Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

pasztet na talerzu
Ten pasztet zawsze musi się znaleźć na świątecznym stole. Dokładnie z tego przepisu piekła go moja babcia
papiloty z papieru do pieczenia
Zawijam proste składniki w pergamin i wkładam do piekarnika. Nie znam lepszego sposobu na szybki obiad
Pstrąg Pewni Dobrego
Tak zdrowej ryby nie spotyka się wszędzie. Pieczony pstrąg oczarowuje smakiem
sernik
To najlepszy przepis na sernik. Nie pęka, nie opada i zawsze się udaje, sekret tkwi w tym dodatku
starmach w masterchefie
Starmach po 12 latach odchodzi z MasterChefa. Jurorka zdradziła powód zaskakującej decyzji
makaron
Ugotuj makaron i zalej tą masą. Gdy zobaczysz co z tego wyjdzie, przetrzesz oczy ze zdumienia
Biedronka
Właśnie się zaczęło, w Biedronce kompletnie powariowali. Masa produktów taniej nawet o połowę
zapiekanka
Ziemniaki, boczek i kilka dodatków, ten obiad to hit. Jest tani i zrobisz go w chwilę
zupa
Żadna ogórkowa, ta zupa jest 100 razy lepsza. Cudownie rozgrzewa i syci na długie godziny
biała kiełbasa
Strzelczyk wziął białą kiełbasę, pokroił i wrzucił na patelnię. Nie ma lepszego dania na Wielkanoc
surówka
Ta surówka z marchewki smakuje lepiej niż z restauracji. Cały sekret tkwi w jednym dodatku
ziemniaki
Ugotuj ziemniaki, ułóż na blasze i rozgnieć szklanką. Ktoś za ten przepis powinien dostać nagrodę
ciasto bez pieczenia
Wykładam blaszkę krakersami i dodaję tę masę. Moje ciasto bez pieczenia nie ma sobie równych
fasolka po bretońsku
Tę fasolkę po bretońsku zrobisz w 15 minut. Szybko, prosto i bez namaczania
lepienie pierogów
Jaka mąka na pierogi? Dobre kucharki używają tylko takiej, z nią ciasto będzie lekkie i elastyczne
tani obiad
Wkładam jabłka do worka i dodaję pałki z kurczaka. Ten obiad kosztuje mnie grosze
jajka
Weź jajko i owiń gumką recepturką, ten patent to hit. Żałuję, że wcześniej go nie znałam
surowa wątróbka
Żadna patelnia, żaden tłuszcz. Na wątróbkę drobiową mam 100 razy lepszy sposób
lodówka
Po świętach jedzenie będzie jeszcze droższe, najbardziej odczują to emeryci. Wiemy, ile zapłacisz
zapiekanka
Kroję 3 składniki i zalewam je prostym sosem. Tę sałatkę domownicy wyrywają sobie z rąk
mięso w misce
Zawsze dodaję ten składnik przy marynowaniu mięsa. Dzięki temu moja karkówka rozpada się pod widelcem
surówka
Wystarczy kapka, by surówka smakowała lepiej, niż w restauracji. To tajny składnik stosowany „u chińczyka"
rolada
Taką roladę podam w tym roku na Wielkanoc. Nikt nie zgadnie w co zawijam farsz
czyszczenie piekarnika
Weź tabletkę do zmywarki i włóż ją do piekarnika. Ten patent zasługuje na medal
kawa w filiżance
Wlej do kawy sok z tego warzywa. Korzyści wręcz nie mieszczą się w głowie
makrela wędzona
Weź makrelę wędzoną i złap w taki sposób, ten patent to rewelacja. Chwała temu, kto go wymyślił
mięso na stole
Znamy trendy kulinarne na 2024. Aż 60% Polaków deklaruje poważne zmiany, nie wszystkim się to spodoba
biała kiełbasa
Od lat tylko tak piekę białą kiełbasę. Z tą sztuczką zawsze wychodzi soczysta, mało kto ją zna
pasztet na talerzu
Przemysław Bociąga Ten pasztet zawsze musi się znaleźć na świątecznym stole. Dokładnie z tego przepisu piekła go moja babcia
Czytaj więcej >
papiloty z papieru do pieczenia
Przemysław Bociąga Zawijam proste składniki w pergamin i wkładam do piekarnika. Nie znam lepszego sposobu na szybki obiad
