U Fukiera już odwiedziły. Z pewnością będą pomocne w ocenie czy warto dopłacić za klimat stworzony w lokalu.

Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane w lokalu Gessler zjemy za "jedyne" 65 złotych

Źródło zdjęcia: canva/Mariha-kitchen

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: podroze.onet, ufukiera Zapraszamy na nasz Instagram