Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Show-biznes od kuchni > Jaki rezultat przyniosły ostatnie Kuchenne Rewolucje?
Renata Materlińska
Renata Materlińska 05.09.2021 02:00

Jaki rezultat przyniosły ostatnie Kuchenne Rewolucje?

Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje
PAWEL SKRABA/East News; Canva / PingPongCat

Magda Gessler znów wzięła się za restauracje. W miniony czwartek, 2 września, TVN wyemitowała pierwszy odcinek 23. sezonu Kuchennych Rewolucji. Były one nagrywane w Piekarach Śląskich. Niestety, niektóre z opinii klientów bardzo krytycznie odnoszą się do jakości serwowanych dań.

Nowy, 23. sezon Kuchennych Rewolucji rozpoczął się w restauracji Modry Kociołek w Piekarach Śląskich. Magda Gessler dokonała w nim wielu zmian, m.in.: wystroju wnętrz i menu. Co więcej, zmieniła też nazwę knajpy na Laboratorium Chleba. Rozsławiona przez telewizję restauracja przyciągnęła nowych, zaciekawionych klientów. Ich wrażenia były różne.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jaki rezultat przyniosły ostatnie Kuchenne Rewolucje?

Niestety nie wszyscy zachwycili się nową odsłoną Modrego Kociołka. Można się o tym dowiedzieć, czytając wpisy klientów, którzy jedli już w Laboratorium Chleba. Oto znalezione w Internecie wybrane opinie gości (pisownia oryginalna):

- Odwiedziłam to miejsce razem z mężem .. no niestety to nie restauracja a speluna . klejące się stoły , muchy wpadające do jedzenia. chleb się broni ale cała reszta tragedia ..rolada tak ostra że jedyne co było czuć to pieprz, gulasz w chlebie wegetariański to danie które niestety nie ma żadnego smaku.. naleśniki .. ciasto grube , mało przypraw i zdechnieta surówka której nawet nie było w karcie. a obsługa jedyne co potrafi to klnąc drugie słowo .. Magdzie Gessler to by się włosy wyprostowały jakby tam była wczoraj razem z nami. całe pomieszczenie zawalone skrzynkami z napoi , maszyna do gry , piwa nie ma .. za to pan który tam siedzi pije żywca przy gościach .. za to kelnerka siedzi na sali na telefonie zamiast posprzątać te klejące stoły - stwierdziła jedna z internautek przytaczana przez portal Super Express.

- TrAGEDIA!!!! Rewolucja nie pomogła! - dodał inny użytkownik cytowany przez Super Express.

Są też plusy

Wśród klienteli Laboratorium Chleba znalazło się też wiele osób, którym nowe potrawy przypadły do gustu. Byli nimi wręcz zachwyceni. W Internecie można znaleźć m.in. takie wpisy (oryginalna pisownia):

- Zapiekanka z krupniokiem wymiata , naleśniki z gyrosem i sosem czosnkowym , pyszne.Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami, oraz szpinakiem i sakiewki z mięskiem i rosołkiem w środku,rozpływają się w ustach. Polecam z czystym sumieniem - stwierdziła użytkowniczka o pseudonimie Mała Mi przytaczana przez portal Super Express.

Pychota Żurek w chlebie nic dodać nic ująć - przyznał inny internauta.

- Bardzo dobre jedzenie bylismy w 8 osob/rodzina z Niemiec/i prawie kazdy zamowil sobie cos innego i bardzo wszystkim smakowalo. wszystko swieze miekkie i duze porcje - wyznała zadowolona użytkowniczka.

- Placki z gulaszem... przepyszne i mega sycące. Polecam - zachwala jedna z zadowolonych klientek, przytaczana przez portal Super Express.

Trzeba przyznać, że przeważają jednak pozytywne opinie o restauracji, w której Magda Gessler przeprowadziła swoje Kuchenne Rewolucje. Warto pamiętać, że nie każdemu da się dogodzić i zawsze mogą pojawić się głosy pełne niezadowolenia.

żurek w chlebie
żurek w chlebie

Źródło zdjęcia: canva/gbh007

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Super Express

Zapraszamy na nasz Instagram