Płacą aż 8,5 tysiąca złotych za jedzenie pizzy. Jest jeden haczyk
Wiedeńska restauracja poszukuje pracownika, który jest zakochany we włoskiej pizzy. Samo uwielbienia dania nie wystarczy, bo ważne są umiejętności i jedna bardzo ważna dla pracodawcy cecha. W zamian pracownik otrzyma wysokie wynagrodzenie oraz pakiet benefitów.
Restauracja poszukuje fanatyka pizzy
Il Rione jest niewielką restauracją, mieszczącą się na obrzeżach Wiednia, która specjalizuje się w tradycyjnej pizzy neapolitańskiej. Obecnie właściciele poszukują pracownika, którego głównym zadaniem będzie próbowanie pizzy i wydawanie profesjonalnej opinii. Oferta jest o tyle ciekawa, że recenzent będzie miał okazję spróbować pizzy przygotowanej z ciasta, które dojrzewało aż 48 godzin, a w dodatku umieszczone na niej składniki pochodzą prosto z Włoch.
Czy może być jeszcze lepiej? Okazuje się, że tak. Właściciele restauracji zamierzają takiego pracownika dobrze opłacić, a także zagwarantować benefity, które przyciągną wielu kandydatów. Jest jednak jeden mały haczyk, który należy spełnić. O tym, o co w nim chodzi, dowiesz się z dalszej części artykułu.
Przenigdy nie wyrzucaj warzyw z rosołu. Zrobisz z nich przysmak do kanapekPizza i solidne wynagrodzenie
Skoro o zaletach tej oferty mowa, nie sposób wspomnieć o wysokości wynagrodzenia. Pracodawca oferuje dwa tysiące euro netto, co w przeliczeniu na polską walutę daje około 8,5 tysiąca złotych. Z polskiej perspektywy oferta jest bardzo korzystna i opłacalna.
Ponadto pracownik otrzyma pakiet wspomnianych benefitów. Składa się on z kursu języka włoskiego, karnetu na siłownię, a przede wszystkim z nieograniczonego dostępu do pizzy. Brzmi świetnie, więc rozważ złożenie swojej aplikacji, a być może to właśnie ty zostaniesz profesjonalnym krytykiem pizzy.
Kandydat musi spełnić jeden warunek
Zanim wyślesz swoje CV na adres pizzerii, musisz poznać jeden szczegół, który w ofercie zaznaczyli właściciele. Idealny kandydat musi wykazywać się przede wszystkim pasją do pizzy i wyczuciem smaku. W dodatku nowy pracownik powinien mieć ogromne poczucie humoru, bo w tej pracy, według nich, jest to nieoceniona i niezbędna cecha. Jeżeli spełniasz wszystkie wymagania, a w dodatku niestraszne ci węglowodany, wysyłaj aplikację, a nuż się uda.