Czytaj więcej >
Pstrąg Pewni Dobrego
Materiał we współprazy z parenterem Tak zdrowej ryby nie spotyka się wszędzie. Pieczony pstrąg oczarowuje smakiem
Czytaj więcej >
sernik
Katarzyna Rachańska To najlepszy przepis na sernik. Nie pęka, nie opada i zawsze się udaje, sekret tkwi w tym dodatku
Czytaj więcej >
starmach w masterchefie
Przemysław Bociąga Starmach po 12 latach odchodzi z MasterChefa. Jurorka zdradziła powód zaskakującej decyzji
Czytaj więcej >
makaron
Katarzyna Rachańska Ugotuj makaron i zalej tą masą. Gdy zobaczysz co z tego wyjdzie, przetrzesz oczy ze zdumienia
Czytaj więcej >
Biedronka
Katarzyna Rachańska Właśnie się zaczęło, w Biedronce kompletnie powariowali. Masa produktów taniej nawet o połowę
Czytaj więcej >
zapiekanka
Katarzyna Rachańska Ziemniaki, boczek i kilka dodatków, ten obiad to hit. Jest tani i zrobisz go w chwilę
Czytaj więcej >
zupa
Katarzyna Rachańska Żadna ogórkowa, ta zupa jest 100 razy lepsza. Cudownie rozgrzewa i syci na długie godziny
Czytaj więcej >
biała kiełbasa
Katarzyna Rachańska Strzelczyk wziął białą kiełbasę, pokroił i wrzucił na patelnię. Nie ma lepszego dania na Wielkanoc
Czytaj więcej >
surówka
Katarzyna Rachańska Ta surówka z marchewki smakuje lepiej niż z restauracji. Cały sekret tkwi w jednym dodatku
Czytaj więcej >
ziemniaki
Katarzyna Rachańska Ugotuj ziemniaki, ułóż na blasze i rozgnieć szklanką. Ktoś za ten przepis powinien dostać nagrodę
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Katarzyna Rachańska Wykładam blaszkę krakersami i dodaję tę masę. Moje ciasto bez pieczenia nie ma sobie równych
Czytaj więcej >
fasolka po bretońsku
Katarzyna Rachańska Tę fasolkę po bretońsku zrobisz w 15 minut. Szybko, prosto i bez namaczania
Czytaj więcej >
lepienie pierogów
Maciej Jurczyk Jaka mąka na pierogi? Dobre kucharki używają tylko takiej, z nią ciasto będzie lekkie i elastyczne
Czytaj więcej >
tani obiad
Katarzyna Rachańska Wkładam jabłka do worka i dodaję pałki z kurczaka. Ten obiad kosztuje mnie grosze
Czytaj więcej >
jajka
Katarzyna Rachańska Weź jajko i owiń gumką recepturką, ten patent to hit. Żałuję, że wcześniej go nie znałam
Czytaj więcej >
surowa wątróbka
Przemysław Bociąga Żadna patelnia, żaden tłuszcz. Na wątróbkę drobiową mam 100 razy lepszy sposób
Czytaj więcej >
lodówka
Katarzyna Rachańska Po świętach jedzenie będzie jeszcze droższe, najbardziej odczują to emeryci. Wiemy, ile zapłacisz
Czytaj więcej >
zapiekanka
Przemysław Bociąga Kroję 3 składniki i zalewam je prostym sosem. Tę sałatkę domownicy wyrywają sobie z rąk
Czytaj więcej >
mięso w misce
Przemysław Bociąga Zawsze dodaję ten składnik przy marynowaniu mięsa. Dzięki temu moja karkówka rozpada się pod widelcem
Czytaj więcej >
surówka
Katarzyna Rachańska Wystarczy kapka, by surówka smakowała lepiej, niż w restauracji. To tajny składnik stosowany „u chińczyka"
Czytaj więcej >
rolada
Maciej Jurczyk Taką roladę podam w tym roku na Wielkanoc. Nikt nie zgadnie w co zawijam farsz
Czytaj więcej >
czyszczenie piekarnika
Przemysław Bociąga Weź tabletkę do zmywarki i włóż ją do piekarnika. Ten patent zasługuje na medal
Czytaj więcej >
kawa w filiżance
Przemysław Bociąga Wlej do kawy sok z tego warzywa. Korzyści wręcz nie mieszczą się w głowie
Czytaj więcej >
makrela wędzona
Katarzyna Rachańska Weź makrelę wędzoną i złap w taki sposób, ten patent to rewelacja. Chwała temu, kto go wymyślił
