Wielkanocna oferta delikatesów Magdy Gessler
Magda Gessler zdaje sobie sprawę, że nie każdy Polak ma czas, by spędzić wiele godzin w kuchni przed świętami. Jeśli należysz do takiej grupy ludzi, możesz skorzystać z internetowego sklepu Gessler, w którym da radę kupić wszystkie klasyczne wielkanocne posiłki.
Zgodnie z tradycją, w świątecznym menu królują jaja, z których kucharze Magdy Gessler robią pasty, nadziewają je szynkami, pieczarkami czy koperkiem. Liczny wybór mięs, sałatek czy ciast sprawia, że można nabawić się zawrotów głowy - największy szok wywołują jednak ceny.
Magda Gessler przygotowała świąteczną ofertę, która nie jest dla każdego
Jeśli co roku każde święta spędzasz w licznym rodzinnym gronie, z pewnością zdajesz sobie sprawę jak dużo jedzenia potrzeba, aby każdy był zadowolony. Członkowie rodziny mają różne gusta co do smaków i zapachów, a dogodzenie wszystkim jest trudnym zadaniem. Na szczęście ci, którzy skorzystają z usług oferowanych przez sklep internetowy "Delikatesy u Fukiera" nie będą mogli narzekać na monotonię czy niewielką ilość opcji. Gessler pomyślała o wielu preferencjach, stąd prawdopodobnie nie będzie osoby, która nie znajdzie czegoś dla siebie. Nie wszyscy będą jednak zadowoleni
Jak wynika z informacji podanych na jej stronie, pojedyncze pozycje mogą kosztować nawet 120 złotych. Wysoki koszt jest spowodowany jakością składników i ciężką pracą kucharzy Magdy Gessler, którzy należą do liderów w tym fachu. Ludzie nie posiadający dużego zapasu gotówki będą zmuszeni zrezygnować z oferty restauratorki i własnoręcznie gotować świąteczne potrawy.
Chcesz poznać więcej ciekawych wiadomości ze świata kulinariów? Sprawdź ten artykuł, w którym wyjawiamy, czy można mrozić kotlety mielone i schabowe. W tym tekście z kolei zdradzamy najlepsze oferty w sklepach sieci Biedronka.
Ceny w sklepie Magdy Gessler
Najmniej zapłaci się za dodatki, takie jak pastę z wiejskich jaj z młodym szczypiorkiem o wadze 200 gramów, czy domowy majonez według receptury babci Gessler - oba produkty kosztują 15 złotych, co za dobrej jakości towar ekologiczny, nie jest wcale dużą sumą.
Większe pieniądze należy przeznaczyć na pełnoprawne dania, jak karkówkę z czosnkiem i ziołami - pół kilograma pieczeni kosztuje 31 złotych. Tyle samo kosztuje boczek marynowany po polsku o wadze 0.5 kg. Schab pieczony ze śliwką suską sechlońską ważący pół kilograma to wydatek rzędu 36 złotych.
Klasyczna kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką ważąca około 2,2 kg kosztuje 120 złotych, z kolei makowiec na bogato z orzechami, którego waga wynosi 1,2 kg, kosztuje 110 złotych. Bez wątpienia każde danie i deser Magdy Gessler smakuje wybornie, jednak jedynie najbogatsi będą mogli raczyć się wielkanocnym obiadem złożonym jedynie z jej produktów.
Niestety, liczna rodzina przy świątecznym stole, wymaga sporych wydatków. Samodzielne gotowanie jest czasochłonne, lecz można znacznie ograniczyć potrzebną sumę, ponieważ nie płaci się za czyjąś pracę, w przeciwieństwie do zamawiania gotowych posiłków.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: delikatesy.ufukiera.pl