Moje dzieci przepadają za tymi parówkami. Robię je w kilkanaście minut, zawsze znikają do ostatniego kęsa
Parówki smażone w panierce to absolutny hit wśród przekąsek. Zrób je w swoim domu, a oprócz dzieci polubią je także dorośli. Są smaczne i bardzo chrupiące. Przygotowanie trwa dosłownie chwilę.
Przekąska uwielbiana przez wszystkich
Parówki w panierce pierwszy raz spróbowałem u znajomych na imprezie. Nigdy wcześniej nie znałem tego sposobu. Oczywiście parówki w cieście francuskim to absolutny klasyk, ale teraz czas na jej chrupki i panierowany odpowiednik.
U mnie w domu uwielbiają je wszyscy. Od tych małych po tych nieco większych i starszych. Robi się je szybko, a znikają jeszcze szybciej. Nie zwlekaj, tylko przygotuj je dzisiaj na kolację.
Co będziesz potrzebowała oprócz parówek?
Do przygotowania przekąsek z parówek nie będziesz potrzebowała wiele. Najważniejsze są oczywiście parówki. Kup te ciut droższe, ale z większą zawartością mięsa. Będą wyśmienite. Podobny przepis znajdziesz na kanale Marcin Kostrzewski SWOJSKIEGOTOWANIE, skąd pochodzą zdjęcia w tym artykule.
Składniki:
- 10 parówek
- 100 g bułki tartej
- 2 jajka
- olej
Przepis na parówki
Zacznij od ściągnięcia ochronnej folii z parówek . Następnie przekrój je na pół. Do miski wbij jajka i dokładnie je roztrzep. Bułkę tartą rozsyp na talerzu.
Parówki włóż do miski z jajkiem. Dokładnie je namocz, a następnie obtocz w bułce tartej .
Do garnka wlej sporą ilość oleju i rozgrzej go. Włóż panierowane parówki i smaż z każdej strony na złocisty kolor . Podawaj z ulubionym przez twoją rodzinę sosem lub ketchupem, a na pewno będą smakowały. Sprawdź, jaka surówka będzie pasował do każdego obiadu oraz dowiedz się, dlaczego etykieta na twoim ulubionym miodzie będzie wyglądać inaczej .