Smakosze.pl

canva/patnowa

Bez wyrabiania ciasta i smażenia. Pączki zrobisz z 2 produktów, 15 minut i gotowe

7 Lutego 2023

Autor tekstu:

Emilia Maciejewska-Latosińska

Szybkie pączki bez smażenia będą idealne dla zabieganych. Ich wykonanie wymaga zaledwie dwóch składników — gotowego ciasta na pizzę i marmolady. Efekty przyjemnie zaskakują. Musicie spróbować.

Jeśli nie macie czasu na wyrabianie ciasta, patent na pączki bez smażenia z gotowego ciasta drożdżowego może wam się spodobać. Inspirowany filmem na kanale TikTok theammisuyoutube przepis nie wymaga skomplikowanych przygotowań — z gotowej masy po prostu wytniemy koła i zamkniemy w nich ulubione owocowe przetwory, formując okrągłą słodycz. Będzie pysznie.

Przepis na szybkie pączki bez smażenia

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta na pizzę

  • ulubiona marmolada

Do dekoracji (opcjonalnie):
  • cukier puder

  • domowy lukier

Jak zrobić szybkie pączki? Znamy prosty patent

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 220 stopni Celsjusza. Gotowe ciasto na pizzę doprowadzamy do temperatury pokojowej. Rozwijamy je, a następnie przy pomocy szklanki wycinamy okręgi.

Na środku co drugiego kawałka układamy porcję marmolady. Delikatnie zwilżając brzegi ciasta wodą, zlepiamy porcje masy tak, aby uzyskać okrągłe bułeczki z dżemem. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.

Pączki bez smażenia wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Gdy będą rumiane, wyjmujemy je i studzimy. Przed podaniem słodycz posypujemy cukrem pudrem lub pokrywamy lukrem. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie inne pomysły na tłustoczwartkowe rarytasy. Szczególnie polecamy pomysł na szybkie pączki z serka homogenizowanego . Być może skusi was też ekspresowa receptura na faworki z ciasta francuskiego .

@theammisuyoutube Najszybszy przepis na pieczone pączki z czekoladą. Można dać inne nadzienie 🍩 #natłusto #przepis #pączki ♬ Yummy - IFA

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Aromatyczna jajecznica po turecku jest lepsza niż tradycyjna. Wszystko przez 1 dodatek
Czytaj więcej >

Przepisy

Gessler robi świąteczne galaretki inaczej niż wszyscy. Ten składnik jest najważniejszy
Czytaj więcej >

Przepisy

Najprostsza surówka z cykorii. 2 dodatki i wyjdzie lepsza niż z restauracji
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie na mleku, nie na wodzie. Dietetyk zaleca owsiankę na uwielbianym napoju
Czytaj więcej >

Przepisy

Zapomnij o pieczonych ziemniakach. Talarki są jeszcze prostsze i smaczniejsze
Czytaj więcej >

Przepisy

Kucharka pokazała przepis na ciasto na pierogi. Te proporcje są najlepsze
Czytaj więcej >
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]