Smakosze.pl Przepisy Wzięła kajzerkę i wypchała po brzegi. Ten patent jest lepszy od wszystkich kanapek
screeny z filmu pochodzą z kanału wszamto na YouTube

Wzięła kajzerkę i wypchała po brzegi. Ten patent jest lepszy od wszystkich kanapek

2 marca 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Szukasz pomysłu na pożywne śniadanie, podwieczorek lub kolację? Wypchaj pszenną kajzerkę farszem z kurczaka, kukurydzy i kiszonego ogórka. Bułkę zapiecz w piekarniku. Kanapka zamiast sosów ma masło czosnkowe z koperkiem. Koniecznie musisz jej spróbować.

Kajzerka na ciepło. Pożywne śniadanie w kilka minut

Paulina Bonowicz- Golec, założycielka kanału wszamto na Instagramie i YouTube, zdradza swoje przepisy na szybkie, proste i bardzo smaczne dania. Na jej profilu znajdziemy między innymi patenty na dania główne, pożywne śniadania i słodkie desery. Niedawno opublikowała krótki film, na którym pokazała, jak przyrządzić zwykłą kajzerkę w niezwykły sposób.

Wzięła pszenną kajzerkę i wypchała ją nadzieniem z kurczaka, mozzarelli, kukurydzy i ogórka kiszonego. Bułkę w środku wysmarowała masłem czosnkowym z koperkiem. Tak przygotowaną kanapkę zapiekła w piekarniku.

Przepis i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału wszamto na YouTube. Kajzerka przyrządzona przez autorkę przepisu wygląda bardzo apetycznie . Jest pożywna i pełna smaku. Koniecznie musisz spróbować tej receptury.

Rączka zdradził sekret idealnego sernika. Tego dodatku nikt się nie spodziewał

Kajzerka zapieczona z aromatycznym farszem

Składniki:

  • 2 kajzerki
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • świeży koperek
  • mała pierś z kurczaka
  • kilka łyżek kukurydzy z puszki
  • ogórek kiszony
  • tarta mozzarella

Jak zrobić kanapkę z kurczakiem, kukurydzą i masłem czosnkowym?

Kajzerkę natnij nożem, oddziel delikatnie wierzch bułki i ugnieć środek. Masło wymieszaj z czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem i wysmaruj grubo pieczywo. Mięso oczyść i usmaż z dodatkiem ulubionych przypraw.

Kurczaka przełóż do miski. Dodaj pokrojonego ogórka, mozzarellę, kukurydzę i dokładnie wymieszaj. Farszem nadziewaj bułki i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika , piecz kilka minut.

Przygotuj również tosty bez chleba oraz koktajl kawowy z orzechami od Ewy Chodakowskiej.

Nie do wiary, z czym Włosi podają makaron. Wystarczy wrzucić do blendera 1 produkt
Dlaczego warto wstawić cebulę do lodówki? Dietetyk podał ważny powód
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy