Bosacka pokazała na wizji, jaki makaron należy kupować. Ludzie nie zostawili na niej suchej nitki
Film Katarzyny Bosackiej na Instagramie wywołał sporo komentarzy. Ekspertka od zdrowego żywienia na swoim profilu w mediach społecznościowych wypowiedziała się na temat makaronu. Bosacka porównywała drogi i tani produkt. Według niej jakość i smak jest taki sam, więc nie ma sensu przepłacać.
Katarzyna Bosacka jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych. Na swoim koncie na Instagramie, katarzynabosacka, dzieli się z fanami przepisami, kulinarnymi ciekawostkami i nowinkami. Niedawno opublikowała film, na którym wyjaśnia, jak rozpoznać dobry i tani makaron.
Inflacja i kryzys dotknęły cały świat. Produkty spożywcze z miesiąca na miesiąc są coraz droższe. Nic więc dziwnego, że wiele osób szuka rozwiązań i sposobów, aby zaoszczędzić. Katarzyna Bosacka uważa, że nie trzeba przepłacać, aby jeść zdrowo i smacznie. I oczywiście ma rację, ale nie koniecznie w tym przypadku.
Jak widać po komentarzach zamieszczonych pod nagraniem, wiele osób nie zgadza się jednak z Bosacką. Wiele osób na podstawie własnego doświadczenia uważa, że tani makaron jest gorszej jakości. Łatwo go rozgotować i pozbawiony jest smaku.
Katarzyna Bosacka wyjaśniła, jak kupić dobry i tani makaron
Katarzyna Bosacka na Instagramie porównała dwie paczki makaronu dwóch różnych firm. Jeden makaron kosztował 7,29 zł, drugi natomiast 3,75 zł. Znana dziennikarka i specjalista od zdrowego żywienia zaznaczyła, że jakość makaronu jest taka sama. Każdy makaron wyprodukowany został bowiem z twardej pszenicy durum.
Bosacka zaznaczyła, że płacimy więcej wyłącznie za markę. - Jeśli wybieramy markę popularną, zamiast marki własnej, przepłacamy dwukrotnie - tłumaczy swoim fanom. Wiele osób nie zgadza się jednak z opinią znanej dziennikarki.
Na forum wywiązała się dyskusja. Nie każdy zgadza się z Bosacką
Wielu internautów nie zgadza się z wypowiedzią Bosackiej. Podkreślają, że w parze z ceną idzie jednak jakość i praktycznie niemożliwe jest kupienie taniego i naprawdę smacznego makaronu.
- Nie zgadzam się, że cena nie wpływa na jakość. Kilka razy kupiłam jakiś tańszy i nie był smaczny lub się rozpadł podczas gotowania. Ktoś, kto je dużo makaronów od razu rozpozna dobry jakościowo produkt - pisze jedna z komentujących.
- Ale to też zależy od metody suszenia takiego makaronu, często te tańsze nie są suszone, jak powinny być, tylko są już na wstępie przesuszone, przypalone od gorąca - komentuje kolejna.
Dowiedz się, jak odświeżyć wczorajszy makaron. Makaron do rosołu możesz przygotować samodzielnie według babcinej receptury- tu poznasz prosty przepis na makaron jajeczny.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Już dziś kupisz w Biedronce za 6,99 zł i przerobisz na pyszny obiad. Taniej nie znajdziesz
Chcesz skrócić czas duszenia mięsa? Sięgnij po 1 popularny produkt spożywczy
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama