Sernik królewski z bezą: prosty przepis krok po kroku
Sernik królewski z bezą: serowa pychota
Sernik królewski to ciasto na kruchym spodzie, wypełnione masa serową, zwieńczone upieczoną jajeczną pianką, czyli bezą. To pyszny wypiek, nie za słodki, nie za kruchy, który możemy niemal dowolnie zdobić i doprawiać.
Sernik królewski z bezą: na jaką okazję?
Sernik królewski z bezą to pyszne ciasto, które dobrze sprawdzi się właściwie na każdą okazję: niedzielny podwieczorek, urodziny, święta, tłusty czwartek itd., itp.
Sernik królewski z bezą: trudność
Sernik królewski z bezą to pyszne ciasto, stosunkowo łatwe do wykonania. Składa się ze spodu, masy serowej i dressingu w postaci bezy i dżemu z posypką. Wszystkie części ciasta robi się dość prosto, trzeba tylko mieć cierpliwość do miksowania składników i pieczenia.
Sernik królewski z bezą: czas na przygotowanie
Sernik królewski z bezą zajmie nam ok. 2,5 godziny. Same przygotowania są dość proste, ale pieczenie musi potrwać.