Zielony farsz do jaj bije na głowę inne. Zrobisz go z uwielbianego produktu
Jajka faszerowane muszą znaleźć się na każdym świątecznym stole. Jak sprawić, by zachwyciły naszych gości. Przy pomocy tak popularnej i dobrze znanej potrawy trudno zrobić naprawdę piorunujące wrażenie. Aby tego dokonać proponujemy pyszne i niezwykle estetyczne jajka z farszem z zielonego groszku.
Jajka faszerowane inne niż wszystkie
Jajka faszerowane podczas świąt serwowane są we wszystkich smakach i kolorach. Czas, aby poznać je w wydaniu soczystej zieleni. Pasta z groszku i majonezu zapewni obłędne doznania estetyczne, ale także smakowe. Przekonacie się, że ta wersja jajek zniknie ze stołu najprędzej.
Przepis na jajka faszerowane z groszkiem
Składniki:
- 5 jajek
- 1 szklanka mrożonego zielonego groszku
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Jak zrobić wyjątkowe zielone jajka na Wielkanoc?
Jajka ugotuj na twardo . Ostudź i obierz je ze skorupek. Następnie każde z nich ostrożnie przekrój na pół . Żółtka wyjmij i przełóż do miseczki, a białka ułóż na półmisku .
Mrożony groszek do jajek faszerowanych gotuj w osolonej wodzie przez 6-9 minut . Odcedź go i przestudź na sicie. Następnie dołóż go do naczynia z żółtkami .
Składniki farszu do jajek wymieszaj z majonezem . Całość zblenduj na gładką masę. Na koniec przypraw ją do smaku solą i pieprzem .
Pastą wypełniaj połówki białek . Jajka podawaj wyłożone na odświętnym półmisku. Talerz możesz przyozdobić dodatkowo liśćmi sałaty, natką pietruszki czy koperkiem . Uważaj, aby na jajkach nie utworzyła się sina obwódka . Klasyczną przekąskę można przygotować z innym sosem, niż majonez .