Masz tyle cukinii, że już nie wiesz, co z nią zrobić? Marynowana cukinia to odpowiedź na ten problem. Z tym przepisem przygotujesz ją niezwykłe łatwo, szybko, a co najważniejsze - warzywo w tej formie zachwyci każdego. Wypróbuj ten sposób, a będziesz wracać do niego bardzo często.
Jeżyny nie są tak popularne jak maliny lub czereśnie, a szkoda. Te owoce zawierają w sobie szereg cennych witamin i składników odżywczych. Do tego zrobimy z nich pyszny sok, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty zimowe dni.
Żabka mówi dość popularnym praktykom i wprowadza nowe zasady swojego flagowego programu lojalnościowego. Do tej pory z jednego konta mogło korzystać kilka osób. Teraz się to zmieni.
Właściwe przechowywanie jedzenia jest ważne przez cały rok, ale w upały nabiera szczególnego znaczenia. Oto sposób na poprawne przechowywanie wędliny, która – choć przeznaczona do dłuższego leżenia – często słabo znosi trzymanie w lodówce przez kilka dni.
Kiwi prezentowałoby się świetnie w galaretce i jest wprost stworzone, by się w niej znaleźć. Jaka szkoda, że taka galaretka w ogóle nie chce się zsiąść. Też macie ten problem? Oto rozwiązanie.
Kiedyś były wyznacznikiem statusu, każdy chciał je mieć, a dzisiaj kurzą się w szafach. Sprawdź, czy w swoim domu masz jeszcze kryształy z PRL. Znowu zyskują popularność, więc ceny szybują w górę. Możesz sprzedać je ze sporym zyskiem.
Mrożenie koperku wydaje się zadaniem banalnym, do którego nie trzeba przywiązywać zbyt dużej wagi czy uwagi. Ot, wystarczy posiekać roślinę, przesypać do pudełeczka i wstawić do zamrażalnika. Niestety taka praktyka może bardziej zaszkodzić niż pomóc. Klasyczne plastikowe pojemniki, jak kultowe już pudełka po lodach, mają jeden ogromny minus. Z jego powodu ten aromatyczny dodatek może stać się zwyczajnie niejadalny. Niżej zdradzam jak ja mrożę koperek i dlaczego zawsze wychodzi idealnie pyszny, jakbym go dopiero co pokroił.
Aby przygotować dobre ogórki kiszone, musimy zapewnić im właściwe warunki. Swoją rolę odgrywa tu także pogoda. Wiedziały o tym nasze babcie.
Znana z mediów społecznościowych kucharka dokonała niemożliwego. Ugotowała obiad dla dziesięciu osób za grosze. Przygotowała go z produktów, które są dostępne w popularnym markecie. O wszystkim opowiedziała w filmie na swoim profilu.
Oto tradycyjny, bardzo stary sposób na peklowane mięso, które sprawdzi się świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Taki obiad można przygotować z wyprzedzeniem, a z kawałka niedrogiego mięsa wyczarować cuda.
Uwielbiasz grzyby? Z tego smacznego, sezonowego składnika można przygotować naprawdę wiele. Większość gotuje z nich grzybową, ale nie wiedzą, że można przygotować coś znacznie lepszego. Zupa kurkowa ma o wiele lepszy smak, a dzięki składnikom smakuje wyjątkowo. Wypróbuj przepis, a już nigdy nie przygotujesz z nich nic innego.
Książulo i Wojek, czyli Szymon Nyczke i Maciej Wojas, wzięli się za youtube'owy test pizzy z gotowych mrożonek. Coś jednak poszło nie po ich myśli. Na kardynalne błędy degustatorów szybko zwrócili uwagę ich widzowie.
Wygląda na to, że Dino to jedna z najbardziej innowacyjnych firm w polskim handlu detalicznym. Na Śląsku sieć otworzyła właśnie nietypowy sklep. W jego opracowaniu brali udział inżynierowie z Politechniki Śląskiej.
Kotlet schabowy jest daniem, które wyjątkowo lubimy. Jadamy je na co dzień i od święta. O smaku kotletów decyduje też panierka. Jaka jest najlepsza panierka do schabowego? Sprawdził to popularny youtuber. Jeden produkt go urzekł. Warto go wypróbować.
