Wzięła kajzerkę i wypchała po brzegi. Ten patent jest lepszy od wszystkich kanapek
Szukasz pomysłu na pożywne śniadanie, podwieczorek lub kolację? Wypchaj pszenną kajzerkę farszem z kurczaka, kukurydzy i kiszonego ogórka. Bułkę zapiecz w piekarniku. Kanapka zamiast sosów ma masło czosnkowe z koperkiem. Koniecznie musisz jej spróbować.
Kajzerka na ciepło. Pożywne śniadanie w kilka minut
Paulina Bonowicz- Golec, założycielka kanału wszamto na Instagramie i YouTube, zdradza swoje przepisy na szybkie, proste i bardzo smaczne dania. Na jej profilu znajdziemy między innymi patenty na dania główne, pożywne śniadania i słodkie desery. Niedawno opublikowała krótki film, na którym pokazała, jak przyrządzić zwykłą kajzerkę w niezwykły sposób.
Wzięła pszenną kajzerkę i wypchała ją nadzieniem z kurczaka, mozzarelli, kukurydzy i ogórka kiszonego. Bułkę w środku wysmarowała masłem czosnkowym z koperkiem. Tak przygotowaną kanapkę zapiekła w piekarniku.
Przepis i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału wszamto na YouTube. Kajzerka przyrządzona przez autorkę przepisu wygląda bardzo apetycznie . Jest pożywna i pełna smaku. Koniecznie musisz spróbować tej receptury.
Kajzerka zapieczona z aromatycznym farszem
Składniki:
- 2 kajzerki
- 3 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- świeży koperek
- mała pierś z kurczaka
- kilka łyżek kukurydzy z puszki
- ogórek kiszony
- tarta mozzarella
Jak zrobić kanapkę z kurczakiem, kukurydzą i masłem czosnkowym?
Kajzerkę natnij nożem, oddziel delikatnie wierzch bułki i ugnieć środek. Masło wymieszaj z czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem i wysmaruj grubo pieczywo. Mięso oczyść i usmaż z dodatkiem ulubionych przypraw.
Kurczaka przełóż do miski. Dodaj pokrojonego ogórka, mozzarellę, kukurydzę i dokładnie wymieszaj. Farszem nadziewaj bułki i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika , piecz kilka minut.
Przygotuj również tosty bez chleba oraz koktajl kawowy z orzechami od Ewy Chodakowskiej.