Czytaj więcej >
mięso na stole
Katarzyna Rachańska Znamy trendy kulinarne na 2024. Aż 60% Polaków deklaruje poważne zmiany, nie wszystkim się to spodoba
Czytaj więcej >
biała kiełbasa
Katarzyna Rachańska Od lat tylko tak piekę białą kiełbasę. Z tą sztuczką zawsze wychodzi soczysta, mało kto ją zna
Czytaj więcej >
pasztet na talerzu
Ten pasztet zawsze musi się znaleźć na świątecznym stole. Dokładnie z tego przepisu piekła go moja babcia
papiloty z papieru do pieczenia
Zawijam proste składniki w pergamin i wkładam do piekarnika. Nie znam lepszego sposobu na szybki obiad
Pstrąg Pewni Dobrego
Tak zdrowej ryby nie spotyka się wszędzie. Pieczony pstrąg oczarowuje smakiem
sernik
To najlepszy przepis na sernik. Nie pęka, nie opada i zawsze się udaje, sekret tkwi w tym dodatku
starmach w masterchefie
Starmach po 12 latach odchodzi z MasterChefa. Jurorka zdradziła powód zaskakującej decyzji
makaron
Ugotuj makaron i zalej tą masą. Gdy zobaczysz co z tego wyjdzie, przetrzesz oczy ze zdumienia
Biedronka
Właśnie się zaczęło, w Biedronce kompletnie powariowali. Masa produktów taniej nawet o połowę
zapiekanka
Ziemniaki, boczek i kilka dodatków, ten obiad to hit. Jest tani i zrobisz go w chwilę
zupa
Żadna ogórkowa, ta zupa jest 100 razy lepsza. Cudownie rozgrzewa i syci na długie godziny
biała kiełbasa
Strzelczyk wziął białą kiełbasę, pokroił i wrzucił na patelnię. Nie ma lepszego dania na Wielkanoc
surówka
Ta surówka z marchewki smakuje lepiej niż z restauracji. Cały sekret tkwi w jednym dodatku
ziemniaki
Ugotuj ziemniaki, ułóż na blasze i rozgnieć szklanką. Ktoś za ten przepis powinien dostać nagrodę
ciasto bez pieczenia
Wykładam blaszkę krakersami i dodaję tę masę. Moje ciasto bez pieczenia nie ma sobie równych
fasolka po bretońsku
Tę fasolkę po bretońsku zrobisz w 15 minut. Szybko, prosto i bez namaczania
lepienie pierogów
Jaka mąka na pierogi? Dobre kucharki używają tylko takiej, z nią ciasto będzie lekkie i elastyczne
tani obiad
Wkładam jabłka do worka i dodaję pałki z kurczaka. Ten obiad kosztuje mnie grosze
jajka
Weź jajko i owiń gumką recepturką, ten patent to hit. Żałuję, że wcześniej go nie znałam
surowa wątróbka
Żadna patelnia, żaden tłuszcz. Na wątróbkę drobiową mam 100 razy lepszy sposób
lodówka
Po świętach jedzenie będzie jeszcze droższe, najbardziej odczują to emeryci. Wiemy, ile zapłacisz
zapiekanka
Kroję 3 składniki i zalewam je prostym sosem. Tę sałatkę domownicy wyrywają sobie z rąk
mięso w misce
Zawsze dodaję ten składnik przy marynowaniu mięsa. Dzięki temu moja karkówka rozpada się pod widelcem
surówka
Wystarczy kapka, by surówka smakowała lepiej, niż w restauracji. To tajny składnik stosowany „u chińczyka"
rolada
Taką roladę podam w tym roku na Wielkanoc. Nikt nie zgadnie w co zawijam farsz
czyszczenie piekarnika
Weź tabletkę do zmywarki i włóż ją do piekarnika. Ten patent zasługuje na medal
kawa w filiżance
Wlej do kawy sok z tego warzywa. Korzyści wręcz nie mieszczą się w głowie
makrela wędzona
Weź makrelę wędzoną i złap w taki sposób, ten patent to rewelacja. Chwała temu, kto go wymyślił
mięso na stole
Znamy trendy kulinarne na 2024. Aż 60% Polaków deklaruje poważne zmiany, nie wszystkim się to spodoba
biała kiełbasa
Od lat tylko tak piekę białą kiełbasę. Z tą sztuczką zawsze wychodzi soczysta, mało kto ją zna