Koperek jest znakomitym dodatkiem nie tylko do ziemniaków, ale i wielu innych dań. Dlatego poznaj metodę, dzięki której jego świeżość zachowasz na bardzo długo. Nie uwierzysz, jakie to proste i skuteczne. Kiedy poznasz ten sposób, już nigdy nie przechowasz go inaczej.
Pamiętasz o takiej przekąsce jak kisiel? Kiedyś zajadli się nim wszyscy, a teraz mało kto o nim pamięta. Czas przypomnieć ten deser, bo ma wiele prozdrowotnych właściwości. Szczególnie jeżeli przygotujesz go od podstaw sama. To prostsze niż mogłoby się wydawać.
Zupa może być doskonałym daniem na upały. Wystarczy wprowadzić do niej małą modyfikacją. Do mojej zupy ogórkowej zamiast ziemniaków dorzucam inny, lżejszy składnik. Ugotuj ją choćby dziś i przekonaj się sama.
Latem fasolka szparagowa często gości na moim stole. Smakuje doskonale dzięki składnikowi, którego używam podczas gotowania tego warzywa. Każdemu polecam sposób babci na pyszną fasolkę szparagową. Dodaj szczyptę i się przekonaj. Wcale nie chodzi o sól.
Domowe przetwory są nieocenione o każdej porze roku. Pełne smaku i aromatu mogą jednak nie zawsze się udać. Wszystko przez błąd, który sprawi, że cała nasza praca pójdzie na marne. Upewnij się, że go nie popełniasz.
Gotowanie makaronu wydaje się banalnie proste. Jednak warto zwrócić uwagę na odcedzanie tego produktu. Pewien błąd sprawi, że makaron będzie nie taki, jak powinien. Dlatego radzimy, jakiego błędu unikać.
Ugotowałaś już wszystkie zupy i nie wiesz już, czym zaskoczyć rodzinę? Zrób ją z jednego zaskakującego warzywa, o którym nigdy byś nie pomyślała. Poznaj przepis oraz główny składnik zupy i ugotuj ją nawet dzisiaj. To banalnie proste, a smak zostanie z tobą na długo.
Kotlety mielone są zbyt suche? Z tym dodatkiem mielone za każdym razem wyjdą soczyste. Wystarczy do masy dodać jeden składnik. Dowiedz się, co to za produkt oraz jak go stosować, a już nigdy nie zrobisz inaczej.
Czy gotowana przez ciebie fasolka szparagowa jest łykowata? Czy na pewno wiesz jak poprawnie ją ugotować? Dodając do niej dwa powszechne składniki, sprawisz, że wyjdzie po prostu doskonała. Poznaj sposób oraz dowiedz się, jakie produkty musisz dodać do fasolki podczas gotowania. Z tą metodą wyjdzie pyszna jak nigdy.
Nie masz pomysłu na obiad? Przygotuj znakomite danie z kalafiora, a smak zachwyci cię tak bardzo, że będziesz chciała robić je znacznie częściej. Na szczęście przygotowanie zajmuje tylko chwilę i jest banalnie proste. Zrób to danie nawet dzisiaj i zaskocz domowników.
Czy na pewno wiesz, jak smażyć pieczarki? Jeden błąd sprawi, że wychodzą wodniste, a w dodatku stracą smak. Dowiedz się, jak smażyć pieczarki, dzięki czemu za każdym razem wyjdą smaczne. Metoda jest banalna.
Cukinia ostatnio stała się ulubionym warzywem Polaków. Można ją podać na wiele sposobów. Jednym z nich jest kiszenie. Czy to danie zdetronizuje kultowe ogórki? Nie mamy wątpliwości, że już teraz ma wielu miłośników.
Czy da się ulepszyć coś tak genialnego, jak jajecznica? Wystarczy dodać do niej kilka kropel jednego produktu, a to znane danie śniadaniowe wyjdzie puszyste, jak nigdy dotąd, a w dodatku o wiele smaczniejsze. Dowiedz się, co to za produkt i dodaj go do jajecznicy. Już nigdy nie przyrządzisz jej inaczej.
Od kilku lat robię dżem z świdośliwy. Ten niepozorny owoc z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. Przygotowany z niego dżem doskonale się sprawdza jako dodatek do racuchów lub naleśników.