Ułóż ciastka w naczyniu i dodaj krem czekoladowy. To mój ulubiony sposób na ciasto bez pieczenia
To ciasto zrobisz w kwadrans. Wszystko przez to, że nie potrzebujesz piekarnika. Smak na pewno cię zachwyci. Poniżej przekonasz się jakie to proste.
Najlepsze ciasto bez pieczenia
Moim ulubionym ciastem jest to z przepisu, który poznasz za chwilę. Jest idealnie słodkie i wybornie smakuje. Robi się je w łatwy sposób i to bez użycia piekarnika.
Wystarczy, że masz herbatniki i krem czekoladowy Nutella. Dzięki nim deser będzie smakował każdemu. Z tym prostym przepisem poradzi sobie każdy. To jak, zaczynamy?
Od lat nie kupuję vegety w sklepie, robię ją sam. Mnóstwo smaku i żadnej chemii, do zup jest niezastąpionaTylko kilka składników
Ciasto robi się bez pieczenia dzięki składnikom. Nie wymaga ono ani wyrośnięcia, ani obróbki termicznej. Zerknij na listę i niczego nie pomiń. Podobny przepis znajdziesz na kanale Gesund und schnell, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki na ciasto:
- 300 g herbatników
- 40 ml mleka
- 150 g Nutelli
- 150 g masła
Składniki na krem:
- 250 ml śmietany 30%
- 1 banan
- 100 g cukru pudru
- 100 g białej czekolady
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g wiórków z kokosa
Przepis na ciasto bez pieczenia
Zacznij od pokruszenia herbatników. Następnie zblenduj je na sypką masę. Wlej roztopione masło oraz Nutellę. Całość dokładnie wymieszaj.
Wlej mleko i ponownie wymieszaj. Na blacie rozłóż folię spożywczą, a na niej z masy uformuj prostokątny placek grubości 1 centymetra.
Do miski wlej śmietankę i ubij ją na sztywno za pomocą miksera. Wsyp cukier puder i wiórki kokosowe. Ponownie wymieszaj całość. Krem ze śmietany równomiernie rozłóż na placku z herbatników.
Banana obierz ze skóry i ułóż go równolegle do krótszego z boków. Następnie z pomocą folii spożywczej zacznij zawijać w rulon od strony banana.
Na kolejny kawałek folii wylej równomiernie roztopioną białą czekoladę. Następnie zrób drugą warstwę z roztopionej gorzkiej czekolady. Na czekoladzie ułóż rulon ciasta i zawiń całość w ciasny rulon.
Zawinięte ciasto umieść w lodówce do momentu stężenia czekolady. Gotowe ciasto krój na kawałki i częstuj gości. Sprawdź, jak zrobić vegetę w domu oraz dowiedz się, jakiej herbaty należy unikać.