Restaurator opowiada o jednej z pierwszych rewolucji Magdy Gessler
Właściciel gdańskiej restauracji "Panorama", Marcin Kuziński, zdradził redakcji onet.pl, jak przebiegała jedna z pierwszy rewolucji Magdy Gessler, która miała miejsce w jego lokalu. Restaurator zdradził, że Gessler otworzyła mu oczy, a spotkanie ukształtowało jego przyszłe życie. - Udział w tym programie dał nam poczucie, że nie ma rzeczy niemożliwych, ale że nikt za nas nic nie zrobi - powiedział Kuziński.
"Kuchenne Rewolucje" już od wielu lat są emitowane na antenie stacji TVN, a Magda Gessler nie przestaje zmieniać lokali, a także żyć ich właścicieli. Tym razem mamy okazje poznać jej działanie od strony zadowolonego uczestnika programu.
Marcin Kuziński wraz z ówczesną narzeczoną, a obecnie żoną, wystąpił w drugim odcinku "Rewolucji", czym zaskarbił sobie ogromną popularność wśród widzów oraz przyszłych klientów.
Jak wyglądała jedna z pierwszych "Kuchennych Rewolucji"?
Gdańska "Panorama" mieści się na 16. piętrze wieżowca. W 2010 roku Marcin Kuziński dostał telefon z TVN z pytaniem, czy chce wziąć udział w nowym formacie telewizyjnym. Choć restaurator nie wiedział. kim jest Magda Gessler, zgodził się, a po kilku tygodniach kręcone były pierwsze ujęcia.
- Znałem wówczas tylko program "Hell's Kitchen". Jak zadzwonili z TVN, to ich zapytałem: "ok, ale kto w ich programie będzie Gordonem Ramseyem?". Padła odpowiedź, że Magda Gessler, a ja wtedy nie miałem pojęcia, kto to jest. Ale powiedziałem, że oczywiście, że podejmuję rękawicę i możemy wystąpić w tym programie - wyjawił Kuziński w rozmowie z Onetem.
Gessler natychmiast wprowadziła modyfikacje
Gdy tylko spojrzała na kartę dań, zdziwiła się, że nie ma w niej ryby. Od tego czasu do dzisiaj jednym z głównych punktów jest flądra. Ten ruch przyczynił się do wielu odwiedzin przez głodnych bałtyckich smaków turystów.
Chcesz poznać więcej kulinarnych ciekawostek? Sprawdź nasze inne newsy, w których zdradzamy mnóstwo smacznych informacji. W tym artykule pokazujemy, jak przygotować pyszną surówkę z marchewki na ostro. Ten tekst zdradza niezawodny przepis Magdy Gessler na pierogi ruskie.
Kolejną decyzją było odsłonięcie okien, które zasłonięte były lodówkami. Dzięki temu można podziwiać piękną panoramę Gdańska, z widokiem na stocznię, słynne dźwigi, Plac Solidarności czy Europejskie Centrum Solidarności.
Rozpoznawalność wzrosła natychmiast po emisji programu
Następnego dnia po obejrzeniu "Rewolucji" przez tysiące Polaków, przed lokalem ustawiały się ogromne kolejki, a sam właściciel był przez jakiś czas nawet rozpoznawalny na ulicy. - Mówię tu do wszystkich sceptyków, którzy mówią, że po "Kuchennych rewolucjach" niektóre restauracje i tak padają. Wskazuję na nasz przykład. Pani Magda dała nam kierunek i tożsamość. Ale ona nie zrobiła za nas czarnej roboty. Dała nam ważny początek, ale później trzeba się już samemu rozwijać. I to bez przerwy - stwierdził rozmówca Onetu.
Źródło: Kadr z drugiego odcinka programu "Kuchenne Rewolucje" emitowanego na stacji TVN
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: wiadomosci.onet.pl