Bosacka spojrzała na skład Burgera Drwala z McDonald's i zamarła. Teraz ostrzega wszystkich Polaków
Katarzyna Bosacka po raz kolejny zaskoczyła odbiorców. Tym razem odważyła się skrytykować popularne danie z restauracji McDonald's. Sprawdziliśmy, czym burger Drwala „podpadł” dziennikarce.
Burger Drwala nie spodobał się Bosackiej
Katarzyna Bosacka w swoich mediach społecznościowych stara się wyjaśniać zasady zdrowego żywienia. Gwiazda często sprawdza, co zawierają popularne produkty i ocenia czy warto je kupić.
Tym razem na tapet wzięła modną i znaną chyba wszystkim smakoszom ofertę specjalną restauracji McDonald's, czyli burgera Drwala. Skład dania nie zachwycił jej i dała temu wyraz na swoim Facebooku. Co napisała? Dowiecie się w dalszej części artykułu.
Natrzyj boczek przyprawami i wsadź do słoików. Dawno nie jadłam czegoś tak pysznego, mąż ciągle o to prosiSkład dania z McDonald's zatrważa Bosacką
W obszernym wpisie zamieszczonym na Facebooku dziennikarka wymienia co składzie kultowego burgera budzi jej niepokój. Zwraca uwagę m.in. na wysoką kaloryczność:
Burger Drwala składa się z bułki, porcji mięsa, bekonu, panierowanego sera, sosu, prażonej cebulki i sałaty. Ma aż 915 kcal (to połowa dziennego zapotrzebowania dla kobiety zamknięta w jednej kanapce!) - czytamy w poście edukatorki.
Choć kalorie nie muszą jeszcze przekreślać dania, wysoka zawartość tłuszczu, soli czy cukru powinna wzbudzić naszą czujność. Zdaniem Bosackiej w burgerze Drwala ilości wspomnianych składników są niebezpieczne. Gwiazda doradza alternatywę w postaci domowej potrawy:
Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie zrobienie burgera w domu. Jeżeli nie macie pomysłu jak, to odsyłam Was do mojej książki - zachęca celebrytka.
Oferując swoje produkty, podkreśla, że są znacznie lżejsze, tańsze i smaczniejsze.
Internauci reagują na wpis Bosackiej
Oprócz głosów popierających rezygnację z jedzenia McDonald's komentatorzy słusznie zwrócili uwagę na fakt, że niewielkie odstępstwo do zdrowej diety niekoniecznie musi skończyć się tragedią. Nie zabrakło też głosu oburzenia, że proponowany przez edukatorkę „burger z soczewicy i indyka to nie burger”.
Zachęcamy do kulinarnych poszukiwań i eksperymentów. Na naszej stronie znajdziecie m.in. przepis na strogonowa bez mięsa oraz wegańskie pierogi ruskie — są sycące i pełne smaku.
Źródło: FB/Katarzyna Bosacka