Wysoka cena za pączki w cukierni Magdy Gessler
Bez wątpienia pączki są jednym z tych produktów spożywczych, których nie może zabraknąć w trakcie tłustego czwartku. Wiele cukierni są już gotowe na wzmożone zapotrzebowanie na smakowite słodycze. Lokal Magdy Gessler również. Jednak tam ceny znacząco odbiegają od normy.
Pączki od Magdy Gessler zaskakują ceną
Wyśmienite pączki uchodzą za wyjątkowy przysmak, któremu bardzo ciężko się oprzeć. Niektórzy smakosze przygotowują je samodzielnie w domowym zaciszu. Jakiś czas temu przedstawialiśmy przepis na wyśmienite pączki serowe.
Część wielbicieli łakoci nie ma czasu na pączki własnej roboty. Wówczas w grę wchodzą cukiernie. Okazuje się, że przybytek Magdy Gessler sprzedaje smakowite pączki po wyższych cenach niż gdziekolwiek indziej.
Zgodnie z informacjami opublikowanymi przez portal Super Express, pączki w cukierni Słodko Słony i U Fukiera kosztują nawet 11 złotych. Z pewnością smakują one obłędnie. Zwłaszcza że Magda Gessler zawsze stawia na jakość.
Inne cukiernie, również w swojej ofercie mają pączki, jednak ich cena nie jest tak wysoka. Portal Super Express donosi, że A.Blikle w okolicach tłustego czwartku sprzedaje je za 3,20 zł. Inne cukiernie również mają dużo niższe ceny od Magdy Gessler.
Ile pączki kosztują w innych cukierniach?
Okazuje się, że pączki w konkurencyjnych cukierniach są znacznie tańsze. Cafe Bristol oferuje słodkości z różanym za jedyne 4,50 zł. Z kolei U Pawłowicza pączki można dostać za 3 zł. Dotyczy to smakołyków z wiśnią i czekoladą.
Piekarnia Grzybki oferuje pączki za 2 zł. Z pewnością taka oferta spotka się ze sporym zainteresowaniem. Podobnie może być ze specjałami z pracowni Zagoździńskiego na Górczewskiej. Tam pączki kosztują 2,20 zł.
Oczywiście pączki możemy dostać również w supermarketach. Przeważnie płacimy tam za nie mniej niż złotówkę. Jednak nie spodziewajmy się wówczas najlepszej jakości. Najlepiej przygotować pączki samemu lub udać się po nie do dobrej cukierni.
Specjały od Magdy Gessler, mimo swojej wysokiej ceny, będą cieszyły się dużą popularnością. Wszakże restauratorka słynie z wyjątkowego podejścia do kuchni. Wystarczy spojrzeć na jej przepis na faworki.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Czy jajka na śniadanie są dobrym pomysłem? Eksperci rozwiali wątpliwości
Czemu długie ogórki w sklepach opakowane są w folie? Trudno się samemu domyślić
Źródło: Super Express