Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Produkty > GIS wystosował pilny komunikat. Chodzi o zanieczyszczony produkt

GIS wystosował pilny komunikat. Chodzi o zanieczyszczony produkt

Sanepid wycofuje produkt
canva/Kaspars Grinvalds

GIS poinformował o prowadzonym procesie wycofywania z rynku fasolki w sosie barbecue. Produkt zawiera przyprawę, w której stwierdzono przekroczenie norm bezpieczeństwa. Konsumenci, którzy go nabyli, powinni powstrzymać się od konsumpcji.
 

Sanepid informuje o niebezpiecznej fasolce

Inspektorat śledzi jakość produktów trafiających do polskich sklepów. Wystosowany tym razem komunikat dotyczy wyrobu gotowego w postaci fasolki w sosie barbecue.

Dystrybuowany w Polsce przez firmę Bio Planet SA wyrób niemieckiego podmiotu Zwergenwiese Naturkost GmbH stanowi zagrożenie ze względu na użyte do jego produkcji oregano. W przyprawie stwierdzono przekroczenie norm dotyczących zawartości alkaloidów pirolizydynowych. Problem dotyczy wybranych partii produktu.

Bosacka prześledziła skład ukochanego napoju Polaków. Zaapelowała o jedno

Wycofywanie wadliwego towaru pod nadzorem GIS

Proces usuwania niebezpiecznych wyrobów z rynku jest pod ścisłą kontrolą stosownych organów. W komunikacie sanepidu znalazły się szczegóły pozwalające na identyfikację szkodliwego produktu. Przedstawiamy je poniżej.

Produkt: Soul Kitchen BBQ Beans 370g

Numer partii/ Data minimalnej trwałości: 04.11.2024

Kod kreskowy: 4019736012764

Producent: Zwergenwiese Naturkost GmbH

Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Sanepid odradza spożycie produktu

Zawierająca wątpliwe oregano fasolka nie powinna trafić na nasze stoły. Sięgniecie po wyrób z jego dodatkiem, może przyczynić się do pogorszenia stanu zdrowia.

Na naszej stronie znajdziecie sprawdzone przepisy na smakowite dania, m.in. fasolkę po bretońsku. Polecamy wersję bezmięsną. Być może skuszą was też domowe pierogi ruskie w wersji roślinnej.

GIS odradza spożycie fasolki.png
gov.pl

Źródło: gov.pl