Połączył twaróg z jajkiem i mąką, wyszło coś 100 razy lepszego od racuchów. Te placki to hit

Książki kucharskie i Internet to prawdziwe kopalnie przepisów. W książce możemy znaleźć takie bardziej tradycyjne. W Internecie natomiast możemy natknąć się na wszystko. Zarówno na te klasyczne dania oraz przekąski, jak i na te nowatorskie. Tym razem chcemy Wam pokazać, jak zrobić rosyjski syrnik. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu.
Ciekawe i proste przekąski
Smaczne, a przede wszystkim proste w przygotowaniu przekąski to jest coś, co po prostu lubi każdy. Dobrze jest nie poświęcać ogromnej ilości czasu na gotowanie, a mimo wszystko zjeść coś pożywnego, a do tego pysznego.
Świetne do tego typu posiłków jest ciasto francuskie, z którego można przygotować naprawdę wiele. Przede wszystkim bardzo powszechne są tak zwane ślimaczki, z dodatkami w środku. Mogą być np. z serem i szynką, lub z przesmażonymi pieczarkami. Zarówno jedne jak i drugie są warte uwagi, ze względu na gwarancję dobrego smaku.

Ponadto jedliście kiedyś jajecznicę w cieście francuskim? Jeśli nie, to koniecznie musicie spróbować, ponieważ jest to świetne urozmaicenie dla zwykłego dania z jajek.
Tym razem przychodzimy do Was z czymś innym. Rosyjski syrnik jest świetnym kandydatem na lunch lub podwieczorek. Zobaczcie, jak go zrobić.
Wyciągnij z kuchni, wymieszaj i psiknij po mchu w ogrodzie. Wypalisz go do gołej ziemiZapomniany rosyjski syrnik
Rosyjski syrnik to popularna przekąska, ale niestety nie w naszym kraju. Mimo wszystko warto jej spróbować, ponieważ może nam bardzo zasmakować. Do przygotowania takiego przysmaku będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 250 g twarogu
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cynamonu
Dalsza część tekstu pod filmem.
Idealna przekąska na śniadanie lub obiad
Takie placki to świetny pomysł na tani obiad. Poza tym są szybkie i proste w przygotowaniu, więc jak widać same zalety. Do tego wystarczy tylko kilka składników, żeby otrzymać taki posiłek.
W pierwszej kolejności do miski przekładamy twaróg i rozdrabniamy go. Możemy to zrobić za pomocą widelca. Następnie wsypujemy dwie łyżki cukru i wbijamy jajko. Dobrze jest wcześniej wbić jajko na talerzyk, aby sprawdzić, czy jest świeże. Następnie mieszamy ze sobą składniki. Po chwili wsypujemy jeszcze dwie łyżki mąki oraz jedną łyżeczkę cynamonu, który z pewnością podbije smak naszej przekąski. Całość ponownie dokładnie mieszamy.
Na drewnianą deskę do krojenia lub blat wysypujemy trochę maki. Następnie formujemy placuszki. Dzięki mące nie ciasto nie przyklei się do deski lub blatu.
Tak przygotowane placki smażymy z dwóch stron na patelni rozgrzanej olejem, aż się zarumienią.

Tak przygotowane smakołyki możemy wzbogacić ulubionymi dodatkami.
Sprawdź przepis na pyszne kotlety. Zobacz, jaki sok warto wypić przed obiadem.






































