Smakosze.pl Przepisy Najlepszy przepis na idealną pastę jajeczną
canva/Arx0nt

Najlepszy przepis na idealną pastę jajeczną

25 sierpnia 2021
Autor tekstu: Monika Dec

Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, chociaż można ją wykorzystać również na wiele innych sposobów np. faszerować nią jajka lub tortille. Podajemy sprawdzony przepis na ten obłędny smakołyk.

Pasta jajeczna to idealny dodatek do kanapek bądź wrapów, który przygotujesz dosłownie w kilka chwil. Możesz ją wzbogacić ulubionymi dodatkami m.in. szczypiorkiem lub suszonymi pomidorami. Jak ją zrobić?

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Prosty przepis na pastę jajeczną

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jajka

  • sól i pieprz

  • 2 łyżki majonezu

  • opcjonalnie dowolne dodatki

Sposób wykonania:

Ugotuj na twardo jajka, a następnie pokrój je w kostkę lub rozgnieć widelcem i ostudź. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie wymieszaj z majonezem.

Na koniec opcjonalnie wzbogać pastę jajeczną o dowolne dodatki m.in. posiekany szczypiorek, szpinak lub suszone pomidory. Pasta jest świetnym dodatkiem do kanapek, wrapów. Smacznego!

Na naszej stronie znajdziecie również wiele innych doskonałych przepisów na dania z jajkiem w roli głównej m.in. puszysty omlet oraz aksamitną jajecznicę.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: kwestia smaku

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Monika Dec

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy