Smakosze.pl
1024px-Racuchy

wikipedia/ pilecka/ licencja CC BY SA 3.0

Prosty sposób na nieziemsko puszyste racuchy

5 Lipca 2021

Autor tekstu:

Monika Dec

Udostępnij:

Pyszne, puszyste racuchy są marzeniem wielu z nas. W końcu to danie kojarzy się z dzieciństwem i przywołuje najszczęśliwsze chwile naszego życia. Zdradzamy, jak przygotować przepyszne domowe racuszki!

Racuchy to proste do wykonania i smaczne placki, które idealnie sprawdzą się na obiad, podwieczorek lub deser. Zdradzamy niezawodny przepis na to kultowe już danie.

Dalsza część artykułu pod nagraniem:

Przepis na pyszne racuchy

Składniki:

  • 1 jajko

  • 3 łyżki cukru

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 2 szklanki mąki

  • 1 szklanka mleka

  • 1 jabłko

  • cukier puder

  • olej

Projekt bez tytułu - 2021-07-05T162522.804

Prosty sposób na przepyszne kotlety mielone

CZYTAJ DALEJ

Sposób wykonania:

Obierz jabłko i usuń z niego gniazda nasienne, a następnie pokrój w małą kostkę. Wbij do miski jabłko, dodaj cukier i ubij je mikserem aż do powstania puszystej masy.

Następnie dodaj na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlej mleko. Miksuj powstałą masę aż do połączenia składników.

Dodaj do masy pokrojone jabłko i wymieszaj. W tym czasie na patelni rozgrzej olej i włóż łyżką porcję ciasta.

Smaż racuchy na wolnym ogniu z obu stron. Przed podaniem obficie posyp je cukrem pudrem. Smacznego!

Polecamy inne wyjątkowe przepisy. Niedawno podawaliśmy m.in. wyjątkową recepturę na naleśniki z jednego składnika oraz pierogi dominikańskie św. Jacka.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: przyślij przepis

Zapraszamy na nasz Instagram 

Monika DecAutor

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Przepisy

Pasta z makreli z jajkami i orzechami włoskimi. Przepis na proste śniadanie

Czytaj więcej >

Przepisy

Kotlet schabowy bez panierki

Czytaj więcej >
Ser czy ciasto?

Przepisy

Ciasto bez pieczenia w 5 minut. Do złudzenia przypomina żółty ser

Czytaj więcej >
kotlety z kurczaka

Przepisy

Kotlety siekane z kurczakiem i majonezem

Czytaj więcej >

Przepisy

Sos winegret do sałatki greckiej

Czytaj więcej >
Kotlety mielone z dodatkiem śmietany

Przepisy

Soczyste kotlety mielone z dodatkiem śmietany

Czytaj więcej >