Płacisz wysokie rachunki za energię elektryczną? Dowiedz się, co pobiera najwięcej prądu w kuchni i zaoszczędź masę pieniędzy. Z tymi prostymi sposobami jest to możliwe jak nigdy wcześniej.
Słusznie grzybów jest najlepszym sposobem na zachowanie ich świeżości. Poznaj patent, dzięki któremu zatrzymasz również smak oraz aromat. Sposób jest nie tylko łatwy, ale i szybki, a to przecież ważne, bo dzięki temu wysuszysz całą masę grzybów.
Znudziły ci się cienkie, jak kartka papieru naleśniki? Z tym przepisem zrobisz naprawdę puszyste naleśniki. Twoi domownicy, nie będą mogli wyjść z podziwu, jak ty to zrobiłaś.
Rok temu przywiozłem z wakacji przepis na tę sałatkę. Jej głównym składnikiem jest kasza bulgur. Rodzina wręcz nie może się jej nachwalić i wciąż prosi o dokładki.
Sezon na borówki amerykańskie trwa w najlepsze. To dobry czas, aby przygotować z nich przepyszny dżem. Składa się z samych naturalnych produktów i nie zawiera sztucznych konserwantów. Wypróbuj przepis, a już nigdy nie spojrzysz na ten ze sklepu.
Rosół może smakować jeszcze lepiej. Wypróbuj przepis i ugotuj tę ulubioną zupę tak, jak robią to na Śląsku. Jeden składnik może zaskoczyć, ale to właśnie dzięki niemu smakuje obłędnie. Tej tradycyjnej zupy nie ugotujesz już w inny sposób.
Ziemniaki muszą być. Wie o tym każda gospodyni, której rodzina nie wyobraża sobie obiadu bez ziemniaków. Dlatego poznaj przepis, z którym przygotujesz ziemniaki w zupełnie inny sposób niż zazwyczaj. Zachwyt domowników gwarantowany.
Oto jeden z najskuteczniejszych sposobów na przypalone od zewnątrz garnki i patelnie. Wystarczy zanurzyć je w wodzie z kilkoma łatwo dostępnymi składnikami. Mogą okazać się skuteczniejsze niż większość kupnych preparatów.
Zbierz w ogrodzie jeden składnik i przygotuj z niego doskonały syrop. Zimą sprawdzi się doskonale przy leczeniu przeziębienia i problemów z układem oddechowym. Ten naturalny produkt z przepisem przygotujesz bardzo szybko.
W sieci sklepów Żabka zajdzie spora zmiana. Spodoba się wszystkim klientom i zdecydowanie ułatwi zakupy. Ten patent może zrewolucjonizować pracę wszystkich sklepów.
W upalne dni apetyt nie dopisuje. Na szczęście znalazłem przepis, który przychodzi mi z pomocą w takich sytuacjach. Łączę pieczarki z żelatyną i mam pyszną przekąskę na zimno. Nie wyobrażam już sobie bez niej sezonu letniego.
Kamień z wody może być w naszych kuchniach prawdziwym utrapieniem. Jednak na radzenie sobie z nim są proste i szybkie metody, które nie wymagają użycia toksycznej chemii. Jeśli jeszcze ich nie znacie, koniecznie wypróbujcie.
Ta prosta domowa metoda wydłuży żywotność świeżych ziół nawet do kilku tygodni. Możemy więc dzięki niej dłużej cieszyć się sezonowymi ziołami. Sposób zaś jest banalnie prosty.
Polacy uwielbiają swoje ziemniaki - podawane są do niemal każdego dania. Nikogo więc nie dziwi widok kilkunastokilogramowego worka kartofli w piwnicy czy spiżarni.Niestety, nawet trzymanie bulw w najlepszych warunkach może nie wystarczyć i te zaczną kiełkować. Istnieje banalny patent, dzięki któremu ten proces można spowolnić do minimum. Sekretem są żołędzie i kasztany.
Dokuczają ci upały i nie masz przez nie apetytu? Na dzisiejszy obiad przygotuj chłodnik, a zyskasz mnóstwo dodatkowej energii oraz orzeźwienia. Nie będzie to jednak kolejny przepis na ten klasyczny z botwinki lub z ogórka. Przygotujesz go z czegoś zupełnie innego, a akurat trwa sezon na to warzywo. Wypróbuj sposób, a będziesz wracała do niego przez całe lato.
