To najlepszy przepis na domowy majonez. Już nigdy nie kupisz innego w sklepie

Z pewnością znajdzie się wiele osób, które uwielbiają dodawać majonez do różnorodnych potraw. Okazuje się, że wcale nie trzeba kupować go w sklepie, ponieważ można przygotować swój własny w domu. Wystarczy skorzystać z przepisu Anny Zyśk.
Do czego pasuje majonez?
Majonez to bardzo uniwersalny produkt, który można wykorzystać podczas realizacji wielu przepisów na przepyszne dania. Między innymi świetnie sprawdzi się jako dodatek do sosów np., można z jego dodatkiem zrobić sos czosnkowy, idealny na pizzę. Ponadto może on posłużyć jako produkt dekoracyjny. Oczywiście nie można nie wspomnieć o tym, że majonez to podstawowy składnik sałatek, chociażby jarzynowej, ale również wielu surówek. Niektórzy dodają go również do jajecznicy.

Ludzie często spierają się, który majonez jest najlepszy. Popularna blogerka kulinarna, Anna Zyśk ma na to jasną odpowiedź. Warto przygotować majonez samodzielnie domowy. Wystarczy, że skorzystamy z jej przepisu.
Nie wyrzucaj, użyj do barwienia jajek. Złote pisanki zrobią furoręPrzepis Anny Zyśk na domowy majonez
Wielkanoc powoli się zbliża, więc warto na tę okazję przygotować domowy majonez. Anna Zyśk do jego przygotowania proponuje następujące składniki.
Składniki:
- 1 jajko
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
- 350 ml oleju roślinnego
Dalsza część tekstu pod filmem.
Jak przygotować pyszny domowy majonez?
Anna Zyśk przedstawiła bardzo prosty przepis na majonez do zrobienia w domu.
Krok 1. Jajko przekładamy do wrzącej wody i gotujemy przez minutę.

Krok 2. Wyjmujemy jajko z wody, wbijamy do miski i dodajemy musztardę, sok z cytryny, a także doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy za pomocą miksera, dolewając podczas tego olej wolnym strumieniem do momentu, aż uzyskamy gęsty majonez.

Krok 3. Tak przygotowany majonez z pewnością świetnie sprawdzi się jako dodatek do różnorodnych dań.

Sprawdź przepis na pyszny obiad idealny na Niedzielę Palmową. Zobacz, jak zrobić pisanki z użyciem łupin cebuli.





