W upalne lato trudno jeść ciężkie, tłuste dania. Mam na to świetne rozwiązanie. Letnia zupa z fasolki szparagowej jest lekka, robi się ją błyskawicznie, a do tego świetnie smakuje. Ponadto syci na długie godziny.Sekretnym składnikiem, który nadaje zupie niepowtarzalnego aromatu, są goździki. Zawsze wsypuje 4 sztuki, co pozwala mi osiągnąć zawsze idealny smak.
Stereotypowy obraz kuchni śląskiej – kluski, rolada i modra kapusta – po bliższym poznaniu tego regionu okazuje się całkiem bliski rzeczywistości. Ten zestaw często gości na niedzielnych stołach Ślązaków, bardzo łatwo też znaleźć restaurację czy karczmę, które serwują go w doskonałym wydaniu, a ludzie chętnie zamawiają go, wykorzystując okazję do niedzielnego wyjścia.
Gołąbki kochamy wszyscy. Jednak każdy z nas robi je zupełnie inaczej. Jedni jedzą je polane sosem pomidorowym, drudzy bez. Niektórzy podsmażają mięso, a inni nie. Jak powinno się robić?
Kupowanie pomarańczy może być nie lada wyzwaniem. Nie do końca przecież wiemy, co znajduje się pod skórką. Czy są to soczyste i słodkie owoce, czy zdrewniałe albo kwaśne produkty drugiej kategorii? Ten poradnik pomoże nam ustrzec się przed błędem.
Niedomyte naczynia i wydobywający się nieprzyjemny zapach to znak, że twoja zmywarka potrzebuje solidnego czyszczenia. Produkty ze sklepu nie przyniosą takiego efekty jak domowy sposób. Poznaj go, a przekonasz się, że czyszczenie zmywarki jeszcze nigdy, nie było tak łatwe.
Kuchnia jest szczególnym miejscem, bo to właśnie tam codziennie powstają pyszne potrawy. Nie powinno więc nikogo dziwić, że muszą panować tam niemalże sterylne warunki. Sprzątanie kuchni nie należy do najłatwiejszych czynności, ale są sposoby, które ułatwią ci zachować czystość na dłużej. Jeden z nich zaskoczy cię szczególnie.
Zatkany zlew to problem, który przynajmniej raz przydarzył się każdemu. W skrajnych przypadkach nie obejdzie się bez wizyty specjalisty. Można temu zapobiec, nie wrzucając do zlewu niektórych produktów. Dowiedz się, czego unikać, a już nigdy nie będziesz borykać ze śmierdzącym problemem.
Nie możesz doczyścić zalegającego na okapie tłuszczu? Zwykłe produkty chemiczne są bez szans. Poznaj sprawdzony sposób, a czyszczenie okapu nigdy nie było prostsze. Zrobisz to za pomocą środków, które na pewno masz w domu.
Lidl zaskoczył swoich klientów. W popularnej sieci sklepów pojawiła się mało znana w Polsce ryba - labraks. Warto zwrócić na nią uwagę, ponieważ jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa. Więcej na jej temat przeczytasz w poniższym artykule.
Mieszkańcy kilku miejscowości w zachodniej Polsce dostali alert RCB o skażonej wodzie. Z komunikatu dowiedzieli się, że woda nie nadaje się do spożycia. W jej składzie znaleziono niebezpieczne bakterie.
Bób można zachować na dłużej. Wystarczy go zamrozić, ale jeden błąd sprawi, że to sezonowe warzywo będzie do wyrzucenia. Na szczęście można temu zaradzić. Dowiedz się, jak mrozić bób, a po rozmrożeniu będzie smakował tak samo dobrze.
W PRL-u królowała na stołach, dziś wraca do łask. Mimo, iż nie jest jeszcze gwiazdą straganów warzywnych, łatwo ją kupić. Jest tania i doskonale sprawdza się jako dodatek do dań głównych, sałatek i surówek. Szczególnie latem powinniśmy włączyć ją do swojej diety.
Zapomnij o dżemie ze sklepu. Przygotuj domowy z sezonowego owocu, który nie ma sobie równych. Z tym przepisem dżem z borówek zrobisz nie tylko łatwo, ale też bez dodatku cukru. Smak zachwyci wszystkich i poproszą, abyś przyrządzała ten dżem znacznie częściej.